Mια αναλυτική περιήγηση στη διαδικασία της μεθόδου χαρακτικής της λιθογραφίας

Η Κύπρια χαράκτρια Σιμώνη Φιλίππου παρουσιάζει τη δουλειά της σε ένα μοναδικό Artist Talk στην αυλή του Δημοτικού Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή στη Λευκωσία την Δευτέρα 28 Ιουνίου στις 20:00.

Η Σιμώνη Φιλίππου με αφορμή την έκθεση της χαρακτικής «Sessile» που πραγματοποιείται αυτή τη περίοδο στο «ανώι» του Δημοτικού Μουσείου Χαρακτικής Χαμπή, θα μιλήσει για την έρευνα και την πρακτική της μέσα από φωτογραφικό υλικό, και μια αναλυτική περιήγηση στην διαδικασία της μεθόδου χαρακτικής της λιθογραφίας.

Η Σιμώνη Φιλίππου είναι εικαστικός και χαράκτρια με βάση της τη Λευκωσία.

Απόφοιτος πτυχίου BA (Hons) σε Illustration and Animation απο το Kingston University (2008) και μεταπτυχιακού σε Visual Arts με High Distinction απο το University of the Arts at the Camberwell College of Arts (2011). Απο τα πρώτα στάδια των σπουδών της, η Σιμώνη εκδήλωσε μεγάλο ενδιαφέρον στη χαρακτική και επέλεξε να επικεντρωθεί στην εκμάθηση αυτής της τέχνης, εξερευνώντας τεχνικές όπως ξυλογραφία, μεταξοτυπία και λιθογραφία.

Μετά από χρόνια στο Λονδίνο, όπου τα έργα της παρουσιάστηκαν σε διάφορες εικαστικές εκθέσεις, επιστρέφει στην Κύπρο για να δημιουργήσει το δικό της στούντιο χαρακτικής στη Λευκωσία. Το ενδιαφέρον της Σιμώνης για περαιτέρω κατανόηση παραδοσιακών τεχνικών, την οδήγησε σε ένα επιπλέον μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών του Τόκιο (2018), όπου βρισκόταν με τριετή ερευνητική υποτροφία από την Ιαπωνική κυβέρνηση για μελέτη σε ιαπωνικά Χαρακτικά στο Λαμπορατόριο Χαρακτικής του Πανεπιστημίου Καλών Τεχνών του Τόκιο. Ως ενεργό μέλος της σύγχρονης κοινότητας χαρακτικής, η Σιμώνη συμμετέχει σε διεθνείς εκθέσεις, συνέδρια και συμπόσια – συχνά ως παρουσιάστρια, συντονίστρια, εκθέτρια, ομιλήτρια επιτροπής ή εκπρόσωπος. Επιστρέφοντας στην Κύπρο μετά την παραμονή της στην Ιαπωνία, συνεχίζει την καλλιτεχνική της πρακτική ως studio-based Printmaker. Από το 2020, διδάσκει επίσης χαρακτική στο Τμήμα Καλών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ο John Mavroudis στο Φεστιβάλ Κιν/γράφου της Θεσσαλονίκης

«Χρησιμοποιώ μολύβια, στυλό και πινέλα, ωστόσο με τη χρήση του ipad βρίσκω την ποιότητα ...

Tο Rijksmuseum εκθέτει για πρώτη φορά μόνιμα γυναίκες ζωγράφους στην Gallery of Honor

«Οι γυναίκες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην πολιτιστική ιστορία της Ολλανδίας. Μέχρι τώρα, ωστόσο, οι ...

«Μίλα μου Ιστορικά»: Οι πρώτοι κάτοικοι της Κύπρου στο επίκεντρο της νέας διάλεξης

Η σειρά διαδικτυακών διαλέξεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου εμπλουτίζεται με το νέο επεισόδιο-διάλεξη ...

Επίθεση στην περφόρμερ Μαρίνα Αμπράμοβιτς με πορτρέτο της

Την άγρια επίθεση ενός άνδρα δέχτηκε η διάσημη performance artist, Μαρίνα Αμπράμοβιτς, κατά τη διάρκεια ...

Open Call: Ε’ Διαγωνισμός Εικαστικών Τεχνών Τηλέμαχος Κάνθος

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ίδρυμα Τηλέμαχος Κάνθος, διοργανώνουν τον Ε’ Διαγωνισμό Εικαστικών Τεχνών Τηλέμαχος ...

Γαλάνη – Μποφίλιου τραγουδούν Τσιτσάνη στην Πάφο

Η Δήμητρα Γαλάνη και η Νατάσσα Μποφίλιου θα βρεθούν στην Κύπρο στις 9 Αυγούστου ...

X