«Λογοτεχνικό Μυστήριο στα Λεύκαρα»

Με το Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάρων και το Πανεπιστήμιο Frederick

Λογοτεχνική Διημερίδα για την αστυνομική μυθοπλασία στις 22 – 23 Οκτωβρίου

Η αστυνομική μυθοπλασία βρίσκεται στο επίκεντρο Λογοτεχνικής Διημερίδας που συνδιοργανώνουν στις 22 και 23 Οκτωβρίου το Περιφερειακό Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάρων, το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick και η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Εργαστήρια δημιουργικής ανάγνωσης και γραφής με θέμα την αστυνομική μυθοπλασία, αφήγηση, εργαστήρια θεατρικής και κινηματογραφικής προσαρμογής, παρουσιάσεις αλλά και μια «διαλεύκανση μυστηρίου» στο χωριό των Λευκάρων περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Διημερίδας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Περιφερειακό Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάρων και στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Λευκάρων και απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Γ’ Γυμνασίου, Α’, Β’, Γ’ Λυκείου και Τεχνικών και Επαγγελματικών Σχολών Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Το Περιφερειακό Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάρων οργανώνει από το 2018 τις πρωτοποριακές «Μαθητικές Λογοτεχνικές Διημερίδες» με ιδιαίτερη επιτυχία.

Στη Διημερίδα συνεργάζονται οι συγγραφείς Φυτούλα Βακανά, Μιράντα Βατικιώτη και Ευτυχία Γιαννάκη και οι σκηνοθέτες Μάριος Ιωάννου και Βαγγελιώ Σουμέλη. Η Δρ Κατερίνα Καρατάσου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick, θα προσφέρει εργαστήριο για εκπαιδευτικούς με θέμα «Η ποιητική του αστυνομικού μυστηρίου και οι έφηβοι ντετέκτιβ». «Το Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick στηρίζει επιστημονικά δράσεις που δίνουν βήμα στη δημιουργικότητα αλλά και τη φωνή και τη ματιά της νέας γενιάς, πάνω σε ζητήματα κοινωνικής τριβής. Η Διημερίδα «Λογοτεχνικό Μυστήριο στα Λεύκαρα» (κάτι σαν συνέδριο από κάτω προς τα πάνω) είναι ακριβώς μια ευκαιρία για ξεκλείδωμα της δημιουργικότητας με αφετηρία μια ατίθαση λογοτεχνική μορφή, που όλο και περισσότερο αφουγκράζεται και αποτυπώνει τις κοινωνικές διεργασίες του σήμερα» αναφέρει η Δρ Καρατάσου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

• Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

9:00 – 13:00 Εργαστήρια Δημιουργικής Ανάγνωσης και Γραφής με θέμα την αστυνομική μυθοπλασία
13:00 – 14:00 Γεύμα
14:00 – 15:00 Διάλειμμα
15:00 – 20:00 Διαλεύκανση μυστηρίου στα Λεύκαρα
20:00 – 21:00 Δείπνο

• Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

9:00 – 11:00 Παρουσίαση των πορισμάτων των εργαστηρίων στην ολομέλεια
11:00 – 13:00 Συνεντεύξεις / συζητήσεις με συγγραφείς και σκηνοθέτες αστυνομικής μυθοπλασίας
13:00 – 15:00 Γεύμα και λήξη Διημερίδας

Για περισσότερες πληροφορίες στο email: lefkaramystery@hotmail.com και στο τηλ. 24342421.

 

 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Λυδία Χρυσάνθου, Communications and Outreach Service
T. +357 22394394, εσωτ. 41116 | E. l.chrysanthou@frederick.ac.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK:

Το Πανεπιστήμιο Frederick λειτουργεί από το 2007 ως ένα διεθνώς αναγνωρισμένο Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφοσίωση στην ακαδημαϊκή αριστεία.
Περισσότερα από 80 προγράμματα σπουδών σε πτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο προσφέρονται στις πέντε Σχολές του Πανεπιστημίου, στους τομείς της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, των Γραμμάτων και των Τεχνών. Αποστολή του είναι η παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης μέσα από ένα περιβάλλον που προωθεί τη γνώση και συμβάλλει στην ακαδημαϊκή και προσωπική ανάπτυξη των φοιτητών/τριών, η προσήλωση στην έρευνα, την καινοτομία και την παραγωγή νέας γνώσης και η συμβολή στο κοινωνικό σύνολο για την επίτευξη της αλλαγής που ο κόσμος μας χρειάζεται.
Το Πανεπιστήμιο Frederick είναι το μοναδικό ακαδημαϊκό ίδρυμα στην Κύπρο με άδεια λειτουργίας σε Λευκωσία και Λεμεσό. Το 2020 κατατάχθηκε στη 201η θέση ανάμεσα σε 1070 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια στη γενική κατάταξη του παγκόσμιου συστήματος αξιολόγησης πανεπιστημίων U-Multirank, που υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Πρόσφατα, στα Times Higher Education Impact Rankings 2021, κατατάχθηκε στα καλύτερα 10% των Πανεπιστημίων παγκοσμίως στην κατηγορία Ποιοτική Εκπαίδευση.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«Ετυ(ο)μολογία» στο Παλιό Ξυδάδικο

Ένα θεατρικό μονόλογο που πραγματεύεται τον κατακερματισμό της ανθρώπινης ύπαρξης παρουσιάζει ο Μάριος Ιωάννου, ...

Το Αλφάβητο Γύρω μου |Δραστηριότητα για παιδιά από το NiMAC

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Παιδιών του NiMAC [Δημοτικό Κέντρο Τεχνών, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη] παρουσιάζει τη δραστηριότητα “Το ...

«Grandude’s Green Submarine» – Το νέο παιδικό βιβλίο του Πολ ΜακΚάρτνεϊ

Το 2019, ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ κυκλοφόρησε το παιδικό βιβλίο «Hey Grandude!» Τώρα ετοιμάζει τη ...

«Πεταλούδες στο Μπάνιο» της Εύας Κουρσουμπά

Το νέο της μυθιστόρημα «Πεταλούδες στο Μπάνιο» που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις Εκδόσεις «Τελεία», ...

Νέα έκθεση ζωγραφικής από τον Ανδρέα Παρασκευά

Μετά από ένα διάλειμμα διάρκειας έξι χρόνων, ο Ανδρέας Παρασκευά παρουσιάζει τη νέα του ...

Ανησυχία

Ανησυχία /Ζουλφί Λιβανελί – Εκδόσεις Πατάκη Το βιβλίο του Τούρκου συγγραφέα και μουσικοσυνθέτη Ζουλφί ...

X