Συναισθήματα, ευχές και όνειρα: ‘The Lullaby Project’

Μια διαδικτυακή συναυλία- ωδή στην γονεϊκή αγάπη

Το Lullaby Project παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό της Κύπρου μέσα από μια διαδικτυακή συναυλία αφιερωμένη στην πιο μεγάλη αγάπη στις 16 Ιουνίου 2021 στις 7μμ μέσω της πλατφόρμας YouTube. Μια συνεργασία με το μουσικο-κοινωνικό πρόγραμμα Sistema Cyprus και το Carnegie Hall της Νέας Υόρκης.

Μέσα από το κανάλι του Sistema Cyprus στο YouTube και υπό την διεύθυνση του μαέστρου Santiago Ossa Alzate, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τις πρωτότυπες συνθέσεις νανουρισμάτων που έχουν γράψει για τα μωρά τους νέοι γονείς σε συνεργασία με επαγγελματίες μουσικούς.

Απευθείας σύνδεσμος YouTube: http://y2u.be/QMmEIp2Ty0M 

Από το 2020, το Sistema Cyprus είναι ένας από τους διεθνείς εταίρους του Lullaby Project, ενός προγράμματος του Carnegie Hall Weill Music Institute (WMI), μέσα από το οποίο έγκυες γυναίκες και νέοι γονείς συνεργάζονται με επαγγελματίες μουσικούς για να συνθέσουν προσωπικά νανουρίσματα για τα μωρά τους. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τα συναισθήματα, τις ελπίδες και τα όνειρά τους, ατενίζοντας το μέλλον με το παιδί τους. Το Lullaby Project υποστηρίζει τη μητρική υγεία, βοηθά στην παιδική ανάπτυξη και ενδυναμώνει τον δεσμό μεταξύ γονέα και παιδιού.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που το Lullaby Project έρχεται σε συνεργασία με έναν κυπριακό οργανισμό και, στην κυπριακή εκδοχή του, αγκαλιάζει γονείς που είναι ενεργοί στο Sistema Cyprus, καθώς και γονείς που έχουν προσφάτως αφιχθεί στην Κύπρο, συμπεριλαμβανομένων και δικαιούχων του Caritas Cyprus.

Σε αυτή την πρώτη εκδοχή του Lullaby Project στην Κύπρο θα παρουσιαστούν οι συνθέσεις 3 συνθετών, του Γιώργου Χριστοφή σε συνεργασία με τη Louise, του Ανδρέα Μιχαλόπουλου σε συνεργασία με την Dioh, και της Γεωργίας Χριστοφόρου σε συνεργασία με την Aurelie, αλλά και 3 φοιτητών μουσικής, της Αννίτας Κωνσταντίνου και Μάριου Κολόνια (Πανεπιστήμιο Λευκωσίας) σε συνεργασία με την Σόφη και του Mostafa Ismail (Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου) σε συνεργασία με τον Youssef.

Στην αφήγηση/δραματουργία η ηθοποιός Χριστίνα Κωνσταντίνου.

Στη Νέα Υόρκη, το Lullaby Project έχει αγκαλιάσει μητέρες που βρίσκονται σε νοσοκομεία, καταφύγια αστέγων, κέντρα αναδοχής, σχολεία, και σωφρονιστικά ιδρύματα. Το πρώτο Lullaby Project έλαβε χώρα στο ιατρικό κέντρο Jacobi, στο Bronx της Νέας Υόρκης, τον Δεκέμβριο του 2011. Έκτοτε, επεκτάθηκε σε πολλές περιοχές των ΗΠΑ και σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο.

Μέσα από το Lullaby Project έχουν γραφτεί νανουρίσματα σε περισσότερες από είκοσι διαφορετικές γλώσσες και σε μία πλειάδα μουσικών ειδών, αντικατοπτρίζοντας τα διάφορα υπόβαθρα των οικογενειών που συμμετέχουν. Περισσότερες από 1.600 οικογένειες έχουν γράψει μοναδικά νανουρίσματα για τα παιδιά τους, πολλά από τα οποία είναι διαθέσιμα για ακρόαση και κοινοποίηση στο carnegiehall.org/lullabies.

Τετάρτη 16/06/21, 19:00

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση live στη σελίδα του Sistema Cyprus στο Facebook @Sistema Cyprus και στο κανάλι του στο YouTube

Απευθείας σύνδεσμος: http://y2u.be/QMmEIp2Ty0M 

Μέγα Χορηγός: Πολιτιστικές Υπηρεσίες ΥΠΠΑΝ

Χορηγός: Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου

Χορηγοί του προγράμματος: XM και EY

Υποστηρικτές του προγράμματος: Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Πανεπιστήμιο Φρέντερικ.

Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Κύπρο.

Μάθετε περισσότερα για το Sistema Cyprus ακολουθώντας την ιστοσελίδα www.sistemacyprus.com  αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο Facebook και το Instagram.

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Πέθανε η τραγουδίστρια των Roxette, Marie Fredriksson

Πέθανε η τραγουδίστρια των Roxette, Marie Fredriksson, σε ηλικία 61 χρόνων, μετά από χρόνια ...

«Η Κυνηγός Εικόνων» σε Λευκωσία και Πάφο

Έπειτα από μια σειρά παρουσιάσεων στον διεθνή χώρο με την αγγλόγλωσση έκδοση του βιβλίου ...

Έκθεση της Μερόπης Παύλου στην γκαλερί Αποκάλυψη

Η Γκαλερί Αποκάλυψη παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής της Μερόπης Παύλου με τίτλο «The Absence ...

The Wizard of Oz

This London West End Theatre stage adaptation will be directed by acclaimed international director ...

Οι Zilla Project τραγουδούν τα μπλουζ

Η συναυλία – ωδή στην μπλουζ περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ και στο ...

Pino Pandolfini και Δήμητρα Σιατερλή στο Κέντρο Χαρακτικής Χαμπή

Το «Κέντρο Χαρακτικής Χαμπή» στο χωριό Πλατανίστεια παρουσιάζει την κοινή έκθεση χαρακτικών έργων των ...

X