Επιστρέφουν τον Νοέμβριο τα «Μεγάλα Μπαλέτα» του Δήμου Λεμεσού

Με εντυπωσιακό τρόπο επιστρέφουν, μετά την περσινή αναγκαστική ακύρωση τους λόγω της πανδημίας, τα «Μεγάλα Μπαλέτα» του Δήμου Λεμεσού, δήλωσε σήμερα ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαϊδης.

Σε διάσκεψη Τύπου, στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, όπου θα πραγματοποιηθούν οι παραστάσεις των «Μεγάλων Μπαλέτων», ο κ. Νικολαϊδης ανέφερε ότι φέτος ο θεσμός πραγματοποιείται, για πρώτη φορά, σε τρεις ημερομηνίες, σε συνεργασία με την RCB Bank.

Συγκεκριμένα, στις 4 και 5 Νοεμβρίου, θα φιλοξενηθεί το διάσημο ρωσικό μπαλέτο του θεάτρου Αγίας Πετρούπολης με το έργο «Η λίμνη των κύκνων», ενώ οι 45 χορευτές με τα εξαιρετικά κοστούμια και το πανέμορφο σκηνικό, που θα φτάσει από τη Ρωσία, υπόσχονται να εντυπωσιάσουν το κοινό, είπε ο Δήμαρχος Λεμεσού.

Η δεύτερη χορευτική παράσταση, στις 10 Νοεμβρίου, είναι αφιερωμένη στη γυναίκα υπό τον τίτλο «Against the dying of the light», μια νέα παραγωγή, σε χορογραφία Φώτη Νικολάου, με τη συμμετοχή κύπριων χορευτών.

«Με τη δεύτερη αυτή παράσταση, ο Δήμος Λεμεσού συνεχίζει αυτό που άρχισε το 2018, που έφερε νέα δεδομένα στην κυπριακή πολιτιστική παράγωγη», είπε ο Νίκος Νικολαΐδης, προσθέτοντας ότι «μαζί με τα μεγάλα ονόματα από την διεθνή σκηνή, ρίχνουμε και φέτος τους προβολείς σε κύπριους χορευτές που διαπρέπουν στην Κύπρο και στο εξωτερικό».

Το δημοτικό συμβούλιο Λεμεσού, πρόσθεσε, θεωρεί καθήκον και υποχρέωση του να στηρίξει τη δουλειά των νέων παιδιών που σταδιοδρομούν ως επαγγελματίες χορευτές και διψούν να συμμετάσχουν σε μια ποιοτική παράσταση στον τόπο τους.

Οι δυο παραστάσεις ξεκινούν στις 20:30 ενώ εισιτήρια είναι διαθέσιμα στο https://shop.tickethour.com.

(ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΓΒΑ)

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Διαδικτυακές συζητήσεις από τη ΣΕΖΟΝ Γυναίκες

Η φεμινίστρια ακαδημαϊκός και ακτιβίστρια δρ Μύρια Βασιλειάδου θα έχει «το δικό της δωμάτιο» ...

“Είναι αλήθεια πως θα με περιμένεις πάντα;” – Διαδικτυακή Προβολή

Η ομάδα χορού Ασώματες Δυνάμεις σε μια προσπάθεια της να επικοινωνήσει τη δουλειά της ...

Ο Κώστας Καυκαρίδης παρουσιάζει τα «Αριστοφανικά»

Ανοίγει ξανά τις πόρτες της ύστερα από μεγάλη απουσία η γκαλερί «Αμοργός», για να ...

Φανερωμένης 70: Η γραφή ως μέσω έκφρασης με τη συγγραφέα Ελένη Φιλίππου

Πείτε το, γράψτε το, σχεδιάστε το, φωνάξτε το, χορέψτε το, περπατήστε το, κάντε το! ...

Ανοιχτή επιστολή προς Πολιτιστικές Υπηρεσίες

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να αναφερθούμε στα κριτήρια και διαδικασίες αξιολόγησης προτάσεων ...

Παρουσίαση των Πρακτικών Στ΄ Συμποσίου Κυπριακής Λαογραφίας

Παρουσιάστηκε από τον Δρ. Κωνσταντίνο Γιαγκουλή, τέως Διευθυντή του Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών, η έκδοση ...

X