Ο Christophe Leribault στο τιμόνι του Ορσέ

Ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες ο νέος διευθυντής του Μουσείου Ορσέ στο Παρίσι, καθώς και του θυγατρικού Musée de l’Orangerie, ο οποίος θα αντικαταστήσει την Laurence des Cars που αναλαμβάνει την ηγεσία του Λούβρου ως πρώτη γυναίκα επικεφαλής του.

Πρόκειται για τον Christophe Leribault, με θητεία στο Λούβρο ως επιμελητής αλλά και στο Μουσείο Ντελακρουά ως διευθυντής. Τα τελευταία εννιά χρόνια ήταν ο διευθυντής του Petit Palais στο Παρίσι.

Στο νέο του ρόλο, ο οποίος αρχίζει στις 5 Οκτωβρίου, ο Leribault θα αναλάβει την επίβλεψη μιας μεγάλης ανάπλασης του Ορσέ, η οποία αναμένεται να διαρκέσει δέκα χρόνια. Σύμφωνα με αυτό, ανακατασκευάζεται ολόκληρος ο τέταρτος όροφος για να λειτουργήσει ως εκπαιδευτικό κέντρο αλλά ιδρύεται επίσης και ένα νέο διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο που θα στεγάζεται σε κοντινή απόσταση, στο 29 της Quai Voltaire, στην όχθη του Σηκουάνα.

O Leribault αναλαμβάνει καθήκοντα καθώς το μουσείο – όπως και όλα τα μουσεία του κόσμου – αγωνίζεται να προσελκύσει επισκέπτες καθώς η πανδημία του Covid-19 συνεχίζεται. «Είναι μια περίοδος εξαντλημένων οικονομικών πόρων και δυσεύρετων χορηγών», δήλωσε ο Leribault, μιλώντας στη γαλλική ιστοσελίδα Le Point. «Αλλά είναι και μια καλή στιγμή για να επανεστιάσουμε καθώς οι ξένοι επισκέπτες έχουν περιοριστεί αλλά υπάρχουν εδώ πολλοί, και κυρίως νέοι, που έχουν ανακαλύψει ξανά τα μουσεία» λέει, δηλώνοντας πρόθυμος να ενισχύσει τη  προσέλευση Γάλλων επισκεπτών εστιάζοντας σε πρωτοβουλίες και συνεργασίες τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Φωτογραφία: © Musée d’Orsay / Sophie Crépy

THE ART NEWSPAPER GREECE

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Cyprus Jazz & World Music Showcase 2014 | Michael Messios Symmetry Band

Η μπάντα Michael Messios Symmetry Band χαρακτηρίζεται από ποικιλία στιλ, δυνατές μελωδίες, μοντέρνα αρμονία ...

Ένας Picasso για 100 ευρώ [αντί 756 χιλιάδων]

Μια διαδικτυακή κλήρωση που διοργανώνεται από τον Διεθνή Σύνδεσμο για τη Σωτηρία της πόλης ...

Ομαδική έκθεση καλλιτεχνών στις Εκδόσεις Εν Τύποις

Οι Εκδόσεις Εν Τύποις διοργανώνουην ομαδική έκθεση αποτελούμενη από έργα Ρώσων και Ελληνοκυπρίων καλλιτεχνών, ...

Σεκιουριτάδες σε ρόλο επιμελητών

Το Baltimore Museum of Art ήταν από τα πρώτα ιδρύματα που έθεσαν ζητήματα ισότητας, ...

Ο Φεβρουάριος στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, καλοσωρίζει το Φεβρουάριο, με τρεις ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για μικρούς ...

Συναυλία στο αρχαίο θέατρο της Παλμύρας

Το αρχαίο θέατρο της Παλμύρας φιλοξένησε για πρώτη φορά μετά την εκδίωξη των τζιχαντιστών ...

X