Το Μουσείο Σεξουαλικότητας του Σάο Πάολο γιορτάζει το μήνα LGBTQ+ Pride

Tο Μουσείο Σεξουαλικότητας του Σάο Πάολο γιορτάζει το LGBTQ+ Pride Month και μας προσκαλεί να επισκεφτούμε διαδικτυακά τέσσερις από τις μοναδικές εκθέσεις του!

Ο πρωταρχικός στόχος που έχει το Μουσείο Σεξουαλικότητας του Σάο Πάολο είναι να εξερευνήσει μέσα από δρώμενα, έρευνα και επικοινωνία την πολιτική και πολιτιστική κληρονομιά της LQBTQ+ κοινότητας της Βραζιλίας. Είναι το πρώτο μουσείο στην Λατινική Αμερική με αυτή την πολυσύνθετη κοινωνική θεματική και οπτική και ιδρύθηκε το 2012. Στόχος του Μουσείου είναι να αποδαιμονοποιήσει την ποικιλία των σεξουαλικοτήτων και να προάγει την αποδοχή, την ορατότητα μέσα από την καλλιέργεια της ανθρωποκεντρικής κουλτούρας. Πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό θα αναρωτηθεί κανείς. Μέσω της εκπαίδευσης, φυσικά.

QUEERENTINE (2 εκθέσεις)

Πρόκειται για μια έκθεση LQBTQ καλλιτεχνών η οποία είναι εμπνευσμένη από προσωπικά βιώματα. Η έκθεση ταλαντεύεται ανάμεσα σε υπαρξιακά ζητήματα τα οποία έθεσε η αναγκαστική απομόνωση που έφερε η πανδημία. “Είναι η απομόνωση ένα νέο κατασκέυασμα των προνομιούχων; Άραγε είναι αυτή η νέα έγκλειστη συνθήκη το μέλλον των ανθρωπίνων σχέσεων;” αναρωτιούνται οι καλλιτέχνες και οι καλλιτέχνιδες της έκθεσης.

Μπορείτε να τις δείτε, εδώ & εδώ.

PRIDE TAKES THE STREET

To 1997 στο Σάο Πάολο έγινε κάτι μαγικό! Το πρώτο Pride ήταν γεγονός. Μάλιστα αποτέλεσε την μεγαλύτερη κινητοποιήση της LGBTQ+ κοινότητας στον κόσμο. Οι άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν το Pride και να διαδώσουν το μήνυμα πως παλεύουν για μια κοινωνία χωρίς ομοφοβία, τρανσοφοβία και ρατσισμό.

Μπορείτε να δείτε την σχετική έκθεση του Μουσείου (2018), εδώ.

PRIDE POSTERS ΤΗΣ LGBTQ+ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΣΑΟ ΠΑΟΛΟ

Από το 1997, στην Avenida Paulista στο Σάο Πάολο, κάθε χρόνο πραγματοποιείται ένα από τα μεγαλύτερα Pride του κόσμου. Το συγκεκριμένο Pride έχει ξεκάθαρο κοινωνικοπολιτικό χαρακτήρα. Μέσω της έκθεσης του Μουσείου Σεξουαλικότητας έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε βασικές ιστορικές πληροφορίες για το Pride όπως ημερομηνίες και συνθήματα, αλλά και πολυσύνθετα θέματα που διαπραγματεύεται το Pride της χώρας κάθε χρόνο.

Μπορείτε να δείτε την έκθεση, εδώ.

culturenow.gr

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη επιστρέφει στο «Μια Ζωή Γερμανική»

Μετά την Πανελλήνια Πρώτη (και δύο ακόμα παραστάσεις που δόθηκαν τον Μάρτιο) η Δέσποινα ...

16ο Φεστιβάλ Μήλου στην Κυπερούντα

Το Κέντρο Νεότητας Κυπερούντας σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Κυπερούντας διοργανώνουν για 16η ...

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ|Μέρα 13η

Γράφει η Κωνσταντίνα Ζάνου/Καθηγήτρια Ιταλικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης Προσπαθώ να ...

Τι θέλουν επιτέλους οι Burakis;

Θα μπορούσε να επαναληφθεί η συναυλία του 1997, σε μια εποχή που η περιοχή ...

1ο Φεστιβάλ Dıscover Larnaka Open Cıty

Το 1ο Φεστιβάλ Dıscover Larnaka Open Cıty διοργανώνουν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, το ...

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ|Μέρα 24η

Γράφει ο Παναγιώτης Λάρκου / Σκηνοθέτης, ηθοποιός “Τα μπιζέλια είναι ένα παραγκωνισμένο είδος. Όλοι ...

X