Το Χόλιγουντ προχωρά σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

Ωστόσο δικαίωμα επιβολής αυτού του κανονισμού, ή όχι, έχουν οι ίδιοι οι παραγωγοί.

Oι Covid-19 εποχές έχουν φέρει μεγάλο πλήγμα σε όλο τον κόσμο. Οπως και στον κόσμο του σινεμά.

Το ξέρουμε, το είδαμε, το νιώσαμε στο πετσί μας σε όλα τα επίπεδα: οι αίθουσες κλειστές, η διανομή μετατοπίζει το παιχνίδι στην μικρή οθόνη (η απόφαση της Warner ήταν καταλυτική για το 2021 και με αρκετούς σκηνοθέτες να εξοργίζονται για αυτό), τα γυρίσματα διακόπτονται, ακυρώνονται, ή ξεκινούν και σταματούν γιατί βρίσκονται κρούσματα ανάμεσα στους ηθοποιούς ή το συνεργείο.

Από τον Σεπτέμβριο του 2020, που ξεκίνησαν ξανά παραγωγές που είχαν διακοπεί (από το “Mission Impossible 7”, μέχρι το “Batman”) και παρόλα τα συχνά τεστ και τα αυστηρά πρωτόκολλα, κανείς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τα γυρίσματα, χωρίς ο ιός να διεισδύσει στα πλατό, σταματώντας και πάλι τη ροή και επιβαρύνοντας με τεράστια οικονομικά κόστη τους επιχειρηματίες.

 

 

Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, αποφασίζει το Χόλιγουντ. Μια νέα συμφωνία, ανάμεσα στις συνδικαλιστικές οργανώσεις ηθοποιών, τεχνικών, σκηνοθετών και τις εταιρίες παραγωγής ετοιμάζεται να ορίσει ως προϋπόθεση εργασίας τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Σύμφωνα με την επίσημη δήλωση, αυτός ο νέος κανονισμός θα επιτρέπει στους παραγωγούς να ζητήσουν τον εμβολιασμό κάποιου για να τον προσλάβουν σε μια κινηματογραφική ή τηλεοπτική παραγωγή. Ειδικά όσους εργάζονται στη Ζώνη Α (εκείνοι που δεν μπορούν να φορούν μάσκα, όπως οι ηθοποιοί) ή συνεργάζονται με αυτούς (το συνεργείο). Οι εργαζόμενοι λοιπόν, μπροστά ή πίσω από τις κάμερες θα πρέπει να δείχνουν την κάρτα εμβολιασμού τους στην είσοδο στα πλατό.

Ο νέος κανονισμός που ετοιμάζεται θα ισχύει, τουλάχιστον, μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου του 2021, όπου τα σωματεία θα επανεξετάσουν το θέμα, αναλόγως με την πορεία της διασποράς της μετάλλαξης Δ. Να τονίσουμε ότι ο κανονισμός αφήνει το δικαίωμα επιβολής αυτού του κανονισμού, ή όχι, στους ίδιους τους παραγωγούς. Εκείνοι θα ασκήσουν αυτό το δικαίωμα, ή θα το αγνοήσουν.

flix.gr

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Διεθνής διάκριση για την ταινία Loveless Zoritsa

Με το βραβείο Discovery έφυγε από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Cottbus, στη Γερμανία, η ...

Δημοσίευμα της Daily Telegraph για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα

«Η Ελλάδα είναι πρόθυμη να δανείσει στο Βρετανικό Μουσείο πολιτιστικούς θησαυρούς που δεν έχουν ...

Η Χέλεν Μίρρεν επιλέχθηκε για το μήνυμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (ΔΙΘ), επέλεξε φέτος για τη συγγραφή του ...

H Nico Sell πρώτη ομιλήτρια στο TEDxLimassol

Η Nico Sell, η «πιο προστατευμένη γυναίκα στον κόσμο» είναι η πρώτη ομιλήτρια στο ...

Ο Καρυοθραύστης του Royal Ballet σε αναμετάδοση στο Ριάλτο

Η νεαρή Κλάρα τρυπώνει στο σαλόνι την Παραμονή των Χριστουγέννων για να παίξει με ...

X