Touch(ed) στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ

Η καλλιτεχνική ομάδα του Προγράμματος Φιλοξενίας για Παραστατικές και Ζωντανές Τέχνες στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ, Physical Plastic, σας προσκαλεί στο preview του νέου τους έργου, ακουστικού-θεάτρου Touch(ed).

Το Touch(ed) είναι ένα έργο για μια γυναίκα περφόρμερ που χρησιμοποιεί αυτοβιογραφικά γεγονότα για να πραγματευτεί ζητήματα γένους, καθώς και κοινωνικές ιδέες που αφορούν στην οικειότητα — την οικειότητα στη ζωή, στην τέχνη, στην αλλαγή αυτή καθαυτή. Οι καλλιτέχνες ρωτούν κατά πόσον η τέχνη μπορεί να καταστεί ένα όχημα υπερβατικών ιδεών, οι οποίες καθίστανται δύσκολο να υποστηριχτούν στην καθημερινότητα. Υπερβατικές ιδέες που αφορούν στην προσβολή της γυναίκας (“slut-shaming”) και τον διχασμό Παναγίας-πόρνης ως κοινωνική μυθολογία που διαδίδεται στην τέχνη, όπως και στη ζωή — ένα status quo το οποίο δύσκολα εξυπηρετεί την απο-σεξουαλικοποιημένη μητέρα-καλλιτέχνη.

Το Physical Plastic (ο συνθέτης Γιάννης Χριστοφίδης και η περφόρμερ/σκηνοθέτιδα Kestrel Leah) είναι ένα πειραματικό θεατρικό πρότζεκτ με βάση το Λος Άντζελες και με κύρια χαρακτηριστικά τον ήχο και την κίνηση.

www.physicalplastic.com

Το Touch(ed) είναι μια σύλληψη της περφόρμερ Kestrel Leah.

Σύνθεση / Σχεδιασμός Ήχου: Γιάννης Χριστοφίδης

Η μουσική είναι βασισμένη στο τραγούδι Gravity των Whitney Mower, από το συγκρότημα They/Live, από το άλμπουμ Ablation (Born Loser Records, 2020).

Οπτική Ιδέα: Dasha Sur
Κοστούμια: David Moyer
Φωτισμός / Βίντεο: Sakari Laurila

Στα πλαίσια του Προγράμματος Φιλοξενίας για Παραστατικές και Ζωντανές Τέχνες στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ NiMAC [Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη]. Το πρότζεκτ αυτό στηρίχτηκε, εν μέρη, από το Foundation for Contemporary Arts Emergency Grant.

24 Ιουνίου στις 19:30 & 25 Ιουνίου στις 20:00, στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ στη Λευκωσία.

Κρατήσεις: maria.efstathiou@gmail.com / 96 791187 / Βάσει των οδηγιών για τον νέο κωρονοϊό και των περιορισμένο αριθμό θέσεων, παρακαλείστε να κάνετε κράτηση

Είσοδος: €10 δωρεά ή πληρώστε-ό,τι-μπορείτε

* Στον χώρο διεξαγωγής θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα σχετικά πρωτόκολλα υγείας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«Ντεφόλ – Σμύρνη 1922» από το Θέατρο Ένα

Η avant πρεμιέρα της νέας παραγωγής του Θεάτρου Ένα θα δοθεί την 1η Σεπτεμβρίου ...

The Afro Banana Republic is back!

Οι μπουλντόζες «έστρωσαν» το dance floor και όλα μοιάζουν έτοιμα για το 12ωρο πάρτι ...

«Περιμένοντας τον Γκοντό/ Godot’yu bekleren»:Το θέατρο δείχνει τον δρόμο

Αποστολή στην Κωνσταντινούπολη – Κώστας Κωνσταντίνου «Έβαλα τα κλάματα. Δεν είχα κλάψει μέχρι τότε. ...

«Ο Πάπας»: Τελευταία παράσταση στη Λευκωσία

Πριν επτά χρόνια ο Πάπας Βενέδικτος 16ος εξέπληξε τον κόσμο με την παραίτησή του ...

Το Εθνικό Θέατρο στην Κύπρο

Η φωτογραφία αυτή είχε παρθεί στο [παλαιό] αεροδρόμιο Λευκωσίας στις 7 Δεκεμβρίου 1964. Είναι ...

Ο Φεβρουάριος στο Θέατρο Ριάλτο

Οι παραστάσεις θέατρου, μουσικής και χορού στο Θέατρο Ριάλτο για τον μήνα Φεβρουάριο. Porgy ...

X