ΚΥΠΡΙΑ 2021: Historia de un amor

Οι ιστορίες αγάπης που θα μας διηγηθούν σ’ αυτή την ελεγεία του έρωτα μέσα από αγαπημένα τραγούδια οι τρεις διακεκριμένοι Κύπριοι καλλιτέχνες, Βάκια Σταύρου, Μανώλης Νεοφύτου και Νικόλας Ευθυμίου, έχουν κοινό χαρακτηριστικό τους το πάθος και την επιθυμία για το άπιαστο, και ενίοτε το ιδανικό, αυτό που εξυμνεί συνήθως ένας ερωτικός στίχος.

Τα τραγούδια του Carlos Gardel, του Μάνου Χατζιδάκι, της Edith Piaf, του Carlos Eleta Almaran και άλλων συνθετών που θα παρουσιάσουν οι τρεις καλλιτέχνες μιλάνε για την τρέλα του έρωτα, το όνειρο, τη φαντασία, μα και για την απογοήτευση, και γι’ αυτή τη γλυκόπικρη νοσταλγία. Ο Μανώλης Νεοφύτου θα ερμηνεύσει επίσης διασκευές για πιάνο πάνω στην ίδια θεματολογία, από τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο.

H Bάκια Σταύρου είναι τραγουδίστρια-τραγουδοποιός διεθνούς αναγνώρισης και τα τελευταία χρόνια έχει ως βάση της το Παρίσι. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Κονσερβατόριο της Πράγας στην Τσεχία, έκτισε την καριέρα της στο χώρο της μουσικής με ντεμπούτο τη συνεργασία της με δισκογραφική εταιρεία στην Αθήνα. Η ικανότητά της να γράφει και να ερμηνεύει σε πολλές γλώσσες αποτελεί ένα από τα δυνατά της σημεία, εξού και οι προσκλήσεις από διεθνή φεστιβάλ μουσικής του κόσμου –Festival Au Fil des Voix στο Παρίσι, Mawazine Festival Rythms of the World στην Καζαμπλάνκα, Barnasants Songwriter’s Festival στη Βαρκελώνη, Teatro Sao Luiz στη Λισαβώνα και άλλα.

 

Βάκια Σταύρου

 

Ο Μανώλης Νεοφύτου σπούδασε στην Εξειδικευμένη Μουσική Σχολή της Μόσχας, στο Κρατικό Κονσερβατόριο Τσαϊκόφσκυ της Μόσχας, στο Παρίσι και στο Λονδίνο. Κέρδισε υποτροφίες από τα ιδρύματα Νικόλα Οικονόμου, Albert Roussel και Ι.Κ.Υ. της Ελλάδας. Διακρίθηκε σε παγκόσμιους διαγωνισμούς πιάνου, όπως στο Φεστιβάλ Μουσικής στο Παλέρμο της Ιταλίας το 1995 (1ο βραβείο), στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πιάνου στη Σενιγάλλια της Ιταλίας το 1994 (4ο βραβείο) και στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου Γ. Θυμής το 2002 (2ο βραβείο) (Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης). Εκπροσώπησε τρεις φορές την Κύπρο στο διαγωνισμό της Eurovision για νεαρούς μουσικούς. Έχει εκδώσει δύο προσωπικούς δίσκοuς: Το ελληνικό τραγούδι μέσα από ένα πιάνο (2004) και Από τον Τσαϊκόφσκυ στον Χατζιδάκι (2016). Είναι καθηγητής πιάνου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, στην Ακαδημία Arte και στα δημόσια μουσικά σχολεία.

 

Μανώλης Νεοφύτου

 

O Νικόλας Ευθυμίου σπούδασε βιολί και βιόλα στη Γερμανία, κοντά στους Σ. Καφαντάρη, M. Speerman, Frank Strauch και John Kinsella. Έχει δώσει συναυλίες στη Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, ΗΠΑ, Σερβία και Ελλάδα. Συμμετείχε σε σεμινάρια με μαέστρους όπως οι T. Zehetmair, V. Klimov, T. Brandis, W. Christ, E. Krueger, Cr. Euler και L. Matczynsky. Διδάσκει ως παιδαγωγός στο πρόγραμμα ανάπτυξης μουσικών ταλέντων του Πανεπιστημίου Κύπρου, στο εργαστήρι της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου και στα δημόσια μουσικά σχολεία.

 

Νικόλας Ευθυμίου

 

HISTORIA DE UN AMOR / ΚΥΠΡΟΣ
Βάκια Σταύρου (τραγούδι), Μανώλης Νεοφύτου (πιάνο), Νικόλας Ευθυμίου (βιόλα).

Λευκωσία: Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021, Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20:30.
Λεμεσός: Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021, Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, 20:30.

Διάρκεια: 90′

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εισιτήρια: €15 / €10 μειωμένο / €8 παιδικές παραστάσεις

Εισιτήρια πωλούνται στα γραφεία της ACS COURIER παγκύπρια και ηλεκτρονικά στο www.tickethour.com.cy / τηλ: 77777040

Δικαιούχοι μειωμένων εισιτηρίων είναι μαθητές, στρατιώτες, φοιτητές, συνταξιούχοι, με την παρουσίαση ταυτότητας. Άτομα με αναπηρία δικαιούνται δωρεάν είσοδο.

* Λόγω του περιορισμένου αριθμού των διαθέσιμων θέσεων, το κοινό παρακαλείται να κάνει εγκαίρως την αγορά των εισιτηρίων του.

* Απαραίτητη προϋπόθεση για να εισέλθετε στο θέατρο το βράδυ των παραστάσεων είναι να έχετε προαγοράσει το εισιτήριό σας, καθώς δεν θα πραγματοποιείται πώληση εισιτηρίων από τα ταμεία των θεάτρων.

* Η φωτογράφηση ή/και η οπτικογράφηση όλης ή/και μέρους της κάθε παράστασης απαγορεύεται αυστηρά.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ με την παρουσίαση πιστοποιητικού εμβολιασμού για την ασθένεια του COVID-19 τουλάχιστον με τη μία δόση και νοουμένου ότι έχει παρέλθει διάστημα τριών εβδομάδων μετά την ημερομηνία εμβολιασμού, είτε αποδεικτικό στοιχείο αποδέσμευσης εάν νόσησαν από την ασθένεια του COVID-19 με ισχύ έξι μηνών από την ημερομηνία δειγματοληψίας της αρχικής τους θετικής διάγνωσης, είτε το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU Digital Covid Certificate), μόνο στις περιπτώσεις που το πιστοποιητικό αφορά σε εμβολιασμό για την ασθένεια του COVID-19 ή αποδέσμευσης για νόσηση από την ασθένεια του COVID-19: Εξαιρούνται πρόσωπα ηλικίας κάτω των 12 ετών, πρόσωπα ηλικίας 12 έως 15 ετών τα οποία προσκομίζουν αρνητική εργαστηριακή εξέταση ή εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών, καθώς και πρόσωπα ηλικίας 16 ετών και άνω που δεν δύνανται να εμβολιαστούν λόγω ιατρικού προβλήματος τα οποία προσκομίζουν σχετική ιατρική βεβαίωση καθώς και αρνητική εργαστηριακή εξέταση ή εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών.

* Θα εφαρμόζονται τα ισχύοντα μέτρα για την πανδημία.

 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Σωκράτης Φατούρος | Teach Me Something Wonderful

Η eins gallery είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει την πρώτη ατομική έκθεση του ...

Ο Απρίλιος στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου

Ένα πλούσιο πρόγραμμα ετοίμασε για τον μήνα Απρίλιο το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, με ...

Θεατρική παράσταση: “Dystopia: Inferno” της Μαριάννας Παφίτη

Το θεατρικό έργο της Μαριάννας Παφίτη, είναι πρωτότυπο, μέρος της τριλογίας “Dystopia” και αποτυπώνει ...

CCDF: Αναβάλλεται η «Q&A» λόγω πένθους για το θάνατο της Υπ. Ζέτας Αιμιλιανίδου

Η παράσταση του 23ου Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Q&A» που είχε προγραμματιστεί για τις 10 ...

Μουσική διαδρομή στην Λευκωσία τη Δευτέρα, Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

Το Make Music Festival, μια μουσική διαδρομή στην Λευκωσία, διοργανώνεται την ερχόμενη Δευτέρα 21 ...

Webinar για την κινηματογραφική παιδεία

Το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών διοργανώνει στα πλαίσια των κινηματογραφικών του δράσεων στις 26 ...

X