Ο «αδελφός» Μίκης Θεοδωράκης, ο «αδελφός» Πανίκος Παιονίδης

«…πάντα αστειευόσασταν με αυτό το θέμα για το ποιος θα την κάνει πρώτος… φύγατε λοιπόν μαζί για να μην τσακώνεστε… ίδια ώρα ίδια ηλικία… μοιάζει σαν ένα θαύμα συμπαντικό… είμαι ήσυχη γιατί ο μπαμπάς μου πίνει ρετσίνα με τον καλύτερό του φίλο και γελάνε με εμάς που κλαίμε γιατί ο πόνος είναι αφόρητος… Καλό ταξίδι στο φως και να μας προσέχετε…», ανέφερε η Μελίνα Παιονίδου σε μια ανάρτησή της στα ΜΚΔ δίπλα από μια φωτογραφία του πατέρα της με τον καλύτερό του φίλο.

Ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Πανίκος Παιονίδης έφυγαν μαζί από τη ζωή στις 2 Σεπτεμβρίου 2021.

«Με τον Μίκη… ήταν σαν αδελφός. Πότε τον πρωτογνώρισα, δεν μπορώ να το προσδιορίσω. Όποτε ερχόταν στην Κύπρο, ήταν εδώ, στο σπίτι μας. Γνωριστήκαμε σε διεθνή συνέδρια στο εξωτερικό, εκτός Ελλάδος. Το χαρακτηριστικό του Μίκη ήταν ότι έβλεπε μπροστά και προσδιόριζε εκείνο που οραματιζόταν. Το έκανε συγκεκριμένο. Έχουμε διαφορά ηλικίας με τον Μίκη μόνο δύο μήνες. Γι’ αυτό φωνάζουμε ο ένας τον άλλο «συνομήλικε». Τώρα στις 29 Ιουλίου θα κλείσει τα 87 ο Μίκης. Διατηρούμε ακόμα επαφή. Με το e-mail». Και το κίνημα ΣΠΙΘΑ που δημιούργησε ο ίδιος; «Νομίζω πως είναι η προσπάθεια του Μίκη να παρουσιάζεται ζωντανός, να παίρνει θέση πάνω στα γεγονότα». – Πανίκος Παιονίδης | Συνέντευξη στη Μερόπη Μωυσέως, ΠΑΡΑΘΥΡΟ, 1η Ιουλίου 2012.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Ταπεινοφροσύνη και πολυτέλεια

Στην ενδυμασία των Κυπρίων στα χρόνια της ενετικής κυριαρχίας στο νησί εστιάζει η διάλεξη ...

Βρείτε τη διαφορά στις δύο εικόνες: η φωτογραφία πάνω λήφθηκε στη διάρκεια συνέντευξης του ...

Mural XXL

Γκράφιτι του Hendrik Beikirch, γνωστού και ως ecb, στο Heerlen της Ολλανδίας. Είναι η ...

Fault Lines

Ο κυπριακής καταγωγής, γεννημένος στη Βρετανία, φωτογράφος Γιώργος Γεωργίου εκθέτει τη νέα του δουλειά ...

Του πόθου το ερεβώδες

«Με μεταμόρφωση διαβαίνει η ζωή μας, το εξωτερικό μας πάντοτε φθίνει και λιγοστεύει». (Ράινερ ...

Το αρχείο Camille Enlart στην Κύπρο

Ταξίδεψε από τη Γαλλία στην Κύπρο για πρώτη φορά το 1896 σε μια αποστολή ...

X