Το Χόλιγουντ προχωρά σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Ωστόσο δικαίωμα επιβολής αυτού του κανονισμού, ή όχι, έχουν οι ίδιοι οι παραγωγοί.

Oι Covid-19 εποχές έχουν φέρει μεγάλο πλήγμα σε όλο τον κόσμο. Οπως και στον κόσμο του σινεμά.

Το ξέρουμε, το είδαμε, το νιώσαμε στο πετσί μας σε όλα τα επίπεδα: οι αίθουσες κλειστές, η διανομή μετατοπίζει το παιχνίδι στην μικρή οθόνη (η απόφαση της Warner ήταν καταλυτική για το 2021 και με αρκετούς σκηνοθέτες να εξοργίζονται για αυτό), τα γυρίσματα διακόπτονται, ακυρώνονται, ή ξεκινούν και σταματούν γιατί βρίσκονται κρούσματα ανάμεσα στους ηθοποιούς ή το συνεργείο.

Από τον Σεπτέμβριο του 2020, που ξεκίνησαν ξανά παραγωγές που είχαν διακοπεί (από το “Mission Impossible 7”, μέχρι το “Batman”) και παρόλα τα συχνά τεστ και τα αυστηρά πρωτόκολλα, κανείς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τα γυρίσματα, χωρίς ο ιός να διεισδύσει στα πλατό, σταματώντας και πάλι τη ροή και επιβαρύνοντας με τεράστια οικονομικά κόστη τους επιχειρηματίες.

 

 

Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, αποφασίζει το Χόλιγουντ. Μια νέα συμφωνία, ανάμεσα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις ηθοποιών, τεχνικών, σκηνοθετών και τις εταιρίες παραγωγής ετοιμάζεται να ορίσει ως προϋπόθεση εργασίας τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Σύμφωνα με την επίσημη δήλωση, αυτός ο νέος κανονισμός θα επιτρέπει στους παραγωγούς να ζητήσουν τον εμβολιασμό κάποιου για να τον προσλάβουν σε μια κινηματογραφική ή τηλεοπτική παραγωγή. Ειδικά όσους εργάζονται στη Ζώνη Α (εκείνοι που δεν μπορούν να φορούν μάσκα, όπως οι ηθοποιοί) ή συνεργάζονται με αυτούς (το συνεργείο). Οι εργαζόμενοι λοιπόν, μπροστά ή πίσω από τις κάμερες θα πρέπει να δείχνουν την κάρτα εμβολιασμού τους στην είσοδο στα πλατό.

Ο νέος κανονισμός που ετοιμάζεται θα ισχύει, τουλάχιστον, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2021, όπου τα σωματεία θα επανεξετάσουν το θέμα, αναλόγως με την πορεία της διασποράς της μετάλλαξης Δ. Να τονίσουμε ότι ο κανονισμός αφήνει το δικαίωμα επιβολής αυτού του κανονισμού, ή όχι, στους ίδιους τους παραγωγούς. Εκείνοι θα ασκήσουν αυτό το δικαίωμα, ή θα το αγνοήσουν.

flix.gr

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

1o Cyprus Comic Con στις 13 Σεπτεμβρίου

To πρώτο κυπριακό Comic Con πραγματοποιείται στις 13 Σεπτεμβρίου στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου ...

“Jiu Jitsu”: Σύντομα η διανομή σε ΗΠΑ και Καναδά

Το “Jiu Jitsu”, η πρώτη Χολιγουντιανή ταινία που γυρίστηκε στην Κύπρο κάτω από το ...

Στο Ισραήλ η χάρη της Αλυκής Λάρνακας

Τη σπάνια ομορφιά της αλυκής Λάρνακας με την παρουσία των φλαμίνγκο και των άλλων ...

Η παλιά Λευκωσία αποκαλύπτεται σε μια έκθεση

Λίγο πριν την ανακοίνωση της πόλης που θα λάβει το χρίσμα της «Πολιτιστικής Πρωτεύουσας ...

Ολοήμερη συναυλία αλληλεγγύης με εισιτήριο τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης

Μια ολοήμερη συναυλία αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 1η Απριλίου 2013 στην Τάφρο Κωστάντζα ...

Η Συμφωνική Ορχήστρα… στο Υπουργείο Οικονομικών

Είναι τουλάχιστον εντυπωσιακή, έως και τραγελαφική στο άκουσμά της, η μεταφορά των κονδυλίων της ...

X