Το Smithsonian Institution ετοιμάζεται για τα 175α γενέθλιά του

Σηματοδοτώντας την 175η επέτειό του, το Smithsonian Institution ετοιμάζει μεγάλη εορτή με τη μορφή εκτεταμένης έκθεσης έργων από τα πάμπολλα μουσεία που λειτουργούν υπό την ομπρέλα του. Επιπλέον, για τον ίδιο λόγο, έχει παραγγείλει site-specific έργα σε καλλιτέχνες όπως οι Beatriz Cortez, Nettrice Gaskins, Soo Sunny Park και άλλοι.

Η έκθεση, με την επωνυμία «Futures», θα φιλοξενηθεί στο προσφάτως ανακαινισθέν Arts and Industries Building – κτίριο του 1881 και πρώτη στέγη του U.S. National Museum – το οποίο ήταν κλειστό για το κοινό επί δύο δεκαετίες. Οι εργασίες ανακαίνισης, κόστους 55 εκατομμυρίων δολαρίων, του επιτρέπουν να υποδεχθεί και πάλι επισκέπτες με μια διαθεματική έκθεση που τους καλεί να στοχαστούν πάνω στο πώς η τέχνη και η τεχνολογία συνεχίζουν να διαμορφώνουν τον κόσμο μας.

«Προσπαθήσαμε να εξασφαλίσουμε ένα έργο τέχνης από κάθε ένα μουσείο του Smithsonian για να καθρεφτίσουμε αυτή την ποικιλία γνώσης και να τιμήσουμε αυτή την κληρονομιά μέσα στην κατασκευή του μέλλοντος» δήλωσε, μιλώντας στο Artnet News, η Ashley Molese, επιμελήτρια του Arts and Industries Building.

«Η έκθεση «Futures» είναι αφιερωμένη σε ένα αισιόδοξο μέλλον το οποίο επιλέγουμε, όχι ένα το οποίο φοβόμαστε. Θελήσαμε να τη δημιουργήσουμε σχεδόν σαν “επιλέξτε τη δική σας περιπέτεια”, ορίζοντας μονοπάτια τα οποία οικοδομούν ένα πιο δίκαιο μέλλον, ένα πιο προσιτό μέλλον, ένα μέλλον στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται όλοι. Το να μην είμαστε υπέρμετρα δυστοπικοί στο όραμά μας ήταν πολύ συνειδητή επιλογή» εξήγησε.

Η έκθεση «Futures» θα φιλοξενηθεί στο Arts and Industries Building του Smithsonian Institution από τον Νοέμβριο του 2021 έως τον Ιούλιο του 2022.

ΑΠΕ – ΜΠΕ

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Από την αμάθεια στον γιγαντισμό… και τον Άγιο Βαλεντίνο

Το κείμενο γράφεται μια ανοιξιάτικη λαμπερή μέρα του Φεβράρη με φόντο τον Πενταδάκτυλο. Στη ...

Ανακοινώθηκαν οι φετινές παραγωγές του Διεθνούς Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ

Το Διεθνές φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ, κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργήθηκαν εξ αιτίας της ...

Η επίσκεψη στο μουσείο ως ψυχοθεραπεία

Δεν είναι μυστικό ότι η πανδημία του κορωνοϊού όχι μόνο επηρέασε σωματικά εκατομμύρια ανθρώπους, ...

Το μουσείο του Λούβρου σημειώνει γιγαντιαία πτώση επισκεπτών λόγω της πανδημίας

Η πανδημία του COVID-19, η οποία έκανε την εμφάνιση της στην Ευρώπη την προηγούμενη ...

Το «Κορίτσι με το μπαλόνι» του Banksy στο Λονδίνο

Παρουσιάστηκε στο Λονδίνο την 1η Οκτωβρίου, το “Girl with Balloon” (Diptych) του Banksy, (εκτίμηση: ...

Nicosia Beer Fest 2018: το πρόγραμμα

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018 δημοσιογραφική διάσκεψη για το Φεστιβάλ Μπίρας που θα ...

X