16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού|1 – 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2021

Η αγαπημένη κινηματογραφική διοργάνωση επιστρέφει για το καθιερωμένο της ραντεβού την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου

Έπειτα από μια παρατεταμένη περίοδο πανδημίας, και κλειστούς κινηματογράφους και αίθουσες θεαμάτων, το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού επιστρέφει γεμάτο ενέργεια, με ζωντανή παρουσία για 16η συνεχή χρονιά. Πιστό στο καθιερωμένο του ραντεβού, το Φεστιβάλ που καθόρισε τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την αλήθεια στο σινεμά, παρουσιάζει ένα επιμελημένο πρόγραμμα ταινιών ντοκιμαντέρ από την Κύπρο και ολόκληρο τον κόσμο.

Το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού θα διεξαχθεί από την 1η μέχρι και τις 8 Αυγούστου 2021, στο Ceronia Hall – Χαρουπόμυλος Λανίτη, στην παλιά πόλη της Λεμεσού, δίπλα στο Μεσαιωνικό Κάστρο και υπόσχεται να επαναφέρει τη χαρά της καλοκαιρινής κινηματογραφικής ατμόσφαιρας που τόσο αγαπήθηκε από το σινεφίλ κοινό του τα τελευταία χρόνια.

Σε πρώτη παγκύπρια προβολή θα δούμε σπουδαία ντοκιμαντέρ από ταλαντούχους δημιουργούς που απέσπασαν σημαντικές διακρίσεις σε διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου. Συναρπαστικές ιστορίες από το σινεμά του πραγματικού, απρόσμενοι πρωταγωνιστές, διαφορετικοί και οικείοι κόσμοι θα βρίσκονται στο επίκεντρο του προγράμματος προβολών. Όπως κάθε χρονιά, το πρόγραμμα θα πλαισιώνεται από συζητήσεις με φιλοξενούμενους δημιουργούς, μουσικές εκδηλώσεις, και DJ sets.

Μένουμε ασφαλείς

Για την ασφάλεια και υγεία όλων, το Φεστιβάλ διεξάγεται με λιγότερες θέσεις θεατών και θα τηρεί όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας και ασφάλειας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Προς διευκόλυνση του κοινού αλλά και για την αποφυγή συνωστισμού, τα εισιτήρια για το Φεστιβάλ θα διατίθενται μέσω ηλεκτρονικής πώλησης, στοιχεία για την οποία θα ανακοινωθούν σύντομα.

 Περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα προβολών θα αναρτηθούν σύντομα  στην ιστοσελίδα http://www.filmfestival.com.cy και στο Facebook.

 Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού διοργανώνεται από την Brave New Culture και στηρίζεται και χρηματοδοτείται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού στηρίζει το Ίδρυμα Ευαγόρα και Κάθλην Λανίτη.

 ΙΝFO: Tηλέφωνο 99 517 910, e-mail: lemesosdocs@gmail.com, www.filmfestival.com.cy, instagram “@lemesosdocfest”, και στο  Facebook.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Berlinale Selection 2021

Το Berlinale Selection 2021 είναι η τρίτη έκδοση της σειράς προβολών που διοργανώνει το ...

«Η Κλήση» του Μάριου Ψαρά: Εύφημος Μνεία στο Φεστιβάλ Ταινιών Δράμας

Η ταινία «Η Κλήση» του Μάριου Ψαρά, ήταν φέτος η μοναδική κυπριακή συμμετοχή στο ...

«Ad Astra» στις κυπριακές αίθουσες

Από τις 19 Σεπτεμβρίου προβάλλεται στους κινηματογράφους η ταινία επιστημονικής φαντασίας Ad Astra, με ...

Ζαν-Πολ Μπελμοντό: Μια ζωή γεμάτη ταινίες και δράση

Για όλους, ήταν ο «Μπεμπέλ». Με τον θάνατο του Ζαν-Πολ Μπελμοντό, στα 88 του ...

«Τα Παράσιτα» θα γίνουν τηλεοπτική μίνι σειρά;

Η HBO διαπραγματεύεται την απόκτηση των δικαιωμάτων για την μεταφορά σε μίνι τηλεοπτική σειρά ...

Στιγμές στο Μουσείο: «Τα βουνά και οι θάλασσες που μας χωρίζουν»

Συνέχεια στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του, με τη σειρά Στιγμές στο Μουσείο, το Πολιτιστικό ...

X