Ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής απονέμει το βραβείο Commonwealth Points of Light σε Κύπρια εθελόντρια

Ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής στην Κύπρο, Στίβεν Λίλι, απένειμε το 197ο βραβείο Commonwealth Point of Light στην Πατρίσια Φαίδωνος, για την εξαιρετική εθελοντική υπηρεσία που προσφέρει στις γυναίκες, τα θύματα βίας και για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων.

Η 44χρονη Πατρίσια, απόφοιτη των βρετανικών Πανεπιστημίων του Σάντερλαντ και του Ντάρμπι, εργάζεται ως σχολική σύμβουλος και προσφέρει εθελοντικές υπηρεσίες για χρόνια σε διάφορες οργανώσεις όπως η Accept Κύπρου, η οποία στηρίζει τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων, και τον Σύνδεσμο Οικογενειακού Προγραμματισμού, ο οποίος μπαίνει μπροστά σε θέματα σεξουαλικών δικαιωμάτων και αναπαραγωγικής υγείας στην Κύπρο. Η Πατρίσια έχει επίσης εργαστεί εθελοντικά με τον Σύνδεσμο για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ), όπου συνεισέφερε στη διαχείριση υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας, παρέχοντας συμβουλές και υποστήριξη σε γυναίκες που ήταν θύματα τέτοιων συμπεριφορών. Η Βρετανική Ύπατη Αρμοστεία υποστηρίζει ένα πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων σε συνεργασία με τον ΣΠΑΒΟ και τη ΜΚΟ Glasgow and Clyde Rape Crisis, υπό την αιγίδα της υπουργού Ευρώπης και Αμερικής, Γουέντι Μόρτον, η οποία είχε επισκεφθεί το «Σπίτι της Γυναίκας» κατά το ταξίδι της στην Κύπρο τον Απρίλιο.

Παραλαμβάνοντας το πιστοποιητικό της από τον κ. Λίλι, η Πατρίσια είπε: Αποτελεί μεγάλη πρόκληση να εργάζεσαι ενεργά για κάτι με το οποίο νοιώθεις έντονα. Οι άνθρωποι που εργάζονται σε ΜΚΟ συχνά νοιώθουν απογοητευμένοι και κουρασμένοι όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά ή όταν υπάρχουν καθυστερήσεις. Η βράβευση αυτή είναι μια υπενθύμιση για όλους/όλες μας ότι η σκληρή δουλειά των ΜΚΟ είναι ορατή και σημαντική. Είναι αλήθεια ότι τα όνειρα μπορούν να πραγματοποιηθούν και πως η θετική αλλαγή μπορεί να έρθει όταν υπάρχει σεβασμός, στήριξη, ενθάρρυνση και, πάνω απ’ όλα, ομαδική δουλειά.

Ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής ανέφερε: Συγχαίρω θερμά την Πατρίσια Φαίδωνος για τη βράβευσή της με το Commonwealth Points of Light από την Αυτού Μεγαλειότητα Τη Βασίλισσα. Το βραβείο αποτελεί επάξια αναγνώριση για τη διαρκή εθελοντική και συμβουλευτική εργασία της με ΜΚΟ και φιλανθρωπικές οργανώσεις οι οποίες προωθούν και υπερασπίζονται τα δικαιώματα ορισμένων από τις πλέον ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Η προσπάθεια αυτή αναδεικνύει τις αξίες της ανοχής, της ποικιλομορφίας και του σεβασμού των ατομικών δικαιωμάτων που χαρακτηρίζουν την Κοινοπολιτεία. Είμαι βέβαιος πως συνάδελφοι/συναδέλφισσες και συνεργάτες/συνεργάτιδες της Πατρίσιας θα ικανοποιηθούν με αυτή τη βράβευση, η οποία αντανακλά στη συνολική τους προσπάθεια.

Η Κοινοπολιτεία είναι μια κοινότητα 54 χωρών που εργάζονται μαζί για την ευημερία, τη δημοκρατία και την ειρήνη. Η Σύνοδος των Αρχηγών Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας συγκέντρωσε ηγέτες από τα 54 κράτη-μέλη, για την επαναβεβαίωση κοινών αξιών, την αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων και για μια συμφωνία ώστε να εργαστούμε για ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους πολίτες, ιδιαίτερα τη νεολαία. Ο εθελοντισμός είναι ζωτικό κομμάτι αυτής της ατζέντας, γι’ αυτό και Η Αυτής Μεγαλειότητα Η Βασίλισσα επέλεξε να τιμά εθελοντές και εθελόντριες σε όλη την Κοινοπολιτεία με αυτό τον ξεχωριστό τρόπο.
Τα προηγούμενα βραβεία Commonwealth Points of Light στην Κύπρο είχαν λάβει η Νικολέττα Πολυδώρου, ιδρύτρια του Sistema Cyprus, ενός ΜΚΟ που προσφέρει δωρεάν μουσική εκπαίδευση σε παιδιά σε όλο το νησί, η Μινέ Γιουτζέλ, ακτιβίστρια ενάντια στη σωματεμπορία στο βόρειο μέρος του νησιού, και ο Κλείτος Παπαστυλιανού, περιβαλλοντικός ακτιβστής με τεράστιο έργο στην καταπολέμηση της λαθροθηρίας και την προστασία των φυσικών οικοτόπων της Κύπρου.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο CYPRUS AID μιλούν στο «Π»

«Έρχονται στιγμές στην ιστορία κάθε τόπου, όπου ο καθένας, ανεξαρτήτου ιδεολογίας και πολιτικού ή ...

Έκλεψαν σπουργίτι από το γλυπτό της πλατείας Διοικητηρίου στην Πάφο

Ενα από τα σπουργίτια στη γλυπτική εγκατάσταση που δημιούργησε και δώρισε η εικαστικός Γιώτα ...

Ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού στο European Youth Event – Strasbourg EYE 2018

Ο Λαογραφικός Όμιλος Λεμεσού έχει επιλεγεί να συμμετάσχει με την νεανική του ομάδα στις ...

«Το Σκάσιμον» στο Παλιό Ξυδάδικο

«Μια κρίσιμη βίαιη στιγμή είναι τούτη, ένας κόσμος γκρεμίζεται, ένας άλλος δεν έχει ακόμα ...

«Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια» : Η συνέχεια

Πενήντα χρόνια μετά την κυκλοφορία του κλασικού μυθιστορήματος  «Όταν Σκοτώνουν τα Κοτσύφια» (To Kill ...

Η “Φλαντρώ” του Παντελή Χορν / Σατιρικό Θέατρο

Το Σατιρικό Θέατρο, πιστό στην αξία του ελληνικού θεατρικού έργου, παρουσιάζει το Σάββατο 23 ...

X