Το κοντέινερ της δημιουργίας

Ο αποθηκευτικός χώρος του σχολείου ΤΕΣΕΚ Μακάριος Γ΄, τα λεγόμενα «containers» ήταν η διέξοδος ηρεμίας και απόλυτης δημιουργικότητας για το τμήμα ΕΔ3 –Ειδικότητα Διακοσμητικής. Με την καθοδήγηση της Μαίρης Φανή, εκπαιδεύτρια Διακοσμητικής οι μαθητές διακόσμησαν με σχέδια το εξωτερικό των κοντέινερ στα πλαίσια του μαθήματος Διακοσμητικής για το σχολικό έτος 2020-2021.

«Δίδαξα για τρία χρόνια στους μαθητές και φέτος είχα την τιμή να είμαι και η υπεύθυνη του τμήματος.Μια χρονιά με μάσκες προστασίας, δύσκολη, απαιτητική, κουραστική με μετρημένες κινήσεις και το φόβο λόγο της πανδημίας…… Μα να που τα «ψυχρά containers» μας έδωσαν τη δύναμη, τη χαρά, το χρώμα να συνεχίσουμε ως το τέλος!» αναφέρει η κ.Φανή.

Ο εξωτερικός σχεδιασμός των containers αποτελεί μορφή δημόσιας τέχνης και καλλιτεχνικής έκφρασης που αλλάζει την εικόνα του αστικού περιβάλλοντος μεταφέροντας κοινωνικά μηνύματα και αισθητικά ερεθίσματα. Οι μαθητές αφιέρωσαν ώρες, από τον πολύτιμό τους χρόνο, δούλεψαν Σαββατοκυρίακα, βράδια και διαλείμματα.

« Τα σχέδια απεικονίζουν πουλιά και κλαδιά με χρώμα στην μία πλευρά.Θετικότητα, αισιοδοξία, ελευθερία, η δύναμη και η αλήθεια της φύσης.Μαυρόασπρο πρόσωπο και χέρια, χέρια της δύναμης, χέρια που δίνουν και στέλνουν ευχές, να αγαπάς….. να ονειρεύεσαι …..να γελάς…… σχέδια βασισμένα στο ταξίδι της ζωής, απεικονίζουν την άλλη μεριά.» προσθέτει.

 


  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

7ο διεθνές φεστιβάλ ΣΑΡΔΑΜ: Η λογοτεχνία αλλιώς

Το διεπιστημονικό φεστιβάλ λογοτεχνίας ΣΑΡΔΑΜ, έχοντας τιμηθεί με το EFFE LABEL 2019-2020 ως ένα ...

Εγκαινιάζεται στις 31 Ιουλίου το υποβρύχιο μουσείο MUSAN στην Αγία Νάπα

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι εργασίες στο νέο, μοναδικό στο είδος του, μουσείο της Αγίας ...

ΘΟΚ | επιστρέφει -ως έκτακτος- ο Λούρας, «αναζητείται» ο Κυριαζής

Με τη «Σαμία» του Μενάνδρου, η οποία παρουσιάστηκε ξανά πριν από δύο δεκαετίες, σηκώνει ...

Ένα διαφορετικό advent calendar από το Εuropeana

Οι γιορτές των Χριστουγέννων σίγουρα θα είναι διαφορετικές για όλους μας αυτή τη χρονιά. ...

Η «Νεά Πίστη» του Damien Hirst στο Μπενάκη

Η έκθεση του Damien Hirst με τίτλο «New Religion» θα είναι μάλλον το highlight ...

Δέκα σημεία για την ΕΡΤ από την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών

Την εναντίωσή τους στο αυθαίρετο λουκέτο της ΕΡΤ και τη στήριξή τους στον αγώνα ...

X