Ο Ντέιβιντ Ατζάγιε μεταμορφώνει ένα ψυχιατρείο στο Μπρούκλιν σε χώρο προσιτής στέγασης

Η αρχιτεκτονική εταιρεία του πολυβραβευμένου Ντέιβιντ Ατζάγιε και το στούντιο αρχιτεκτονικής Ζewde με έδρα το Χάρλεμ αποκάλυψαν τη βραβευμένη πρόταση για τη μετατροπή ενός αχρησιμοποίητου τμήματος της πανεπιστημιούπολης του ψυχιατρικού κέντρου του Μπρούκλιν.

Το έργο αποκαλύφθηκε από τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο και πρόκειται για μια ανάπλαση 7,2 στρεμμάτων που συμπεριλαμβάνει 900 σπίτια σε προσιτές τιμές, ένα μεγάλο μέρος δημόσιου πράσινου χώρου, ένα γήπεδο μπάσκετ πλήρους μεγέθους, περιοχές για αστική γεωργία, ένα θερμοκήπιο και χώρο αφιερωμένο για προγράμματα ενδυνάμωσης της κοινότητας.

Αυτή η επένδυση, ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβάνει χώρους υγειονομικής περίθαλψης και στέγασης δημιουργώντας ένα νέο πρότυπο για την αντιμετώπιση χρόνιων οικονομικών και φυλετικών ανισοτήτων στις κοινότητες του Μπρούκλιν που έχουν μεγάλη ανάγκη. Η πανεπιστημιούπολη περιγράφεται από τον κυβερνήτη Κουόμο ως «προσανατολισμένη στην ευεξία και στην ανάπτυξη, με σύγχρονη, μεικτή χρήση».

Το κεντρικό Μπρούκλιν είναι μια από τις πιο ευάλωτες περιοχές στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, με σημαντικά υψηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας, διαβήτη και υψηλής αρτηριακής πίεσης. Οι κάτοικοι έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε υγιεινά τρόφιμα ή σε ευκαιρίες σωματικής άσκησης και αντιμετωπίζουν υψηλά ποσοστά βίας και εγκλήματος, μεγάλες οικονομικές ανισότητες λόγω ανεργίας και υψηλών επιπέδων φτώχειας και ανεπαρκή πρόσβαση σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και ψυχικής υγείας υψηλής ποιότητας.

 

 

Το έργο περιλαμβάνει περίπου 900 νέες οικιστικές μονάδες στην ανατολική μεριά της γειτονιάς του Μπρούκλιν. Θα προσφέρει προσιτή και υποστηρικτική στέγαση, στέγαση ηλικιωμένων και ευκαιρίες ιδιοκτησίας σπιτιού. Επιπλέον, το έργο θα φιλοξενήσει δύο υπερσύγχρονα καταφύγια άστεγων για να αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα, που χτίστηκαν αρχικά τη δεκαετία του 1930.

Η ανάπτυξη θα δημιουργήσει 3.700 θέσεις εργασίας και περισσότερες από 200 μόνιμες θέσεις εργασίας για κατοίκους της περιοχής. Οι παροχές περιλαμβάνουν δωρεάν Wi-Fi υψηλής ταχύτητας, αίθουσες γυμναστικής, παντοπωλείο 10.000 τετραγωνικών ποδιών, κοινοτικό κέντρο 7.000 τετραγωνικών ποδιών με υπολογιστές και χώρο στην τάξη για προγράμματα μετά το σχολείο, εκπαίδευση ανάπτυξης εργατικού δυναμικού και κοινοτικά προγράμματα ενδυνάμωσης.

Πολλοί νέοι έχουν δει τη ζωή τους να μεταμορφώνεται από την πανδημία και η πόλη αναλαμβάνει δράση και αντιμετωπίζει την αυξανόμενη ανάγκη για προσιτή στέγαση.

 

 

Ο κυβερνήτης Κουόμο σχολιάζει: «Η πανδημία αποκάλυψε περαιτέρω τις ανισότητες μεταξύ των κοινοτήτων που βρίσκονται σε κίνδυνο και σε ανάγκη, συμπεριλαμβανομένης μιας θεμελιώδους ανάγκης για ασφαλή και προσιτή στέγαση. Μέσω της ζωτικής πρωτοβουλίας του Μπρούκλιν, αντιμετωπίζουμε καλύτερα αυτές τις ανάγκες μετατρέποντας την υποεκμετάλλευση γης στην πανεπιστημιούπολη του ψυχιατρικού κέντρου Kingsboro σε μια περιοχή ανάπτυξης προσανατολισμένη στην κοινότητα που παρέχει στέγαση και προγραμματισμό για την καλύτερη εξυπηρέτηση αυτών που έχουν ανάγκη, χτίζοντας τη Νέα Υόρκη καλύτερα και πιο δίκαια για όλους».

LiFO

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ|Μέρα 25η

Της Βίκυς Περικλέους /Εικαστικός, Επίκουρη Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Frederick Alex: ‘It’s funny how the colours ...

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ|Μέρα 42η

Γράφει η Λία Χαράκη / Δημιουργός έργων που έρκουνται που το σώμα τζιαι μουσικός ...

«GreenFest» στην Αγία Βαρβάρα

Ο Αλμυράς – Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Εργαστήρι σας προσκαλεί στο πρώτο του φεστιβάλ, το ...

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ|Μέρα 22η

Γράφει η Κατερίνα Κυριάκου    Ημέρα Δευτέρα 30 Μαρτίου ώρα 5 και 30κάτι Κάθομαι ...

Κυπριακή Συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Mies van der Rohe Award 2019

Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου ανακοινώνει τα πέντε (5) έργα που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο ...

Εξερευνούμε το Δάσος Μαχαιρά

Εξερευνήστε το Δάσος Μαχαιρά την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 στις 10:00πμ και βιώστε τη ...

X