Ποια είναι η Cécile Giroire που ανέλαβε τις ελληνικές αρχαιότητες του Λούβρου;

Νέα επικεφαλής έχει το Τμήμα Ελληνικής, Ρωμαϊκής και Ετρουσκικής Τέχνης του Λούβρου αφού εδώ και λίγες ημέρες η Cécile Giroire ανέλαβε τη θέση, διαδεχόμενη την Françoise Gaultier, η οποία την κατείχε από το 2013.

H Giroire ξεκίνησε την καριέρα της στο τμήμα του Τμήματος Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων του Λούβρου και το 2001 εντάχθηκε στην επιμελητική υπηρεσία του Εθνικού Ινστιτούτου Κληρονομιάς. Στο τμήμα Ελληνικών , Ρωμαϊκών και Ετρουσκικών Αρχαιοτήτων ανήκει από το 2003 ως υπεύθυνη για τις συλλογές ψηφιδωτών και εικαστικών τεχνών από τη Ρωμαϊκή περίοδο (ασημικά, ασημικά, γυαλί, κεραμικά, ξύλο, οστά και ελεφαντόδοντο) ενώ συνεπιμελήθηκε την έκθεση «Ρωμαϊκή Τέχνη από το Λούβρο» η οποία παρουσιάστηκε στις ΗΠΑ το 2007 και το 2008 και κατόπιν στην Αρλ (2008-09).

Το 2013 επιμελήθηκε την έκθεση «Μεταξύ ξηράς και θάλασσας – Το εξαιρετικό κρητιδογραφικό ρωμαϊκό μωσαϊκό στο Λοντ». Επίσης ήταν συν-επιμελήτρια της έκθεσης αφιερωμένη στον αυτοκράτορα Αύγουστο που παρουσιάστηκε στο Scuderie del Quirinal στη Ρώμη και στη συνέχεια στο Grand Palais το 2013 και το 2014.  Το 2015, επιμελήθηκε την έκθεση «Argenterie du Louvre – Le Tresor de Boscoreale» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Σόφιας.

Διδάσκει στη Σχολή του Λούβρου (από την οποία έχει αποφοιτήσει και η ίδια)  «Ιστορία της Τέχνης και της Αρχαιολογίας του Ρωμαϊκού κόσμου».

Φωτογραφία: AP Photo / Amr Nabil

THE ART NEWSPAPER GREECE

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Πρόγραμμα Πολιτιστικής Αποκέντρωσης 2021

Σε περισσότερες από 40 κοινότητες της κυπριακής υπαίθρου, παρουσιάζοντας 13 παραγωγές, κάνει αισθητή την ...

Πιστοποίηση Λευκαρίτικου Κεντήματος

«Χαιρετίζουμε με ικανοποίηση την δήλωση του Υφυπουργού ότι η πολιτεία, οι κρατικές Υπηρεσίες, αλλά ...

Έφυγε από τη ζωή ο γραφίστας Γιώργος Σιμώνης

Απεβίωσε χθές ο γραφίστας Γιώργος Σιμώνης. Ο Γιώργος Σιμώνης είναι από τα σημαντικότερα άτομα ...

Τα πρόσωπα των μεταναστών στο νησί Έλλις

Ο Augustus Frederick Sherman ήταν ένας Αμερικανός αξιωματούχος στο Γραφείο Μετανάστευσης των ΗΠΑ στην ...

Διαφορετικές… ματιές στη νέα οπτική εικόνα της Κύπρου

Τη διαφωνία της σχετικά με τους όρους της προκήρυξης για τον σχεδιασμό λογότυπου και ...

Μαρία Χορς 1921-2015

Η εμβληματική χορογράφος των τελετών Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας άφησε την τελευταία της πνοή ...

X