Από Σεπτέμβρη «Σχολείο του Δάσους» στον Κόρνο

Το Πανεπιστήμιο Frederick ανακοίνωσε τη στήριξη του, στο πρώτο στο είδος του στην Κύπρο, «Σχολείο του Δάσους», που θα λειτουργήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο δάσος του Κόρνου και απευθύνεται σε παιδιά 3-5 ετών.

Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι το Σχολείο υιοθετεί την παιδαγωγική του δάσους, που προάγει την πολύπλευρη ανάπτυξη του παιδιού μέσω της βιωματικής μάθησης στη φύση και της ελευθερίας και σε αυτό τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν ένα οικολογικό τρόπο μάθησης έξω από τους τοίχους μιας συμβατικής σχολικής τάξης, σε ένα περιβάλλον στη φύση το οποίο προσφέρει ηρεμία και πλούτο ευκαιριών για μια πολύπλευρη ανάπτυξη.

Το ίδιο το δάσος είναι η τάξη των παιδιών ενώ ως στέγη προστασίας θα έχουν ένα βιοκλιματικά σχεδιασμένο κατάλυμα, διευκρινίζεται.

Διευκρινίζεται ότι τα παιδιά θα έρχονται σε επαφή με τη γνώση με φυσικό τρόπο, μέσα από ελεύθερο παιχνίδι και δραστηριότητες κατευθυνόμενες από τα ίδια, με τη δημιουργική εξέλιξή τους από ειδικά εκπαιδευμένους παιδαγωγούς.

Επικεφαλής του προγράμματος είναι η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick Νικολέττα Χριστοδούλου, η διδασκαλία και τα ερευνητικά ενδιαφέροντα της οποίας εστιάζουν μεταξύ άλλων στην εναλλακτική εκπαίδευση, στην εκπαίδευση σε υπαίθριους χώρους και στην παιδαγωγική του δάσους.

Υπενθυμίζεται ότι το Πανεπιστήμιο Frederick πραγματοποιεί το θερινό και πασχαλινό Σχολείο της Φύσης -με εξαίρεση τις δύο τελευταίες χρονιές εξαιτίας της πανδημίας της νόσου Covid-19- στο πάρκο της Αθαλάσσας στη Λευκωσία, με την καθοδήγηση της Δρος Χριστοδούλου.

ΚΥΠΕ / ΜΦ / ΑΓΚ

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Φεστιβάλ Κυπρίων Σκηνοθετών Κάτω απ’ τ’ Αστέρια

Η Ένωση Σκηνοθετών Κύπρου διοργανώνει το 6ο Φεστιβάλ Κυπρίων Σκηνοθετών «Κάτω από τ’ αστέρια» ...

Τεράστια άνθη εμπνευσμένα από τελετές ερωτοτροπίας πτηνών, στο Μουσείο Reina Sofia.

Ο καλλιτέχνης Petrit Halilaj εμπνεύστηκε αυτή τη μοναδική εγκατάσταση από τις ιδιαίτερες τελετές ερωτοτροπίας ...

Open Call για τα Βραβεία Θεάτρου Κύπρου

Την Δευτέρα 21 Μαρτίου2016 θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής των Βραβείων Θεάτρου Κύπρου για ...

Δημιουργία αρχείου εικαστικών καλλιτεχνών Κύπρου από ΕΚΑΤΕ

Σε δημιουργία αρχείου εικαστικών καλλιτεχνών προβαίνει στο Επιμελητήριο Καλών Τεχνών (ΕΚΑΤΕ), το οποίο πραγματοποιεί ...

Σε πέραν των 40 κοινοτήτων της υπαίθρου, θα ταξιδέψει το Πρόγραμμα της Πολιτιστικής Αποκέντρωσης

Την προώθηση και υλοποίηση ποιοτικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων σε κοινότητες της Κύπρου, θέτει ως στόχο ...

Στη Σχολή Τυφλών αντί στο Σκαλί η συναυλία Αλκίνοου-Καλούδη

Λόγω περιορισμένης χωρητικότητας του Αμφιθεάτρου Σκαλί Αγλαντζιάς και ζήτησης του κοινού για εισιτήρια στη ...

X