Ο Christophe Leribault στο τιμόνι του Ορσέ

Ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες ο νέος διευθυντής του Μουσείου Ορσέ στο Παρίσι, καθώς και του θυγατρικού Musée de l’Orangerie, ο οποίος θα αντικαταστήσει την Laurence des Cars που αναλαμβάνει την ηγεσία του Λούβρου ως πρώτη γυναίκα επικεφαλής του.

Πρόκειται για τον Christophe Leribault, με θητεία στο Λούβρο ως επιμελητής αλλά και στο Μουσείο Ντελακρουά ως διευθυντής. Τα τελευταία εννιά χρόνια ήταν ο διευθυντής του Petit Palais στο Παρίσι.

Στο νέο του ρόλο, ο οποίος αρχίζει στις 5 Οκτωβρίου, ο Leribault θα αναλάβει την επίβλεψη μιας μεγάλης ανάπλασης του Ορσέ, η οποία αναμένεται να διαρκέσει δέκα χρόνια. Σύμφωνα με αυτό, ανακατασκευάζεται ολόκληρος ο τέταρτος όροφος για να λειτουργήσει ως εκπαιδευτικό κέντρο αλλά ιδρύεται επίσης και ένα νέο διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο που θα στεγάζεται σε κοντινή απόσταση, στο 29 της Quai Voltaire, στην όχθη του Σηκουάνα.

O Leribault αναλαμβάνει καθήκοντα καθώς το μουσείο – όπως και όλα τα μουσεία του κόσμου – αγωνίζεται να προσελκύσει επισκέπτες καθώς η πανδημία του Covid-19 συνεχίζεται. «Είναι μια περίοδος εξαντλημένων οικονομικών πόρων και δυσεύρετων χορηγών», δήλωσε ο Leribault, μιλώντας στη γαλλική ιστοσελίδα Le Point. «Αλλά είναι και μια καλή στιγμή για να επανεστιάσουμε καθώς οι ξένοι επισκέπτες έχουν περιοριστεί αλλά υπάρχουν εδώ πολλοί, και κυρίως νέοι, που έχουν ανακαλύψει ξανά τα μουσεία» λέει, δηλώνοντας πρόθυμος να ενισχύσει τη  προσέλευση Γάλλων επισκεπτών εστιάζοντας σε πρωτοβουλίες και συνεργασίες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Φωτογραφία: © Musée d’Orsay / Sophie Crépy

THE ART NEWSPAPER GREECE

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Σάλτσμπουργκ: Πώς διοργανώνεται ένα φεστιβάλ εν καιρώ πανδημίας

Στο διάσημο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ συντελείται φέτος ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό «πείραμα». Πώς μπορεί να ...

Διαγωνισμός ζωγραφικής για νέους 17-21 ετών

Διαγωνισμός, έκθεση και ημερίδα για την ενίσχυση της δημοκρατικότητας μέσα από την τέχνη είναι ...

Έκθεση του Δ. Αληθεινού στο Μουσείο Πιερίδη

Μια σύγχρονη έκθεση ανάμεσα στα έργα της συλλογής αρχαιοτήτων του Μουσείου Πιερίδη παρουσιάζει ο ...

Με «Πέρσες» η καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ | Κάλεσμα σε ακροάσεις

Ο νεαρός Έλληνας σκηνοθέτης Άρης Μπινιάρης θα αναλάβει την καλοκαιρινή παραγωγή του Θεατρικού Οργανισμού ...

22ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου|2-22 Ιουνίου 2019

Για μια ακόμη χρονιά ο Ιούνιος προσφέρει στους φίλους του σύγχρονου χορού την ευκαιρία ...

Grand Prix στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Ερευνας

O Κώστας Σεβέρης παρέλαβε από τον πρόεδρο του Europa Nostra, Πλάθιντο Ντομίνγκο, το Grand ...

X