Κουτουρού

Ποιοι είστε;

Είμαστε ο Γιώργος Δημητρίου και ο Μάρκος Σουκιούρογλου, ή αλλιώς κουτουρού. Το Κουτουρού είναι ένας δημιουργικός χώρος πειραματισμού όπου καταχωρούμε τον αυθορμητισμό μας, και καλούμε μουσικούς της κυπριακής μουσικής σκηνής να μας συνοδέψουν σε αυτό τον σκοπό.

Τι κάνετε;

Ξεκινήσαμε ως ηλεκτρονικό duo, οργανώνοντας μικρά πάρτυ live ηλεκτρονικής μουσικής με έμφαση στον αυτοσχεδιασμό, και την αισθητική του DIY. Η ανταπόκριση του κόσμου στα πάρτυ μας ενθάρρυνε να επιδιώξουμε την σύμπλεξη άλλων ατόμων στο προτζεκτ.

Αυτό μας οδήγησε στην οργάνωση του «Πέρα Κολέκτιβ», μια πρωτοβουλία μέσα από την οποία φέραμε μαζί 10 νεαρούς μουσικούς για την διάρκεια δύο ημερών, έχοντας σαν στόχο την ηχογράφηση ενός κομματιού μέσο συνεργατικής σύνθεσης και ανασυγκρότησης παραδοσιακής μουσικής.

Επίσης είμαστε στην διαδικασία της ηχογράφησης ενός EP τραγουδιών, με έμφαση στη σάτιρα και τον Κυπριακό στοίχο. Τα τραγούδια γράφτηκαν στον ίδιο χώρο και πνεύμα αυθορμητισμού που αντιπροσωπεύει το Κουτουρού.

Τι θέλετε;

Θέλουμε να συνεχίζουμε να περνούμε καλά, και να αναγνωρίζουμε την σημαντικότητα του παιδικού στοιχείου και της περιέργειας στην μουσική μας.

Facebook

Soundcloud

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Μαρία Κωνσταντή

Η Μαρία Κωνσταντή παίζει μουσικές στην οδό Λήδρας και σύντομα στην Πόλη Πού είσαι; ...

Μικαέλλα Θεοδουλίδου

Ποια είσαι; Είμαι η Μικαέλλα Θεοδουλίδου, είμαι ηθοποιός και δασκάλα και κατάγομαι από την ...

Έλενα Χρίστου

Η Έλενα Χρίστου ονειρεύεται αφηρημένα σχήματα στο χαρτί Τι σχεδιάζεις;Φανταστικές φιγούρες και οργανικά σχήματα, ...

Βιολέττα Θεοδωρίδου

Ποια είσαι;  Μια νέα ηθοποιός με 519 προσωπικότητες, ένα χαμόγελο και άπειρα ερωτηματικά. Καταφύγιο ...

Αλεξάνδρα Παναγή

Ποια είσαι; Είμαι η Αλεξάνδρα Παναγή και ζω στη Λευκωσία. Είμαι οπτικοακουστική καλλιτέχνις. Σπούδασα ...

Νικόλας Αντωνίου

Ο Νικόλας Αντωνίου συνδυάζει υλικά, ιδέες, σκέψεις Tι ζωγραφίζεις; Ζωγραφίζω οτιδήποτε μου προκαλεί ενδιαφέρον ...

X