Ο Xavier Rey νέος διευθυντής του Pompidou

Ο έντονος τον τελευταίο καιρό χορός της διαδοχής προσώπων στα υψηλά αξιώματα του Pompidou συνεχίζεται. Αυτή τη φορά ανακοινώθηκε ο νέος διευθυντής του Μουσείου, ο 39χρονος Xavier Rey, ο οποίος θα διαδεχθεί τον Bernard Blistène, ο οποίος αποχώρησε από τον περασμένο μήνα μετά από οκτώ χρόνια θητείας στη διευθυντική καρέκλα.

Η επιλογή ήταν μια από τις πρώτες αποφάσεις του νέου προέδρου του Μουσείου Laurent Le Bon, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του στις 19 Ιουλίου, και έσπευσε να δηλώσει πως ο Rey «διαθέτει, δυναμική, καλή θέληση, εμπειρία στο χώρο και διαχειριστικές ικανότητες.

Ο Rey είναι τα τελευταία τέσσερα χρόνια διευθυντής στο Musée de Marseille, όπου έχει να επιδείξει σημαντικό έργο μέσα από τη διοργάνωση εκθέσεων για τον Υπερρεαλισμό στην Αμερικανική Τέχνη, τον Μαν Ρέι και τον Πικάσο, καθώς και σύγχρονους καλλιτέχνες όπως η Sophie Calle και ο Erwin Wurn. Πριν από τη Μασσαλία υπήρξε διευθυντής συλλογών στο Musée d’Orsay.

Ο νέος διευθυντής αναλαμβάνει το Centre Pompidou σε μια περίεργη συγκυρία, καθώς το μουσείο ετοιμάζεται να κλείσει το 2023 για τρία χρόνια ανακαίνισης η οποία αναμένεται να κοστίσει γύρω στα 200 εκατομμύρια ευρώ. Στη διάρκεια αυτή, το μουσείο (και σε μεγάλο βαθμό ο ίδιος ο Rey) προτίθεται να σχεδιάσει ένα ευρύ πρόγραμμα εξωστρέφειας για τη συλλογή του (περίπου 120.000 έργα) κλείνοντας όσο το δυνατόν περισσότερες συνεργασίες με πολιτιστικούς οργανισμούς ανά τον κόσμο.

THE ART NEWSPAPER GREECE

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Η «Ψαλτική Τέχνη» στον κατάλογο της άϋλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO

Την εγγραφή της «Ψαλτικής Τέχνης (Βυζαντινής μουσικής)» στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άϋλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς ...

Beuys100 – “Social Sculptures”

Σειρά εκδηλώσεων του Ινστιτούτου Γκαίτε με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ...

Έκθεση “Duologue” από το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος παρουσιάζει την έκθεση Duologue, μια εικαστική συνομιλία των Σπύρου ...

Πέθανε η ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ

Σε ηλικία 80 ετών έφυγε από τη ζωή η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, σπουδαία Ελληνίδα ποιήτρια. ...

1st Cyprus Jazz & World Music Showcase στην τελική ευθεία

Το Κέντρο Μουσικής Πληροφόρησης και το Θέατρο Ριάλτο, αναγνωρίζοντας την παρουσία και τις  επιρροές ...

Πέρα από τον επιπλέοντα κόσμο | Σύγχρονη Ιαπωνική Χαρακτική

Εγκαίνια της νέας περιοδική έκθεσης στο Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή σε συνεργασία με την ...

X