«Victor» – Μια πολύπλευρη δράση με μια περφόρμανς και δύο εργαστήρια

Εμπνευσμένη από το βιβλίο «Φρανκενστάιν ή ο Σύγχρονος Προμηθέας» της Μαίρη Σέλεϊ

«Victor», μια διαδραστική/βιωματική περφόρμανς εμπνευσμένη από το βιβλίο «Φρανκενστάιν ή ο Σύγχρονος Προμηθέας» της Μαίρη Σέλεϊ.

O πρωταγωνιστής του βιβλίου Βίκτωρ Φρανκενστάιν δημιουργεί και ζωντανεύει ένα νέο πλάσμα μέσω χημικών υλικών και παλαιών/διαμελισμένων μερών του σώματος τα οποία ανήκουν σε ανθρώπους οι οποίοι δεν βρίσκονται πλέον εν ζωή. Στο έργο «Victor», ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να βιώσει αλλά και να εκτελέσει την ιστορία.

Το έργο χρησιμοποιεί την ιστορία του Φρανκενστάιν σε μια προσπάθεια να συζητήσει τον σύγχρονο και επίκαιρο επιστημονικό πειραματισμό αλλά και να παρουσιάσει ένα πλαίσιο εξέτασης της ηθικής και της ηθικής όχι μόνο του πειράματος αλλά και του πειραματιστή.
Μπαίνοντας σε ένα ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον που παραπέμπει σε ένα φουτουριστικό επιστημονικό εργαστήρι, ο θεατής παίρνει τον ρόλο ενός «νέου Φρανκενστάιν”». Το ταξίδι του θα ξεδιπλωθεί μέσα από μια σειρά τριών διαδραστικών σημείων.

Μέσω των επιλογών του, θα ξεκλειδώσει μια δίλεπτη χορογραφική περφόρμανς. Λόγω των διαδραστικών χαρακτηριστικών της παράστασης, το κοινό θα βιώσει μια μοναδική χορογραφική απόδοση την οποία θα «σχεδιάσει» μέσα από τις επιλογές που θα κάνει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του. Η βιωματική εμπειρία θα ενισχύεται από την ατμόσφαιρα που θα είναι εμπνευσμένη από τους χαρακτήρες του βιβλίου της Μαίρη Σέλεϊ, «Φρανκενστάιν ή ο Σύγχρονος Προμηθέας» και μια ψηφιακή σκηνογραφία εμπνευσμένη από το σύστημα σημειογραφίας του Laban notation.

Η Μαρία Μιτσή ως κύρια επιμελητής του έργου, σε συνεργασία με την εικαστικό Νάσια Παπαβασιλείου, ενώνουν μια ομάδα καλλιτεχνών από ξεχωριστές πρακτικές, και παρουσιάζουν μια αποδομημένη και αναδομημένη θεματική του βιβλίου μέσω της εμπειρίας και της διάδρασης. Μέλη της ομάδας είναι η Μπελίντα Παπαβασιλείου ως περφόρμερ /χορογράφος και στην ηχητική σύνθεση ο Δημήτρης Σάββα.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ:

Ο πολυβραβευμένος καλλιτέχνης και χορογράφος από την Αγγλία, Darren Johnston μαζί με τον Δρ. Δώρο Πολυδώρου επίκουρο καθηγητή του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (Media Art and Design Lab, Director) παίρνουν την θέση ως μέντορες του πρότζεκτ.

Στις 18 Ιουλίου (10:00 – 13:00) στην Στέγη Χορού στην Λεμεσό, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη και εργαστήριο από τον Darren Johnston (www.array.org.uk) με έμφαση στην μεθοδολογία της κίνησης που χρησιμοποιεί στην δουλειά του αλλά και την εξέλιξη/αφαίρεση του Laban. To εργαστήριο είναι κατάλληλο για χορευτές/περφόρμερς που έχουν ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη τεχνική χορού.

Στις 19 Ιουλίου, (14:00 – 17:00) στην Λεμεσό, η δράση θα ολοκληρωθεί με ένα εργαστήριο από τα μέλη της ομάδας σε συνεργασία με τον Δρ. Δώρο Πολυδώρου το οποίο θα εστιάζει στην δημιουργική διαδικασία της αποδόμησης ιστοριών και την ένταξή τους σε διαδραστικά σενάρια. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν μια μεθοδολογία συνδεδεμένη με αυτή που χρησιμοποιηθηκε για την υλοποίηση της περφόρμανς. Το εργαστήριο θα είναι ανοιχτό και κατάλληλο για όλο το κοινό όπως επίσης για συγγραφείς/συντελεστές που ενδιαφέρονται για διαδραστικές παραστάσεις και immersive theatre.

Για κρατήσεις και πληροφορίες σχετικά με τα εργαστήρια παρακαλώ επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 99-149637 ή μέσω email project21victor@gmail.com / Περιορισμένος αριθμός κρατήσεων

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Ημερομηνίες Περφόρμανς: 16/07/2021 – 18/07/2021
Ημερομηνίες Εργαστηρίου: 18/07/2021 & 19/07/2021
Ώρα: 20.00 – 22.00
Διάρκεια Περφόρμανς: 20 λεπτά*
Είσοδος: €8 (συμπεριλαμβάνεται και ποτό)
Εισιτήρια: www.projectvictor.eu

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Αδημοσίευτα έργα του Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν για τη Μέση Γη θα εκδοθούν το 2021

Μια συλλογή έργων του Τζ.Ρ.Ρ. Τόλκιν για τη «Μέση Γη» θα εκδοθεί για πρώτη ...

Εβδομάδα Κοινού LUX: Δείτε και ψηφίστε την αγαπημένη σας ταινία

Από τις 10 ως τις 16 Μαΐου, θεατές σε όλη την Ευρώπη μπορούν να ...

Αφιέρωμα στον θρύλο της τζαζ, Charlie Parker, από τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου

Αφιέρωμα στον θρύλο της τζαζ μουσικής, Charlie Parker, με το έργο του “Bird with ...

Ανάγνωση μονολόγων Άννας Τενέζη

Οι αναγνώσεις του Κύκλου Αναγνώσεων Κυπρίων Συγγραφέων 2018 που διοργανώνει το Θέατρο Ένα συνεχίζονται. ...

“Ας μην τη λέμε τρελλή” την αμυγδαλιά που τόλμησε…

Την 1η του Μάρτη μετρήσαμε δεκατέσσερα χρόνια από τον θάνατο του Κώστα Μόντη, ενός ...

Ανοιχτή πρόσκληση σε συγγραφείς και καλλιτέχνες

To Φανερωμένης70, ένας χώρος με προϊόντα καλλιτεχνών στην παλιά Λευκωσία, θα εμπλουτίσει τη συλλογή ...

X