Εικόνες από τα γυρίσματα της ταινίας «ΙΜΑΝ» των Κόριννα Αβρααμίδου και Κυριάκου Τοφαρίδη

Στις 28 Ιουνίου ξεκίνησαν τα γυρίσματα της μεγάλου μήκους κινηματογραφικής ταινίας με τίτλο «ΙΜΑΝ», που σημαίνει Πίστη στ’ αραβικά. Το σενάριο της ταινίας,  που ανήκει στην Κόριννα Αβρααμίδου και τον Κυριάκο Τοφαρίδη, πήρε το Α’ Βραβείο Σεναρίου στον Πανελλήνιο διαγωνισμό συγγραφής σεναρίου της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδας, το 2018. Τα γυρίσματα θα γίνουν σε διάφορες περιοχές στην Λευκωσία, Λάρνακα,  Ποταμιά και Μάμμαρι. Η ταινία χρηματοδοτείται από την Συμβουλευτική Επιτροπή Κινηματογράφου του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού, με συμπαραγωγό το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου και είναι μια παραγωγή της AB Seahorse Film Productions Ltd.

Μια τρομοκρατική επίθεση συνδέει τρεις διαφορετικές ερωτικές ιστορίες, με χαρακτήρες των οποίων οι πράξεις σηματοδοτούν την διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου. Οι ήρωες ακολουθούν το δικό τους ταξίδι αναζητώντας την λύτρωση από τις ενοχές, το παρελθόν και την μοναξιά τους.    

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι γνωστές Λιβανέζες ηθοποιοί Rita E. Hayek και Stephanie Atala που έφθασαν στην Κύπρο την περασμένη Παρασκευή, καθώς και οι καταξιωμένοι κύπριοι ηθοποιοί Βαρνάβας Κυριαζής, Αντρέας Τσέλεπος, Μαργαρίτα Ζαχαρίου, Προκόπης Αγαθοκλέους και Παμπίνα Γεωργίου.

Σενάριο και σκηνοθεσία: Κυριάκος Τοφαρίδης και Κόριννα Αβρααμίδου, Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σωφρόνης Σωφρονίου, Σκηνικά/Art Director: Λίζα Τσουλούπα, Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής και Ρομίνα Πολυμνίου, Ηχοληψία και σχεδιασμός ήχου: Σταύρος Τερλικκάς, Μοντάζ/Γραφικά: Ελίνα Αντωνίου, Α’ βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Νικολάου, Β’ βοηθός σκηνοθέτη:  Ναστάζια Χριστοδούλου, Έλενα Γεωργιάδου, Gaffer: Κυριάκος Πολίτης, Μακιγιάζ: Στέφανη Παναγή, Κομμώσεις: Μενεξία Αντωνιάδου, Line producer: Πέτρος Χαραλάμπους, Παραγωγός: Άντρος Αχιλλέως.

 

Η Rita E. Hayek και Stephanie Atala

.

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Στον ποιητή Παναγιώτη Νικολαϊδη το Βραβείο Ποίησης «Jean Moréas»

Μεγάλη τιμή για την Κύπρο και την Κυπριακή Λογοτεχνία αποτελεί  η απονομή του βραβείου ...

«Μπετόν» και «Πείνα» | Θεατρικοί μονόλογοι στο +εργείο

To ΒΕΤΟΝ7 και ο Πέρης Μιχαηλίδης σε συνεργασία με τον θεατρικό χώρο +εργειο στη ...

Δικαστική νίκη για σπάνιο αρχαίο νόμισμα

Το δρόμο για την επιστροφή σπάνιου αρχαίου νομίσματος στην Ελλάδα άνοιξε απόφαση δικαστηρίου στην ...

Κανί Κανόλ: Η επιστροφή των έργων των Ε/Κ και η σημασία του αρχειακού υλικού των Τ/Κ

Η τ/κ πλευρά είναι έτοιμη να υποδείξει άτομα που θα βοηθήσουν στην εξεύρεση του ...

Διαμαρτυρία στην Ακρόπολη από εργαζόμενους στον Πολιτισμό

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην είσοδο του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, προχώρησαν το πρωί της ...

Θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ: Θεατρικά Εργαστήρια για 20η συνεχή χρονιά

Το Θέατρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» ανακοινώνει ότι θα λειτουργήσει για 20η συνεχή χρονιά θεατρικά εργαστήρια, για ...

X