Endrosia

Ποιοί είστε;

Είμαστε η Endrosia, μια κολεκτίβα που αποτελείται από επτά μέλη. Το έργο μας καλύπτει ένα ευρύ φάσμα δημιουργικών πεδίων συμπεριλαμβανομένων της εικαστικής δημιουργίας, πρακτικών mixed media, της συγγραφής κειμένων και δημιουργικής γραφής, καθώς και άλλων αναπτυσσόμενων καλλιτεχνικών προσεγγίσεων.

Διατυπώνουμε μια αίσθηση συλλογικότητας μέσα από ρευστές μεθοδολογίες κριτικής παιδαγωγικής, επιδιώκοντας τη διαθεματικότητα και την συμπεριληπτικότητα κοινωνικών κινημάτων στα πλαίσια έρευνας και δράσης. Επικεντρωνόμαστε σε θέματα που αφορούν φεμινιστικές, queer και αντιρατσιστικές ροές σκέψης, καθώς μοιραζόμαστε το όραμα μιας Κύπρου επανενωμένης, πολυπολιτισμικής και ελεύθερης από αποικιοκρατικές νοοτροπίες.

Τι κάνετε;

Μέσω της διαδικτυακής μας πλατφόρμας, στοχεύουμε να δημιουργήσουμε ένα αρχείο πολυμέσων, ένα ανεξάρτητο σημείο αναφοράς για τη συλλογική μας δράση. Στο in-progress μπλογκ της ιστοσελίδας μας θα γίνονται αναρτήσεις σχετικές με την διαθεματική προσέγγιση στις τέχνες, ενθαρρύνοντας τον διάλογο και τη συνεργασία με άλλα άτομα και ομάδες στον χώρο.

Με σημείο αναφοράς τον πολύχωρο μας στην οδό Τρικούπη στην εντός των τειχών Λευκωσία, αυτή την περίοδο βρισκόμαστε στα πρώτα στάδια ενός ερευνητικού έργου που αφορά την χαρτογράφηση της περιοχής, προσφέροντας μια εναλλακτική αφήγηση της εντός τειχών πόλης. Η δράση αυτή αποσκοπεί να ξεσκεπάσει ξεχασμένες ιστορίες και έπειτα να παράξει καινούργιες, λαμβάνοντας υπόψη το συνεχώς εξελισσόμενο, πολύπλευρο και ποικιλόμορφο χαρακτήρα της οδού Τρικούπη.

Τι θέλετε;

Όπως η δροσιά πότε πότε διαπερνά την αφόρητη ζέστη της Κύπρου, έτσι κι εμείς αποσκοπούμε να φέρουμε αυτή την αίσθηση ανακούφισης μέσα από την υλοποίηση πειραματικών και συλλογικά αναπτυγμένων δράσεων. Αποτελώντας αφετηρία για κοινωνικό διάλογο, θέλουμε να ενθαρρύνουμε την συνεργασία μεταξύ εικαστικών, θεωρητικών και καλλιτεχνικών δημιουργών με πηγή αναφοράς τα συλλογικά και ατομικά βιώματά μας, καθώς και τις κοινές μας εμπειρίες, έτσι ώστε να αναπτυχθούν νέα δίκτυα δημιουργικών σχέσεων.

 

 

ΙστοσελίδαInstagramFacebookTwitter

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Atout ‘A’ λέμε

Επιμέλεια: Μερόπη Μωυσέως / Φωτογραφία: Παύλος Βρυωνίδης Οι “Atout ‘A’ λέμε” λένε στον κόσμο ...

Νάντια Μουάφη

Η Νάντια Μουάφη κάνει όλα αυτά κι ακόμη περισσότερα Τι κάνεις; Είμαι στην παράσταση ...

Χαραλαμπία Θεοφάνους

Η Χαραλαμπία Θεοφάνους στοχεύει σε όμορφες συνεργασίες Τι κάνεις; Είμαι ηθοποιός δημιουργός, όπως μας ...

Ναταλία Πεχλιβάνη

Ποια είσαι; Είμαι η Ναταλία Πεχλιβάνη, 31 χρονών. Έχω σπουδάσει Ψυχολογία αλλά μ’ έχουν ...

Βασίλεια Αναξαγόρου

Ποια είσαι; Ονομάζομαι Βασίλεια Αναξαγόρου και είμαι καλλιτέχνης. Σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του ...

Κυριακή Φιλή

Ποια είσαι; Έχω ένα όνομα και είμαι αυτή που είμαι. Τι κάνεις; Κυρίως δισδιάστατες ...

X