Κουτουρού

Ποιοι είστε;

Είμαστε ο Γιώργος Δημητρίου και ο Μάρκος Σουκιούρογλου, ή αλλιώς κουτουρού. Το Κουτουρού είναι ένας δημιουργικός χώρος πειραματισμού όπου καταχωρούμε τον αυθορμητισμό μας, και καλούμε μουσικούς της κυπριακής μουσικής σκηνής να μας συνοδέψουν σε αυτό τον σκοπό.

Τι κάνετε;

Ξεκινήσαμε ως ηλεκτρονικό duo, οργανώνοντας μικρά πάρτυ live ηλεκτρονικής μουσικής με έμφαση στον αυτοσχεδιασμό, και την αισθητική του DIY. Η ανταπόκριση του κόσμου στα πάρτυ μας ενθάρρυνε να επιδιώξουμε την σύμπλεξη άλλων ατόμων στο προτζεκτ.

Αυτό μας οδήγησε στην οργάνωση του «Πέρα Κολέκτιβ», μια πρωτοβουλία μέσα από την οποία φέραμε μαζί 10 νεαρούς μουσικούς για την διάρκεια δύο ημερών, έχοντας σαν στόχο την ηχογράφηση ενός κομματιού μέσο συνεργατικής σύνθεσης και ανασυγκρότησης παραδοσιακής μουσικής.

Επίσης είμαστε στην διαδικασία της ηχογράφησης ενός EP τραγουδιών, με έμφαση στη σάτιρα και τον Κυπριακό στοίχο. Τα τραγούδια γράφτηκαν στον ίδιο χώρο και πνεύμα αυθορμητισμού που αντιπροσωπεύει το Κουτουρού.

Τι θέλετε;

Θέλουμε να συνεχίζουμε να περνούμε καλά, και να αναγνωρίζουμε την σημαντικότητα του παιδικού στοιχείου και της περιέργειας στην μουσική μας.

Facebook

Soundcloud

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Στέλλα Κουλούκουσα

Ποιά είσαι; Ονομάζομαι Στέλλα Κουλούκουσα και είμαι ντράμερ/μουσικός. Είμαι 27 χρονών και κατάγομαι από ...

Νίκος Μάνεσης

Ποιος είσαι; Ονομάζομαι Νίκος Μάνεσης, είμαι 21 χρονών και είμαι ηθοποιός. Ζω στην Αθήνα, ...

Ηλίας Ανδρέου

Πού είσαι; Τα πρωινά είμαι στην Αθήνα του ’40 και την υπόλοιπη μέρα στη ...

Γιώργος Φιλίππου

Ο Γιώργος Φιλίππου δεν κάθεται έναν τόπο Τι κάνεις; Τα κάνω όλα και συμφέρω, ...

Λάκης Χριστοφίδης

Ποιος είσαι; Ονομάζομαι Λάκης Χριστοφίδης, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Μεγάλωσα και ζω στη Λεμεσό, ...

Μαρίνα Χατζηλούκα

19.6.2011 Η Μαρίνα Χατζηλούκα έφτιαξε μια “Σχεδία” και φτάχνει σχέδια δημιουργίας Τι έκανες; Μικρή ...

X