ΚΥΠΡΙΑ 2021: Από το Swing στην Bepop

Το Miaris Jazz Trio παρουσιάζει τον Ofer Landsberg!

Το Miaris Jazz Trio συνεργάζεται με τον Ofer Landsberg από το Ισραήλ, σε ένα πρόγραμμα όπου οι διασκευές των jazz standards συναντούν τις νέες ενορχηστρώσεις και συνθέσεις του καταξιωμένου κιθαρίστα, σε μια ενδιαφέρουσα μουσική πρόταση.

Η λίστα των jazz standards δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ’30 –η οποία ονομάζεται και περίοδος της τρέλας του swing– και επρόκειτο για συνθέσεις που όλες οι ορχήστρες αλλά και όλοι οι ερμηνευτές είχαν στο ρεπερτόριό τους, και για τις οποίες έχουμε πολλές ηχογραφήσεις. Τη δεκαετία του ’40 άλλαξε η «γλώσσα» της jazz. Μίκρυναν τα σχήματα, διαμορφώθηκε ένα νέο «λεξιλόγιο» μεταξύ των μουσικών και εμφανίστηκαν οι σπουδαίοι σολίστες. Η περίοδος αυτή είναι η bebop περίοδος της jazz ή αλλιώς η μουσική των μουσικών. Δημιουργήθηκε δε και το ανάλογο ρεπερτόριο.

Αυτό όμως που δεν συναντάμε είναι ερμηνεία των συνθέσεων του ’30 με το «λεξιλόγιο» bebop (της αυτοσχεδιαστικής περιόδου).

Tο Miaris Jazz Trio, με νέες ενορχηστρώσεις και συνθέσεις του Ofer Landsberg, και με πρωτότυπες ερμηνείες, δίνει μια νέα μορφή και ένα νέο άκουσμα στις επιτυχίες αυτές.

Δημήτρης Μίαρης (πιάνο) / Κώστας Χαλλούμας (κοντραμπάσο) / Μάριος Σπύρου (ντραμς)
Σολίστ: Ofer Landsberg

 

Κώστας Χαλλούμας
Δημήτρης Μίαρης
Μάριος Σπύρου

 

Ofer Landsberg:

Με τη διάκρισή του ως εντυπωσιακού παίκτη στη σκηνή της τζαζ της Νέας Υόρκης στα τέλη της δεκαετίας του ’90, συχνά συμμετείχε σε συναυλίες σε διάσημα jazz clubs, όπως το Smalls και το Fat Cat, με τους μουσικούς Ari Roland, Zaid Nasser, Mike Mullins, Grant Stewart, Dwayne Clemons, Chris Byars και Sacha Perry. Εκείνη την περίοδο ο Ofer Landsberg γνώρισε το μέντορά του, τον διάσημο πιανίστα της bebop Barry Harris.

 

 

ΑΠΟ ΤΟ SWING ΣΤΗΝ BEBOP / ΚΥΠΡΟΣ – ΙΣΡΑΗΛ

Λεμεσός: Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021, Θέατρο Ριάλτο, 20:30.
Λευκωσία: Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021, Κινηματοθέατρο Παλλάς, 20:30.

Διάρκεια: 70′

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εισιτήρια: €15 / €10 μειωμένο / €8 παιδικές παραστάσεις

Εισιτήρια πωλούνται στα γραφεία της ACS COURIER παγκύπρια και ηλεκτρονικά στο www.tickethour.com.cy / τηλ: 77777040

Δικαιούχοι μειωμένων εισιτηρίων είναι μαθητές, στρατιώτες, φοιτητές, συνταξιούχοι, με την παρουσίαση ταυτότητας. Άτομα με αναπηρία δικαιούνται δωρεάν είσοδο.

* Λόγω του περιορισμένου αριθμού των διαθέσιμων θέσεων, το κοινό παρακαλείται να κάνει εγκαίρως την αγορά των εισιτηρίων του.

* Απαραίτητη προϋπόθεση για να εισέλθετε στο θέατρο το βράδυ των παραστάσεων είναι να έχετε προαγοράσει το εισιτήριό σας, καθώς δεν θα πραγματοποιείται πώληση εισιτηρίων από τα ταμεία των θεάτρων.

* Η φωτογράφηση ή/και η οπτικογράφηση όλης ή/και μέρους της κάθε παράστασης απαγορεύεται αυστηρά.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ με την παρουσίαση πιστοποιητικού εμβολιασμού για την ασθένεια του COVID-19 τουλάχιστον με τη μία δόση και νοουμένου ότι έχει παρέλθει διάστημα τριών εβδομάδων μετά την ημερομηνία εμβολιασμού, είτε αποδεικτικό στοιχείο αποδέσμευσης εάν νόσησαν από την ασθένεια του COVID-19 με ισχύ έξι μηνών από την ημερομηνία δειγματοληψίας της αρχικής τους θετικής διάγνωσης, είτε το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU Digital Covid Certificate), μόνο στις περιπτώσεις που το πιστοποιητικό αφορά σε εμβολιασμό για την ασθένεια του COVID-19 ή αποδέσμευσης για νόσηση από την ασθένεια του COVID-19: Εξαιρούνται πρόσωπα ηλικίας κάτω των 12 ετών, πρόσωπα ηλικίας 12 έως 15 ετών τα οποία προσκομίζουν αρνητική εργαστηριακή εξέταση ή εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών, καθώς και πρόσωπα ηλικίας 16 ετών και άνω που δεν δύνανται να εμβολιαστούν λόγω ιατρικού προβλήματος τα οποία προσκομίζουν σχετική ιατρική βεβαίωση καθώς και αρνητική εργαστηριακή εξέταση ή εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών.

* Θα εφαρμόζονται τα ισχύοντα μέτρα για την πανδημία.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Μουσική παράσταση “Paroles” στο Θέατρο Ριάλτο

H Alliance Française de Limassol παρουσιάζει στο Θέατρο Ριάλτο τη μουσική παράσταση “Paroles”: μουσική ...

«Λαθραίος» Έλληνας στη σκηνή του Ριάλτο

Οι περιπέτειες του Έλληνα μετανάστη Ανδρέα Κορδοπάτη μεταφέρονται στη σκηνή του Ριάλτο και υπενθυμίζουν, ...

Online το φετινό Buffer Fringe Festival, με το καινούργιο του blog.

Το Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe συνεχίζει να ενώνει τον κόσμο απέναντι στις όποιες ...

«Η Μηχανή Turing» του Benoît Solès από το Θέατρο Versus

Το έργο πραγματεύεται τη ζωή του Άλαν Τούρινγκ, του Άγγλου μαθηματικού που έσπασε τον ...

«Η Βασίλισσα του Χιονιού» από το Θέατρο Ειδεκανού

Η Νικολέττα Βερύκιου και η Έλενα Παυλίδου παρουσιάζουν εκ νέου την παραγωγή «Η Βασίλισσα ...

Το ντουέτο arisandmartha στο Open House Festival

Η περφόρμανς touching.just του καλλιτεχνικού ντουέτου arisandmartha θα δοθεί στο πλαίσιο του φετινού Open ...

X