CYENS Thinker Maker Space: Artists in Residency

Το CYENS Thinker Maker Space φιλοξενεί την πρώτη έκθεση του προγράμματος Artists in Residency.

Η έκθεση θα παρουσιάσει έργα της Μαρίσας Σατσιά και του Ibrahim Ince σε μια επιμελημένη προβολή που καταγράφει την καλλιτεχνική διαδικασία και τα αποτελέσματά των καλλιτεχνών ενώ εργάζονταν στο χώρο του Makerspace.

Το CYENS Thinker Maker Space είναι ένας πολυδιάστατος δημιουργικός χώρος που έχει ως στόχο να παρέχει υποστήριξη και να δημιουργεί συνέργειες μεταξύ επιχειρήσεων, σχεδιαστών, καλλιτεχνών και ερευνητών. Επιπλέον, στηρίζει τη δημιουργική τοπική κοινότητα και προωθεί την ανάπτυξη έργων που σχετίζονται με καινοτόμες τεχνολογίες και τεχνικές ψηφιακής κατασκευής. Οι καλλιτέχνες φιλοξενούνται για συγκεκριμένη χρονική διάρκεια που κυμαίνεται από δύο εβδομάδες έως και έξι μήνες. Οι artists in residency έχουν πλήρη πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του Makerspace και ενθαρρύνονται στον πειραματισμό με σύγχρονες μεθόδους παραγωγής. Στο τέλος του προγράμματος, οι καλλιτέχνες έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν και να εκθέσουν τη δουλειά τους στον εκθεσιακό χώρο που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας.

 

 

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου στο εκθεσιακό χώρο του Thinker Maker Space στο κτίριο του CYENS.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα με Παρασκευή | 10:00 π.μ. – 4:00 μ.μ.
Βραδιά έναρξης: Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου | 5:30 μ.μ.

Διαδραστικό εργαστήριο με τη Μαρίσα Σάτσια: Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου | 5:30 μ.μ. – 7:30 μ.μ

Για περαιτέρω πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε την επίσημη σελίδα
https://makerspace.cyens.org.cy/resident-artists-exhibition-2021/

Το έργο «Κόμβος Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας Λευκωσίας» που περιλαμβανει και τη λειτουργία του Thinker Maker Space του Κέντρου Αριστείας CYENS, συγxρηματοδοτείται απο το Ευρωπαικό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαικής Ενωσης στο πλαισιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Αειφόρος Ανάπτυξη», Άξονας Προτεραιότητας 6: «Ολοκληρωμένη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη για την προγραμματική περίοδο 2014 – 2020», απο την Κυπριακή Δημοκρατία και το Δήμο Λευκωσίας.

Το Κέντρο Αριστείας CYENS, έχει λάβει χρηματοδότηση από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης βάσει της συμφωνίας επιχορήγησης No 739578 και από την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσω του Υφυπουργείου Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτική.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Χριστόφορος Σάββα παρών

Με μια έκθεση έργων του Χριστόφορου Σάββα (1924-1968), πρωτοπόρου Κύπριου καλλιτέχνη του 20ού αιώνα, ...

Νέα έκθεση από τους Χαράλαμπο και Βάσω Σεργίου

Την απόλυτη ισορροπία μεταξύ του σημείου εκείνου στον χρόνο ή τον χώρο όπου τελειώνει ...

2η Τριενάλε Αφίσας Κύπρου στην Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης

Στις 24 Ιουνίου πραγματοποιούνται στην Κρατική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης – ΣΠΕΛ τα εγκαίνια της 2ης Τριενάλε ...

«Ινδικά χοιρίδια» από το Θέατρο Σκάλα

Τη σύγχρονη πικρή κωμωδία του Γάλλου συγγραφέα και ηθοποιού Σεμπαστιέν Τιερύ «Ινδικά Χοιρίδια» παρουσιάζει ...

Ermis Michail – Electric World στις «Μουσικές του Κόσμου»

Το ηλεκτροακουστικό σύνολο Electric World φέρνει κοντά επτά μουσικούς από την Κύπρο, οι οποίοι ...

Μεγάλη εκδήλωση στο Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή

Μια πολυεπίπεδη καλλιτεχνική εκδήλωση με εκθέσεις χαρακτικής και ζωγραφικής, αφήγηση, χορούς και τραγούδια που ...

X