Το κοντέινερ της δημιουργίας

Ο αποθηκευτικός χώρος του σχολείου ΤΕΣΕΚ Μακάριος Γ΄, τα λεγόμενα «containers» ήταν η διέξοδος ηρεμίας και απόλυτης δημιουργικότητας για το τμήμα ΕΔ3 –Ειδικότητα Διακοσμητικής. Με την καθοδήγηση της Μαίρης Φανή, εκπαιδεύτρια Διακοσμητικής οι μαθητές διακόσμησαν με σχέδια το εξωτερικό των κοντέινερ στα πλαίσια του μαθήματος Διακοσμητικής για το σχολικό έτος 2020-2021.

«Δίδαξα για τρία χρόνια στους μαθητές και φέτος είχα την τιμή να είμαι και η υπεύθυνη του τμήματος.Μια χρονιά με μάσκες προστασίας, δύσκολη, απαιτητική, κουραστική με μετρημένες κινήσεις και το φόβο λόγο της πανδημίας…… Μα να που τα «ψυχρά containers» μας έδωσαν τη δύναμη, τη χαρά, το χρώμα να συνεχίσουμε ως το τέλος!» αναφέρει η κ.Φανή.

Ο εξωτερικός σχεδιασμός των containers αποτελεί μορφή δημόσιας τέχνης και καλλιτεχνικής έκφρασης που αλλάζει την εικόνα του αστικού περιβάλλοντος μεταφέροντας κοινωνικά μηνύματα και αισθητικά ερεθίσματα. Οι μαθητές αφιέρωσαν ώρες, από τον πολύτιμό τους χρόνο, δούλεψαν Σαββατοκυρίακα, βράδια και διαλείμματα.

« Τα σχέδια απεικονίζουν πουλιά και κλαδιά με χρώμα στην μία πλευρά.Θετικότητα, αισιοδοξία, ελευθερία, η δύναμη και η αλήθεια της φύσης.Μαυρόασπρο πρόσωπο και χέρια, χέρια της δύναμης, χέρια που δίνουν και στέλνουν ευχές, να αγαπάς….. να ονειρεύεσαι …..να γελάς…… σχέδια βασισμένα στο ταξίδι της ζωής, απεικονίζουν την άλλη μεριά.» προσθέτει.

 


  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Το Ενάλιο Λεωφορείο σταθμεύει στο Κυπριακό Μουσείο

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τη Διεθνή Μέρα Μουσείων, το Ενάλιο Λεωφορείο θα βρίσκεται ...

Δόθηκαν τα Αριστεία Γραμμάτων, Τεχνών και Επιστημών

«Εκείνο που γράφει την ιστορία μιας χώρας, εκείνο που χαράσσει το πέρασμά της, είναι ...

“Φιλιά εις τα παιδιά” του Βασίλη Λουλέ

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος, η Πρεσβεία του Ισραήλ στην ...

“Pose Sittings” της Σουζάνα Φιαλά στο 11ο Open House Festival

Στο πλαίσιο του 11ου Open House Festival που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 μέχρι ...

Ο πρώτος βασιλικός τάφος της αυτοκρατορίας των Γουάρι στο φως, στο Περού

Αρχαιολόγοι στο Περού ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι ανακάλυψαν ένα τεράστιο βασιλικό τάφο γεμάτο μουμιοποιημένες ...

Έφυγε η Μπίμπι Άντερσον, μούσα του Ινγκμαρ Μπέργκμαν

Σε ηλικία 83 ετών έφυγε από τη ζωή η Σουηδή ηθοποιός Μπίμπι Άντερσον. Υπήρξε ...

X