MAKERsHOUSE Residency 2021

Το πρόγραμμα φιλοξενίας MAKERsHOUSE του Youth Makerspace Larnaka, του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, επανέρχεται για 3η συνεχόμενη χρονιά με στόχο να ενισχύσει τη δημιουργία και την έρευνα μέσω σύγχρονων τεχνολογιών.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας, προσφέρει ευκαιρίες ενδυνάμωσης της παραγωγικής διαδικασίας μεταξύ δημιουργών και οργανισμών/φορέων στήριξης των καινοτόμων ιδεών τους. Αξιόλογο μέρος του προγράμματος αποτελεί, επίσης, η δημόσια ατομική παρουσίαση και ανάδειξη του έργου το οποίο έχει υλοποιηθεί στο πλαίσιο της φιλοξενίας.

Μείνετε συντονισμένοι για ουσιαστικούς διαλόγους με τους δημιουργούς, οι οποίοι καλούνται να κινητοποιηθούν για την αυτοοργάνωση και προώθηση των ιδεών τους.

 

 

Για το 2021, οι MAKERsHOUSE residents είναι, οι:

Μιχάλης Χαραλάμπους – Εικαστικός Καλλιτέχνης

«Πρόκειται να επανεξετάσω τα όρια μεταξύ φυσικού και ψηφιακού περιβάλλοντος, καθώς και προβληματικές πρακτικές που έχουν τις ρίζες τους στην ανθρώπινη ιστορία. Πάνω σε αυτή την αφήγηση, θα δημιουργήσω μια εικαστική εγκατάσταση η οποία θα αποτελείται από εκτυπωμένες ψηφιακές φωτογραφίες, κεραμικά έργα και κομμάτια από 3D Prints».

 

Μιχάλης Χαραλάμπους

 

Άρτεμις Ευλογημένου – Φωτογράφος / Κινηματογραφίστρια

«Ο σκοπός μου με αυτό το έργο, είναι να επανεξεταστούν παλιές συνήθειες και παραδόσεις και να δημιουργηθεί μια γέφυρα μεταξύ του κόσμου της επιστήμης και του αποκρυφισμού, αποδεικνύοντας ότι πρόκειται για απλά 2 διαφορετικές γλώσσες από διαφορετικές εποχές, και πως η κάθε μια, με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο, προσπαθεί να εξηγήσει πώς λειτουργεί το σώμα μας και ο κόσμος γύρω μας».

 

Άρτεμις Ευλογημένου

 

Μιχάλης Γιωργαλλάς – Μηχανολόγος Μηχανικός
Νικόλας Αναστασίου – Ηλεκτρολόγος Μηχανικός / Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

«Στόχος αυτής της έξυπνης συσκευής, είναι να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της καλλιέργειας στη φύση και στην αστική ζωή μας, κάνοντας παράλληλα τη διαδικασία καλλιέργειας ευχάριστη και όσο το δυνατόν πιο απλή. Φανταστείτε να μπορείτε να καλλιεργείτε μια σειρά από διάφορα φρούτα, λαχανικά και βότανα στο σπίτι σας, 365 μέρες το χρόνο, με ελάχιστο κόπο φροντίδας και προσπάθειας και με αμελητέα κατανάλωση νερού. Αυτό είναι που κάνει το Έξυπνο Σύστημα Θερμοκηπίου για κάθε σπίτι (Smart Garden House)».

 

Μιχάλης Γιωργαλλάς & Νικόλας Αναστασίου

Μάθε περισσότερα: https://makerspace.onek.org.cy/makershouse-2021/

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Εικονοκλαστικές ασκήσεις / Έκθεση του Γιώργου Κυπρή στην Αθήνα

Την ατομική έκθεση του Γιώργου Κυπρή με τίτλο «Εικονοκλαστικές Ασκήσεις» παρουσιάζει από την Πέμπτη ...

ΣΠΕΛ: Παράδοση τον Μάρτη, λειτουργία καλό 2020

Με την ανάθεση μελέτης για την ίδρυση και λειτουργία κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στο ...

Διεθνές συνέδριο για τον Ιάννη Ξενάκη

Ένα διεθνές συνέδριο στη Λευκωσία πραγματοποιούν τον Νιόβρη το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το ...

Misery | από τη μεγάλη οθόνη στη σκηνή του Σατιρικού

Με το έργο «Misery», του πολυβραβευμένου Αμερικανού συγγραφέα Στίβεν Κινγκ, θα κάνει αρχή στη ...

Πλατφόρμα Χορογραφίας Κύπρου: Ανακοίνωση Συμμετοχών

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, διοργανώνουν, σε συνεργασία με ...

Akropoditi DanceFest: 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και Χοροθεάτρου στη Σύρο

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και Χοροθεάτρου, Akropoditi DanceFest, πρόκειται φέτος να πραγματοποιηθεί στις ...

X