Επικά ταξίδια στην Νέα Υόρκη με τον καλλιτέχνη Γιώργο Πελλαπαισιώτη

Επισκέψεις στα πιο ζωντανά καλλιτεχνικά και πολιτιστικά σημεία της πόλης

Ο Κύπριος Γιώργος Πελλαπαισιώτης, διεθνώς αναγνωρισμένος δημιουργός, σχεδιαστής μόδας, συνθέτης και ζωγράφος θα ξεκινήσει ένα δημιουργικό τηλεοπτικό ταξίδι στη Νέα Υόρκη, με στόχο οι τηλεθεατές να γνωρίσουν και να νοιώσουν την έμπνευση και ενέργεια που παράγει αυτή η απίστευτη πόλη.

Με 25+ χρόνια πετυχημένης καριέρας σε αυτή την πόλη, ο Πελλαπαισιώτης θα παρουσιάσει τα καλύτερα που έχει να προσφέρει η Νέα Υόρκη σε τέχνη και πολιτισμό μέσω τηλεοπτικών ταξιδιωτικών εκπομπών, που θα μεταφέρουν τους θεατές στην πόλη που δεν κοιμάται πότε.

“Νιώθω τεράστια υπερηφάνεια που μου δίνεται η ευκαιρία να παράγω και να παρουσιάσω το ένθετο Τέχνη και Πολιτισμός από τη Νέα Υόρκη με τον Γιώργο για την εκπομπή του ΡΙΚ Όμορφη Μέρα Κάθε Μέρα“. Ο Πελλαπαισιώτης επισημαίνει ότι θα προσπαθήσει να μεταδώσει με ενθουσιασμό την σύνδεση που έχουν οι Νέο-Υορκέζοι με τον πολιτισμό, τα κοινωνικο-οικονομικά, και πολιτικά θέματα μέσα από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. “Είναι αξιοσημείωτο το πως αυτοί οι άνθρωποι, μέσω της δημιουργικότητας και της τέχνης, αντιμετωπίζουν αυτά τα θέματα. Έχουν μια κοινή ευαισθησία για το φύλο, την ισότητα, και την αποδοχή του ανθρώπου”, προσθέτει ο καλλιτέχνης.

Ο Πελλαπαισιώτης θα μας κάνει βόλτες στην NY περπατώντας, με ποδήλατο, αλλά και με τα κλασσικά κίτρινα ταξί, και φυσικά με το μετρό. “Μέσω αυτού του ταξιδιωτικού ένθετου, θα παρουσιάσω την λαμπερή κουλτούρα της ΝΥ χρησιμοποιώντας τους επαγγελματικούς κατά εποχή συνεργάτες μου των CNN, FOX, BBC, και με την προσωπική εμπειρία που έχω με τον κόσμο της υψηλής μόδας και τέχνης της πόλης. Παράλληλα όμως, θα παρουσιάσω και την σκοτεινή πλευρά της πόλης, που συχνά είναι επώδυνη, αλλά είναι αυτό είναι που κάνει την ΝΥC τόσο αυθεντική.”

Trailer

Όλα τα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα στο Youtube Channel Yiorgos Bellapaisiotis.

 

 

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Πελλαπαισιώτη

Μερικά αξιοσημείωτα γεγονότα του έργου του Γιώργου, περιλαμβάνουν την αποδοχή του Silver Thimble Award από την Donna Karan New York. Δούλεψε με τους θρυλικούς σχεδιαστές Alexander McQueen, Koos Van Den Akker, και Akira, και τα γλυπτά του εκτέθηκαν στο Metropolitan Museum of Art και στο Victoria and Albert Museum. Είναι επίσης μουσικοσυνθέτης, και έχει παράγει μερικά πολύ πετυχημένα κομμάτια για γνωστούς καλλιτέχνες σε συνεργασία με την εταιρία Music Candy, την οποία διατηρεί με των συνεργάτη του Anthony James.

Το ένθετο Τέχνη και Πολιτισμός από τη Νέα Υόρκη με τον Γιώργο θα τονίζει επίσης την μεγάλη επιρροή της Ελληνικής και Κυπριακής κουλτούρας στην ΝΥ, εξερευνώντας περιοχές σαν την Astoria, αλλιώς γνωστή και ως ‘Μικρή Ελλάδα’. Εκεί θα δούμε και τούς στενούς δεσμούς ανάμεσα στους Ελληνο-Αμερικανούς της δεύτερης και τρίτης γενιάς με την Εκκλησία.

Μέσα από το ένθετο, Κύπριοι πού ζούν στο νησί μας και στο εξωτερικό θα έχουν αποκλειστική πρόσβαση στα αρχεία και την ιστορία της πόλης. Ο Πελλαπαϊσιώτης μας λέει πως η πολυτέλεια και οι ατέλειες της πόλης δεν είναι κρυμμένες. Βρίσκονται όλα στην επιφάνεια, και είναι αυτό που του επέτρεψε να καλλιεργήσει άμεσα εμπιστοσύνη σε αυτή την πόλη, από την πρώτη φορά που την επισκέφτηκε σαν τουρίστας το 1992.

 

 

Το Τέχνη και Πολιτισμός από τη Νέα Υόρκη με τον Γιώργο θα είναι ένθετο στην εκπομπή του ΡΙΚ Όμορφη Μερα Καθε Μέρα, με παρουσιάστρια την Ελπίδα Ιακωβίδου. Το πρώτο επεισόδιο θα παρουσιαστεί την Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου, και θα παρουσιάζεται κάθε δεύτερη Παρασκευή.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«Ιουλιέτα & Ιουλιέτα» | Γυναίκες που ερωτεύτηκαν γυναίκες

Η Χριστιάνα Αρτεμίου έγραψε και ο Μάριος Μεττής σκηνοθέτησε το θεατρικό έργο «Ιουλιέτα & Ιουλιέτα» το οποίο ...

Ο Ούγγρος φωτογράφος Istvan Kerekes στην Κύπρο

Όπως ήδη ανακοινώθηκε, τέσσερεις φωτογράφοι που συμμετείχαν στο διεθνή διαγωνισμό φωτογραφίας “Aphrodite International Online ...

Ιταλία και Κύπρος μαζί για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Συνάντηση της Ομάδας Φίλων για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 ...

Πολιτιστική διαχείριση στην Κύπρο|Νέα πλατφόρμα δημόσιου διαλόγου

Εβδομαδιαίες γραπτές παρεμβάσεις με κοινή θεματική την πολιτιστική διαχείριση στην Κύπρο, από άτομα και ...

Τίτος Πατρίκιος: «Να μην κλειστούμε στη μοναξιά μας»

Η ζωή και το έργο του βραβευμένου ποιητή Τίτου Πατρίκιου θα αναδειχθεί σε ειδική ...

Πέθανε η Etel Adnan

Σε ηλικία 96 ετών πέθανε στο Παρίσι η σπουδαία συγγραφέας, δημοσιογράφος, καθηγήτρια και εικαστικός ...

X