2η Διαδικτυακή Ημερίδα Εφηβικής Λογοτεχνίας για εκπαιδευτικούς

Εργαστήρια από καταξιωμένους συγγραφείς, υποψήφιους για το κορυφαίο Βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή της 1ης Ημερίδας Εφηβικής Λογοτεχνίας και έχοντας την πολύχρονη εμπειρία των Ημερίδων Παιδικής Λογοτεχνίας, το Πανεπιστήμιο Frederick και το Βιβλιοπωλείο Rivergate, σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της IBBY (Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα), διοργανώνουν τη 2η διαδικτυακή Ημερίδα Εφηβικής Λογοτεχνίας για εκπαιδευτικούς.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021, μεταξύ των ωρών 9:00 – 12:45, μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του Πανεπιστημίου Frederick.

Η Ημερίδα έχει θέμα «Βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν: το μεγάλο βραβείο της Παιδικής και Εφηβικής Λογοτεχνίας» και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης οι οποίες/οι θα έχουν τη δυνατότητα να επιμορφωθούν μέσα από εργαστήρια για τη δημιουργική αξιοποίηση λογοτεχνικών βιβλίων στη σχολική τάξη. Συγκεκριμένα, θα γίνει αναφορά στους διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης της δημιουργικής γραφής και στην αξιοποίηση της γλώσσας ως τρόπου επικοινωνίας, σκέψης και ελευθερίας.

Τα διαδικτυακά εργαστήρια, που αποτελούνται από θεωρητικό και βιωματικό μέρος, θα πραγματοποιήσουν διακεκριμένοι συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας που είναι ή υπήρξαν υποψήφιοι/υποψήφιες για το Διεθνές Βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν:

• Η Κύπρια συγγραφέας Άννα Κουππάνου, υποψήφια για το Βραβείο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν 2022, θα παρουσιάσει το εργαστήρι δημιουργικής γραφής «Τα χίλια πρόσωπα της γραφής»,
• Ο Έλληνας συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος, ο οποίος διεκδίκησε το βραβείο το 2018, θα παρουσιάσει το εργαστήρι δημιουργικής γραφής «Η αλληλουχία του χρόνου: βασικό στοιχείο μυθοπλασίας»,
• Η Ελληνίδα συγγραφέας Μαρία Παπαγιάννη, επίσης υποψήφια για το βραβείο το 2022, θα δώσει ένα εργαστήρι για τις ιστορίες και τις λέξεις με τίτλο «Οι λέξεις, φυλακτές της ελευθερίας».

Κατά τη 2η Ημερίδα Εφηβικής Λογοτεχνίας θα γίνει αναφορά στο κορυφαίο διεθνές βραβείο για την παιδική και εφηβική λογοτεχνία από την Εύα Καλισμάκη, μέλος της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής του βραβείου. Θα πραγματοποιηθεί, επίσης, ζωντανή σύνδεση με τον Roger Mello, εικονογράφο βιβλίων παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας και νικητή του βραβείου Χανς Κρίστιαν Άντερσεν το 2014.

 

 

Οι ενδιαφερόμενες/οι εκπαιδευτικοί καλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή και την προτίμησή τους για ένα από τα τρία εργαστήρια μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας https://events.rivergate.cy/02-Efiviki από τις 19 μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου 2021. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλ. 22 572722.

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«Είμαι», της Κατερίνας Πάρπα στην Opus 39

H δεύτερη ατομική έκθεση της Κατερίνας Πάρπα εγκαινιάζεται την Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011 στις ...

ΘΟΚ: Επίσημη πρώτη προβών με social distancing

Πρώτη μέρα προβών με social distancing η 27η Μαΐου για τον ΘΟΚ, που αποφασίζοντας ...

Ένα ταξίδι στο Διάστημα: Έκθεση Φωτογραφίας στο Γαλλικό Ινστιτούτο Κύπρου

Μέσω αυτής της έκθεσης 80 φωτογραφιών, που σχεδιάστηκαν και δημιουργήθηκαν από το CNES (Εθνικό ...

Once Upon A Time in Hollywood στις κυπριακές αίθουσες

Η νέα, ένατη ταινία του Κουέντιν Ταραντίνο με τίτλο Once upon a time in ...

Κυπριακή Μουσική Άλλως… πως

Στο πλαίσιο του προγράμματος FlashArt2 του Θεάτρου Ριάλτο που στόχο έχει την στήριξη των ...

«Blame It On Me» από την ομάδα Νothing to Declare

Mετά την επιτυχημένη σειρά παραστάσεων πέρσι στην Λεμεσό και την συμμετοχή στο 5o Βοb ...

X