FANEROMENI21: «Άνθρωποι της Φανερωμένης»

Η ερευνητική ομάδα People of Cyprus και η ομάδα Γιασεμίν, ανεβάζουν στις 2 Σεπτεμβρίου τη θεατρική παράσταση «Άνθρωποι της Φανερωμένης» στο πλαίσιο Φεστιβάλ Τεχνών του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, κάτω από το γενικό τίτλο «Πολιτισμός Ξανά!».

Ταξιδεύοντας νοητά, από το αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου απευθείας στις ζωές και τις μνήμες των ανθρώπων της Φανερωμένης, οι Αντρέας Κούτσουμπας, Δέσποινα Χρυσάνθου, Ραφαέλλα Καβάζη και Mohammed Awwad, υπό τη μουσική του Βασίλη Φιλίππου και την καλλιτεχνική – σκηνοθετική επιμέλεια της Ναταλίας Παναγιώτου, συνομιλούν μεταξύ τους με διάλογο, με μονόλογο, με σιωπή, με μουσική και μεταφέρουν στη σκηνή τις αληθινές ιστορίες της γειτονιάς για να προβληματίσουν, να διασκεδάσουν, να ενημερώσουν.

Την χαρτογράφηση/έρευνα μέσα από συνεντεύξεις των ανθρώπων της περιοχής ανέλαβε η ομάδα People of Cyprus με την Ιλιάνα Κουλαφέτη και τον Χρήστο Μιχάλαρο. Με αυτό τον τρόπο οι θεατές «περπατούν» στους δρόμους της πόλης και γνωρίζουν προσωπικότητες που πέρασαν απαρατήρητες για χρόνια, ιστορίες που παρέμειναν σκονισμένες στο συρτάρι της μνήμης αλλά και άλλες τόσες που συνάντησαν στο δρόμο τους και είχαν την περιέργεια να μάθουν περισσότερα.

Πρόκειται για μία παράσταση που, μέσα από θέατρο, βίντεο και ζωντανή μουσική, δίνει φωνή στο «οικοσύστημα» της εντός των τειχών πόλης της Λευκωσίας και στους ανθρώπους της που έχουν γράψει χιλιάδες χιλιόμετρα πτήσης στους ουρανούς της ζωής, της βιοπάλης, της κοινότητας, της εργασίας. Η παράσταση «Άνθρωποι της Φανερωμένης», μας ταξιδεύει νοερά στη γειτονιά της Φανερωμένης, με τα όνειρα, τις απογοητεύσεις, τις επιθυμίες, τις ιστορίες και τον κόσμο που την περιβάλλει. Τη ζωή του νησιού με όλα του τα πολυπολιτισμικά χαρακτηριστικά με φωνές που Δύση ως Ανατολή.

 

 

Συντελεστές:

Έρευνα / Καταγραφή σε βίντεο: People of Cyprus – Ιλιάνα Κουλαφέτη & Χρήστος Μιχάλαρος
Καλλιτεχνική και σκηνοθετική επιμέλεια / Δραματοποίηση: Ναταλία Παναγιώτου
Επεξεργασία Κειμένου: Ναταλία Παναγιώτου, Ιλιάνα Κουλαφέτη, Χρήστος Μιχάλαρος.
Ηθοποιοί: Αντρέας Κούτσουμπας, Δέσποινα Χρυσάνθου, Ραφαέλλα Καβάζη, Mohammed Awwad.
Μουσική: Βασίλης Φιλίππου

Διάρκεια: 70 λεπτά

Ημερομηνία: Πέμπτη, 2 Σεπτεμβρίου 2021.
Ώρα: 21:00
Χώρος: Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, Φανερωμένης 86-90, 1011, Λευκωσία.
Πληροφορίες: 22 128157

Είσοδος Ελεύθερη

 

 

Τα βράδια των εκδηλώσεων του φεστιβάλ Faneromeni21, τα μουσεία και οι εκθέσεις του Πολιτιστικού Ιδρύματος θα είναι ανοικτά μέχρι τα μεσάνυκτα.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ακολουθώντας τις κρατικές οδηγίες για την υγεία και ασφάλεια των επισκεπτών και του προσωπικού.

Μάθε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος www.boccf.org και στις επίσημες σελίδες του Ιδρύματος στο Facebook & στο Instagram (@boccf) και στο τηλέφωνο 22 128157.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα ληφθούν φωτογραφίες ή και βίντεο. Η εικόνα όσων παρευρεθούν για την παρακολούθησή τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σκοπούς προώθησης ή και να δοθεί στα ΜΜΕ ή να ανέβει στο διαδίκτυο. Με την παρουσία στις εκδηλώσεις, το κοινό δίνει αυτόματα στους διοργανωτές το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν τις φωτογραφίες/βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της φωτογράφησης ή βιντεογράφησης.

Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου
Φανερωμένης 86-90, 1011, Λευκωσία.
Για πληροφορίες: 22 128157
www.boccf.org

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Θέατρο Ριάλτο: Σήκωσε αυλαία στο YouTube

Με το σλόγκαν «Ανοίγουμε την αυλαία στο ψηφιακό μας κανάλι», το Θέατρο Ριάλτο ανακοίνωσε ...

Μουσικές παραδόσεις του κόσμου για πέμπτη χρονιά στα Κατύδατα

Η δημιουργός του φεστιβάλ Windcraft Έλλη Μιχαήλ μάς μιλά για την πορεία του φεστιβάλ ...

«Διαδρομές»: θέατρο σε αυτοκίνητο

Ιστορίες εμπνευσμένες από υλικό το οποίο πηγάζει μέσα από θεατρικό εργαστήρι που πραγματοποιήθηκε στο ...

Εικόνες από την έναρξη του Φεστιβάλ Κύπρια

Με μια γιορτή των παραστατικών τεχνών σε καλλιτεχνική διεύθυνση της Λίας Χαράκη και συνεπιμέλεια ...

Ο Ντέιβιντ Μπόουι ο καλλιτέχνης με τις περισσότερες πωλήσεις δίσκων βινυλίου τον 21ο αιώνα στο ΗΒ

Ο Ντέιβιντ Μπόουι είναι ο καλλιτέχνης με τις περισσότερες πωλήσεις δίσκων βινυλίου τον 21ου ...

Το Καρναβάλι είναι εδώ – Από το Θέατρο Ριάλτο στο σπίτι μας

Ακολουθώντας την μακρόχρονη παράδοση των καρναβαλίστικών χορών και εκδηλώσεων που ως σινεμά πρόσφερε το ...

X