Ιόλη Κασκάνη

Ποια είσαι;

Είμαι η Ιόλη Κασκάνη και είμαι 21 χρονών, από τη Λευκωσία. Είμαι χορεύτρια σύγχρονου χορού. Πρόσφατα αποφοίτησα από το Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance στο Λονδίνο.

Τι κάνεις;

Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο Βερολίνο, όπου μετακόμισα πριν από μερικές βδομάδες για ένα Intensive Course / Workshop, το οποίο μου δίνει την δυνατότητα να συνεχίσω το training μου και παράλληλα να ψάχνω για δουλειά, projects ή άλλες ευκαιρίες.

Πιο γενικά, αγαπώ τον αυτοσχεδιασμό και την έρευνα (movement research). Αμέτρητες ώρες στο στούντιο, να εξερευνώ, να παίζω με την κίνηση, μόνη μου ή με άλλους χορευτές, να διασκεδάζουμε, να περνούμε καλά. Κάποτε να ασχολούμαστε με κάτι πιο συγκεκριμένο και να καταλήγουμε ίσως σε δημιουργίες πιο χειροπιαστές, συνθέσεις ή χορογραφίες και κάποτε όχι. Για μένα, περισσότερη σημασία έχει να υπάρχουμε στον συγκεκριμένο χώρο και χρόνο, να παίρνουμε έμπνευση και να χρησιμοποιούμε ερεθίσματα από παντού – αισθήσεις, μουσική, διαθέσεις – και να πειραματιζόμαστε.

Τι θέλεις;

Θέλω να είμαι χαρούμενη, να περνώ καλά, να εξερευνώ και να ταξιδεύω. Να γνωρίζω και να συνεργάζομαι με πολλούς άλλους χορευτές και άλλους καλλιτέχνες και να ανταλλάσσουμε ιδέες. Να αλλάζω μέρα με τη μέρα και να εξελίσσομαι.

 

Φωτογραφίες: Άντρεα Λουκά

https://www.instagram.com/ioli_k/

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Σοφία Μαρία Κικιλίντζια

Ποια είσαι; Μια νέα, φέρελπις ηθοποιός. Ενίοτε αιωρούμαι ανάμεσα σε πολλές προσωπικότητες και αμφιβάλλω ...

Ζωή Πολυκάρπου

Ποια είσαι; Είμαι η Ζωή Πολυκάρπου, 28 ετών από τη Λευκωσία. Είμαι εικαστικός καλλιτέχνης. ...

Στέλλα Ίσσα

Ποια είσαι; Είμαι η Στέλλα Ίσσα. Το Στέλλα από τη μαμά μου από την ...

Λοΐζος Κωνσταντίνου

6.3.2011 O Λοΐζος Κωνσταντίνου ετοιμάζεται για την Πλατφόρμα Χορού Τι κάνεις; Επανερχόμενος στην Κύπρο, ...

Joao Teigas

Ο Joao Teigas κάνει τα πάντα, από αρχιτεκτονική μέχρι capoeira Πού είσαι και γιατί;Το ...

Μικαέλλα Θεοδουλίδου

Ποια είσαι; Είμαι η Μικαέλλα Θεοδουλίδου, είμαι ηθοποιός και δασκάλα και κατάγομαι από την ...

X