2η Μπιενάλε Λάρνακας

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε ότι οι προετοιμασίες για την 2η Μπιενάλε Λάρνακας έχουν ξεκινήσει!

Καλλιτέχνες και έργα από την Κύπρο και το εξωτερικό άρχισαν να καταφθάνουν στην Λάρνακα για το στήσιμο της έκθεσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 13 Οκτωβρίου μέχρι τις 26 Νοεμβρίου 2021.

Η 1η Μπιενάλε Λάρνακας που πραγματοποιήθηκε το 2018, αποτέλεσε την πρώτη διεθνή διοργάνωση αυτού του τύπου που έγινε ποτέ στην χώρα μας και στέφθηκε με τεράστια επιτυχία ξεπερνώντας κάθε προσδοκία σε όλους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της διοργάνωσης, της επισκεψιμότητας και της προβολής. Με περισσότερους από 18.000 επισκέπτες στην κυρίως έκθεση και 4.000 θεατές στις παράλληλες εκδηλώσεις η Mπιενάλε Λάρνακας κατάφερε από την πρώτη στιγμή να γίνει η μεγαλύτερη διεθνής καλλιτεχνική εκδήλωση που διοργανώθηκε ποτέ στην χώρα μας.

Η συνέχιση της επιτυχημένης πορείας της Λάρνακα Μπιενάλε 2021 θεωρείται ήδη δεδομένη λαμβάνοντας υπόψη ότι λήφθηκαν 340 αιτήσεις καλλιτεχνών από 50 χώρες .

 

 

Θέμα της 2ης Μπιενάλε θα είναι τα “Ατέλειωτα Όρια” υπό την επιμέλεια του εικαστικού Βασίλη Βασιλειάδη. Την διεθνή κριτική επιτροπή πέραν του επιμελητή, απαρτίζουν ο κριτικός και επιμελητής τέχνης από το Μιλάνο Jean Blanchaert , η επικεφαλής επιμελήτρια της Μπιενάλε Φλωρεντίας και ιστορικός τέχνης Δρ Melanie Zefferino, η Πρόεδρος του Ε.ΚΑ.ΤΕ. Κατίνα Κώστα και ο γλύπτης Κίκης Πάτσαλος.

Η ανακοίνωση των ονομάτων των καλλιτεχνών που θα συμμετέχουν στην έκθεση για πραγματοποιηθεί στις 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Κατά την διάρκεια της Μπιενάλε εκτός από την κυρίως έκθεση που θα φιλοξενείται στην Δημοτική Πινακοθήκη, στο Μουσείο Πιερίδη και στην Λέσχη Λάρνακας , θα οργανώνονται επισκέψεις από σχολεία, κολέγια και πανεπιστήμια, οργανωμένες περιηγήσεις από τουρίστες – πολιτιστικά ιδρύματα- καλλιτεχνικές ομάδες και θα υπάρχουν και 16 παράλληλες εκδηλώσεις όπως, θέατρο, μουσική, χορός, διαλέξεις, εργαστήρια κλπ.

Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων θα αναρτηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου 2021 στην ιστοσελίδα και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Μπιενάλε Λάρνακας, ενώ στις 30 Σεπτεμβρίου θα κυκλοφορήσει και σε έντυπη μορφή ο χάρτης της Μπιενάλε Λάρνακας, ο οποίος θα διανεμηθεί σε συγκεκριμένα σημεία Παγκύπρια και θα περιλαμβάνει βασικές πληροφορίες για τους εκθεσιακούς χώρους και το πρόγραμμα.

 

 

Συνδιοργανωτής της Μπιενάλε Λάρνακας είναι ο Πολιτιστικός Όμιλος Λάρνακας ΑΡΤΙΟΝ. Συνεργάτες το Επιμελητήριο Καλών Τεχνών Κύπρου Ε.ΚΑ.ΤΕ., ο Παγκόσμιος Οργανισμός WAVA (Word Association of Visual Arts), η Υπηρεσία Κυπριακής Χειροτεχνίας και αριθμός ΜΚΟ και πολιτιστικών φορέων. Συνεργάτες και χορηγοί σε αυτή την τόσο σημαντική προσπάθεια είναι σύνδεσμοι, οργανωμένα σύνολα και επιχειρήσεις και γενικά οι καλλιτέχνες και φιλότεχνοι της χώρας μας. Μεγάλοι Χορηγοί οι εταιρείες ΑsusPlus, Melody House, Edge Developments, NCH Capital καθώς και οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και ο Δήμος Λάρνακας. Τηλεοπτικός Χορηγός επικοινωνίας το ΡΙΚ.

Σκοπός των διοργανωτών είναι όπως η Μπιενάλε Λάρνακας παραμείνει μια διοργάνωση υψηλών διεθνών προδιαγραφών η οποία εκτός των άλλων, ως θεσμός τοποθετεί την χώρα μας στο χάρτη των παγκόσμιων πολιτιστικών διοργανώσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.biennalelarnaca.com και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης @biennalelarnaca (Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, Vimeo).

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«Βρες τρόπους να καθυστερήσουμε τη νύχτα» στο Θέατρο Αιγαία

Ένα μουσικοποιητικό performance εμπνευσμένo και βασισμένo σε επιλογές ποιημάτων του τολμηρού, καυστικού και απόλυτα ...

The Wizard of Oz

This London West End Theatre stage adaptation will be directed by acclaimed international director ...

Μέσα στο blue bungalow του Πολ Γεωργίου στο Βαρώσι [ΒΙΝΤΕΟ]

Τα χρώματα, οι ζωγραφιές στον τοίχο σχεδόν σε όλα τα δωμάτια, τα πιάτα στον ...

Piano Quartet: Επιστρέφει το Musical Bridges

Τέσσερις πιανίστριες, οκτώ χέρια και ένα πιάνο ενώθηκαν για να δημιουργήσουν το Piano Quartet, ...

Παρουσίαση εργασιών Θερινού Εργαστηρίου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κύπρου και το Τμήμα ...

«Ινκόγκνιτο», ξανά στη σκηνή του ΘΟΚ

Μετά από δύο κύκλους παραστάσεων το 2009 και το 2010 στη Λευκωσία και περιοδείες ...

X