Ο Xavier Rey νέος διευθυντής του Pompidou

Ο έντονος τον τελευταίο καιρό χορός της διαδοχής προσώπων στα υψηλά αξιώματα του Pompidou συνεχίζεται. Αυτή τη φορά ανακοινώθηκε ο νέος διευθυντής του Μουσείου, ο 39χρονος Xavier Rey, ο οποίος θα διαδεχθεί τον Bernard Blistène, ο οποίος αποχώρησε από τον περασμένο μήνα μετά από οκτώ χρόνια θητείας στη διευθυντική καρέκλα.

Η επιλογή ήταν μια από τις πρώτες αποφάσεις του νέου προέδρου του Μουσείου Laurent Le Bon, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του στις 19 Ιουλίου, και έσπευσε να δηλώσει πως ο Rey «διαθέτει, δυναμική, καλή θέληση, εμπειρία στο χώρο και διαχειριστικές ικανότητες.

Ο Rey είναι τα τελευταία τέσσερα χρόνια διευθυντής στο Musée de Marseille, όπου έχει να επιδείξει σημαντικό έργο μέσα από τη διοργάνωση εκθέσεων για τον Υπερρεαλισμό στην Αμερικανική Τέχνη, τον Μαν Ρέι και τον Πικάσο, καθώς και σύγχρονους καλλιτέχνες όπως η Sophie Calle και ο Erwin Wurn. Πριν από τη Μασσαλία υπήρξε διευθυντής συλλογών στο Musée d’Orsay.

Ο νέος διευθυντής αναλαμβάνει το Centre Pompidou σε μια περίεργη συγκυρία, καθώς το μουσείο ετοιμάζεται να κλείσει το 2023 για τρία χρόνια ανακαίνισης η οποία αναμένεται να κοστίσει γύρω στα 200 εκατομμύρια ευρώ. Στη διάρκεια αυτή, το μουσείο (και σε μεγάλο βαθμό ο ίδιος ο Rey) προτίθεται να σχεδιάσει ένα ευρύ πρόγραμμα εξωστρέφειας για τη συλλογή του (περίπου 120.000 έργα) κλείνοντας όσο το δυνατόν περισσότερες συνεργασίες με πολιτιστικούς οργανισμούς ανά τον κόσμο.

THE ART NEWSPAPER GREECE

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

50χρονα Τεύκρου Ανθία – Θοδόση Πιερίδη με σειρά δράσεων

Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον θάνατο των ποιητών Τεύκρου Ανθία (1903-1968) και Θοδόση ...

Korean Week με σεμινάριο, ταινίες και έκθεση φωτογραφίας

Η Πρεσβεία της Κορέας γιορτάζει 20 χρόνια διπλωματίας μεταξύ της Δημοκρατίας της Κορέας και ...

Nicosia Beach Party στην Παλιά Ηλεκτρική

Το 1ο Nicosia Beach Party έρχεται αυτή την Κυριακή 10 Ιουνίου μεταξύ των ωρών ...

Ο Oliver Stone στο πλευρό του Assange

Συνάντηση με τον ιδρυτή του Wikileaks, Julian Assange, στην Πρεσβεία του Εκουαδόρ στο Λονδίνο, ...

Ακροάσεις στον ΘΟΚ

Για τις ανάγκες της παραγωγής «Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, ...

Φεστιβάλ Βενετίας: 2η μέρα με Πολάνσκι και Μαντόνα

 Αποστολή: Ιάκωβος Γωγάκης   Σφαγή ( Carnage) του Ρόμαν Πολάνσκι Δεν το κρύβω πως ...

X