Ιόλη Κασκάνη

Ποια είσαι;

Είμαι η Ιόλη Κασκάνη και είμαι 21 χρονών, από τη Λευκωσία. Είμαι χορεύτρια σύγχρονου χορού. Πρόσφατα αποφοίτησα από το Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance στο Λονδίνο.

Τι κάνεις;

Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο Βερολίνο, όπου μετακόμισα πριν από μερικές βδομάδες για ένα Intensive Course / Workshop, το οποίο μου δίνει την δυνατότητα να συνεχίσω το training μου και παράλληλα να ψάχνω για δουλειά, projects ή άλλες ευκαιρίες.

Πιο γενικά, αγαπώ τον αυτοσχεδιασμό και την έρευνα (movement research). Αμέτρητες ώρες στο στούντιο, να εξερευνώ, να παίζω με την κίνηση, μόνη μου ή με άλλους χορευτές, να διασκεδάζουμε, να περνούμε καλά. Κάποτε να ασχολούμαστε με κάτι πιο συγκεκριμένο και να καταλήγουμε ίσως σε δημιουργίες πιο χειροπιαστές, συνθέσεις ή χορογραφίες και κάποτε όχι. Για μένα, περισσότερη σημασία έχει να υπάρχουμε στον συγκεκριμένο χώρο και χρόνο, να παίρνουμε έμπνευση και να χρησιμοποιούμε ερεθίσματα από παντού – αισθήσεις, μουσική, διαθέσεις – και να πειραματιζόμαστε.

Τι θέλεις;

Θέλω να είμαι χαρούμενη, να περνώ καλά, να εξερευνώ και να ταξιδεύω. Να γνωρίζω και να συνεργάζομαι με πολλούς άλλους χορευτές και άλλους καλλιτέχνες και να ανταλλάσσουμε ιδέες. Να αλλάζω μέρα με τη μέρα και να εξελίσσομαι.

 

Φωτογραφίες: Άντρεα Λουκά

https://www.instagram.com/ioli_k/

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Οι Scavengers είναι μάστορες και δεν πετάνε τίποτα!

Ποιοι είστε; Είμαστε οι scavengers! Νικόλας Κανάρης, Νικόλας Νικολάου και Στέφανος Douglas. Τι κάνετε; ...

Arda

Η Arda κάνει το πρώτο βήμα στη δισκογραφία Τι ετοιμάζεις; Συνθέτω, παίζω πιάνο και ...

Βασίλης Χαραλάμπους

Επιμέλεια: Θεοδώρα Χρυσοστόμου Πού είσαι; Μετά από εφτά όμορφα χρόνια στην Αθήνα και τελειώνοντας ...

Ανδρέας Σκουφάρης

Ποιος είσαι; Ονομάζομαι Ανδρέας Σκουφάρης, κατάγομαι από το Ακάκι της επαρχίας Λευκωσίας και είμαι ...

Νιόβη Φινοπούλου

Η Νιόβη Φινοπούλου βάζει τα ζώα πάνω από τους ανθρώπους

Αντρέας Λοΐζου

Ο Αντρέας Λοΐζου, άλλως NeW, δεν ζητάει πολλά Τι κάνεις; Κάνω υπομονή κυρίως και ...

X