The Gallery 45: “B Directions” από το εικαστικό δίδυμο Blaqk

Η The Gallery 45 παρουσιάζει την ατομική έκθεση “B Directions” από το Ελληνικό εικαστικό δίδυμο Blaqk, δηλαδή τους Greg (Γρηγόρης Παπαγρηγορίου) και Simek (Χρήστος Τζαφέρος), στην πρώτη τους έκθεση στην Κύπρο.

Έχοντας ενδιαφέρον στα γεωμετρικά σχέδια, στις γραμμές, στα σχήματα και στις πινελιές, οι καλλιτέχνες και γραφίστες συνδυάζουν την τέχνη τους με το graphic design και δημιουργούν αφηρημένη τέχνη σε χαρτί, σε καμβά και επίτοιχα. Οι συνθέσεις τους δημιουργούνται διαισθητικά και προκαλούν το ψευδαισθητικό υποσυνείδητο του θεατή. Προσωπικές ιστορίες μεταφέρονται σε γεωμετρικές, μινιμαλιστικές δημιουργίες.

Στη συνεργασία Blaqk υπάρχει ισχυρός διάλογος ανάμεσα στους καλλιτέχνες για τις προσωπικές και συνεργατικές συνθέσεις τους, και αυτό εκδηλώνεται μέσα από μεγάλα έργα τέχνης σε καμβά, αλλά και μικρότερα έργα σε χαρτί.

“B Directions”

5/6/21 – 15/7/21 από τις 12 με 6 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες στο @thegallery45 στο FB.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Ο Greg (Γρηγόρης Παπαγρηγορίου) είναι εικαστικός καλλιτέχνης και γραφίστας με έδρα τη Σύρο. Γεννήθηκε το 1986 και σπούδασε γραφικό σχεδιασμό στην Αθήνα.

Πειραματίζεται με τον αρνητικό χώρο, τα σχήματα, τις γραμμές και την καλλιγραφία. Χαρακτηριστικό στα έργα του είναι ο αυθορμητισμός στις κινήσεις και στα σχήματα, αντλώντας έμπνευση κυρίως από τις πινελιές και τη φύση. Συλλογίζεται τον χώρο που έχει επιλέξει για το έργο του και τον τρόπο ένταξής του στα πλαίσια του δημιουργήματός του. Ενσωματώνει στα έργα του ψηφιακά γραφικά και καλλιγραφία και απολαμβάνει τον πειραματισμό με διαφορετικά υλικά, όπως χαρτί, ύφασμα και ξύλο.

Τα έργα του έχουν παρουσιαστεί σε πολλές εκθέσεις παγκόσμια και έχει συνεργαστεί με πελάτες όπως Chanel, Four Seasons Hotel, Nike, Adidas, Nespresso και Vodafone.

Ο Simek (Χρήστος Τζαφέρος) είναι εικαστικός καλλιτέχνης και γραφίστας με έδρα την Αθήνα. Γεννήθηκε το 1985 και σπούδασε γραφικό σχεδιασμό στην Αθήνα.

Το έργο του χαρακτηρίζεται από το ενδιαφέρον στη γεωμετρία, στις παράλληλες γραμμές, στα σχήματα, στα μοτίβα και στην ανάλυση. Δημιουργεί τοιχογραφίες για δημόσιους και εσωτερικούς χώρους, έργα ζωγραφικής σε καμβά και χαρτί, καθώς επίσης και installations σε ξύλο και μέταλλο. Τα έργα του έχουν επιρροές από την αρχιτεκτονική και τα υλικά που εκπροσωπούνται στον χώρο. Συχνά δουλεύει μονοχρωματικά και συνδυάζει τα έργα του με διάφορες αποχρώσεις πρώτων υλών, αλλά του αρέσει επίσης να εργάζεται και με χρώμα. Τα έργα του συνδυάζουν την αρχιτεκτονική με τον γραφικό σχεδιασμό για τη δημιουργία γεωμετρικών συνθέσεων, σχεδίων και μοτίβων. Ως γραφίστας, ασχολείται κυρίως με εταιρική ταυτότητα, σχεδιασμό ρουχισμού, μουσικά άλμπουμ και βιβλία. Πειραματίζεται με το γκράφιτι και την τέχνη του δρόμου (street art) από τις αρχές του 2000, και άρχισε να ασχολείται με τη ζωγραφική και τη φωτογραφία. Τα έργα του έχουν εκτεθεί ανά το παγκόσμιο και, αν ξέρετε που να ψάξετε, πολλές από τις τοιχογραφίες του διακρίνονται σε δρόμους, κτίρια και εγκαταλειμμένους χώρους.

Έχει συνεργαστεί με πελάτες όπως Adidas, Four Seasons Hotel, Amara Hotel, Workstead και Ucon Acrobatics.

Blaqk είναι το όνομα της συνεργασίας που δημιουργήθηκε μεταξύ των δυο καλλιτεχνών το 2011. Το εικαστικό δίδυμο συνδυάζει την μαεστρία του στα γραφικά στοιχεία για τη δημιουργία τοιχογραφιών, πινάκων και άλλων έργων τέχνης. Ο Greg δουλεύει κυρίως την καλλιγραφία και τα γεωμετρικά σχήματα και ο Simek τα γεωμετρικά σχήματα και τις γραμμές. Έχουν συμμετάσχει σε projects σε όλο τον κόσμο και τους έχουν προσλάβει κορυφαίοι διεθνείς πελάτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΚΑΛΕΡΙ

Η The Gallery 45 είναι ένας νέος εκθεσιακός χώρος για τη σύγχρονη τέχνη και το design, στην καρδιά της παλιάς Λεμεσού. Σκοπός της είναι η έκθεση σύγχρονων καλλιτεχνών, από την Κύπρο και το εξωτερικό, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα αναδυόμενους καλλιτέχνες και σχεδιαστές στην καλλιτεχνική σκηνή της Κύπρου. Ιδρύτριά της είναι η Σάναζ Ναζέμι Άγα (Sanaz Nazemi Agha) και σήμερα συνεργάζεται με την καλλιτεχνική συνεργασία Blaqk (Αθήνα), την Βαρβάρα Γεωργίου (Λευκωσία) και το τοπικό brand τέχνης και χειροτεχνίας Perle D’Orient.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Νέα ατομική έκθεση του Νίκου Κουρούσιη

Η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει ατομική έκθεση του μεγάλου Κύπριου καλλιτέχνη Νίκου Κουρούσιη. ...

Η ταινία Fish n’ Chips προβάλλεται στη Λάρνακα

H ταινία Fish n’ Chips προβάλλεται την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου στον Πολυχώρο Αποθήκες, στη ...

«Amos Rex Museum»: Νέο υπόγειο Μουσείο στο Ελσίνκι

Νέο υπόγειο Μουσείο Τέχνης άνοιξε τις πύλες του στην πρωτεύουσα της Φινλανδίας, Ελσίνκι. Το ...

Foreign Bodies | Έκθεση του Σπύρου Προκοπίου

Η The O Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του εικαστικού Σπύρου Προκοπίου με τίτλο ...

Έκθεση της Όλγα Σπανού στην Γκαλερί Γκλόρια

Ζωγραφικά έργα και κατασκευές παρουσιάζει η Όλγα Σπανού στην νέα της δουλειά, η οποία ...

Ρεσιτάλ πιάνου Ίλια Κοντράτιεφ στο The Shoe Factory

Από τους εντυπωσιακότερους νεαρούς πιανίστες του διεθνούς μουσικού στερεώματος της εποχής μας, ο Ίλια ...

X