Ολοκληρώθηκε το 8ο Buffer Fringe

Το Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe ολοκλήρωσε την 8η του διοργάνωση με ένα διεθνές Φόρουμ για το ρόλο των φεστιβάλ στην οικοδόμηση ειρήνης.

Από το 2014 το Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe δημιουργεί χώρο για την τέχνη που αντιστέκεται. Αντικατοπτρίζει έναν κόσμο που αλλάζει, θέτει ερωτήματα για ευαίσθητα θέματα, αμφισβητεί και ‘παίζει’ με κυρίαρχα αφηγήματα, δίνει χώρο σε καλλιτέχνες να εκφράσουν νέες ιδέες με καινοτόμους τρόπους. Με αυτούς τους τρόπους πυροδοτεί το διάλογο μεταξύ των κοινοτήτων, εμβολιάζει τη δημόσια συζήτηση με νέες σκέψεις και προωθεί την αλληλοκατανόηση.

Στη φετινή του διοργάνωση, το Buffer Fringe, που διοργανώνεται από το Σπίτι της Συνεργασίας, συνέχισε την αποστολή του για οικοδόμηση ειρήνης μέσω της μεταμορφωτικής δύναμης της τέχνης. Από τις 8 μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2021, το Buffer Fringe 2021 παρουσίασε ένα μοναδικό πρόγραμμα συνεργασιών και νέων έργων από καλλιτέχνες και οργανισμούς από την Κύπρο και το εξωτερικό, εμπνευσμένα από τη θεματική του Φεστιβάλ, «Μετα-τόπιση».

 

DAME by PASHIAS

 

Συνολικά 59 καλλιτέχνες από 12 χώρες παρουσίασαν 16 έργα σε 3 μέρες και σε 5 τοποθεσίες σε ολόκληρη την Κύπρο. 35 εθελοντές και οι ομάδες του Buffer Fringe και του Σπιτιού της Συνεργασίας εργάστηκαν για την υλοποίηση του φεστιβάλ. Η συνεργασία 22 οργανισμών από την Κύπρο και το εξωτερικό και η συμμετοχή εκατοντάδων θεατών έκανε δυνατή τη φετινή διοργάνωση.

Επιπρόσθετα από τις καλλιτεχνικές παρουσιάσεις, το Buffer Fringe φέτος φιλοξένησε ένα μοναδικό Φόρουμ: μια συνάντηση καλλιτεχνών και παραγωγών φεστιβάλ από την Κύπρο και το εξωτερικό, με κύριο θέμα το ρόλο που διαδραματίζουν – ή που μπορούν να διαδραματίσουν – τα ανά τον κόσμο φεστιβάλ στην οικοδόμηση ειρήνης και στη γενικότερη κοινωνική συνοχή. Μια σειρά από υβριδικές συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν στις 11 και 12 Οκτωβρίου 2021 στο Σπίτι της Συνεργασίας και διαδικτυακά. Το υβριδικό Φόρουμ διοργανώθηκε από το Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe και την πλατφόρμα IMPACT (Imagining Together Platform for Arts, Culture and Conflict Transformation) σε συνεργασία με το The Festival Academy (με βάση τις Βρυξέλλες).

 

Buffer Fringe powered by YUKA BLEND
REHEARSING THE REVOLUTION by SPACE & BUFFER FRINGE

 

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ Ελλάδα Ευαγγέλου αναφέρει: «Το Buffer Fringe, τώρα στην όγδοη διοργάνωσή του, έχει καθιερώσει τη συνεργασία και την επικοινωνία με καλλιτεχνικές κοινότητες στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Λαμβάνει μέρος στο διάλογο για τον κοινωνικό ρόλο των τεχνών, και ενεργοποιεί και αναδεικνύει φωνές και απόψεις από συνεργάτες και εταίρους. Είμαστε ευτυχείς που συμμετέχουμε σ’ αυτόν τον παγκόσμιο διάλογο και προσδοκούμε σ’ αυτά που επιφυλάσσει το μέλλον.»

Πληροφορίες για τη διοργάνωση του Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe για το 2022 θα ανακοινωθούν σύντομα.

Περισσότερες πληροφορίες για τα έργα και τους καλλιτέχνες του Buffer Fringe 2021:
www.bufferfringe.org/artists

Το Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe αποτελεί μέρος των δραστηριοτήτων του Σπιτιού της Συνεργασίας και υλοποιείται από τον Όμιλο Ιστορικού Διαλόγου και Έρευνας, με οικονομική στήριξη από το Active Citizens Fund των EEA & Norway Grants. Το 2021 σηματοδοτεί τη δέκατη επέτειο του Σπιτιού της Συνεργασίας και της προώθησης μέσα απ’ αυτό του κοινωνικού, πολιτικού και πολιτισμικού διαλόγου μεταξύ των κοινοτήτων της Κύπρου, αλλά και του υπόλοιπου κόσμου. Το Φεστιβάλ υποστηρίζουν επίσης: IMPACT, Πρεσβεία της Ολλανδίας, Πρεσβεία της Γαλλίας / Institut Français de Chypre, Πρεσβεία της Νορβηγίας στην Αθήνα, Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο, Goethe-Institut Zypern, European Cultural Foundation και Home Café.

 

8102 by K&A
IT MAY ALL BE OVER SOON by ANDROULA

 

Blog: www.bufferfringe.org
Buffer Fringe 2020 after-movie: https://www.youtube.com/watch?v=x9Iq8gKQLg0
Facebook: BufferFringe
Instagram: @bufferfringe

#bufferfringe #bufferfringefestival #home4cooperation

Φωτογραφίες: Sergio Vaccaro – Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών Buffer Fringe 2021

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Έκθεση «Προ-Σχεδίου» του Γιώργου Γαβριήλ στην Γκαλερί Γκλόρια

Η νέα σεζόν στην Γκαλερί Γκλόρια αρχίζει με την έκθεση του Γιώργου Γαβριήλ με ...

Έκλεισε το μουσείο των ξεχασμένων γυναικών

Το Verborgene Museum του Βερολίνου ανέστειλε τη λειτουργία του μετά από 35 χρόνια. Σας ...

«Αναδυόμενες Πολιτείες» στην Γκαλερί Αποκάλυψη

Ο Φώτος Δημητρίου επιστρέφει στην γκαλερύ του στην Λευκωσία με καινούργια εικαστική πρόταση. Μια ...

ΗΠΑ: Άνδρας εισέβαλε σε μουσείο και άρχισε να σπάει αρχαία ελληνικά εκθέματα

Ένας άνδρας εισέβαλε στο μουσείο τέχνης του Ντάλας στις ΗΠΑ και προκάλεσε ζημιές άνω ...

Εκστρατεία για τη στήριξη σχεδιαστών και καλλιτεχνών στη Βηρυτό

Μετά την πρόσφατη τραγική έκρηξη στη Βηρυτό, ξεκίνησε μια νέα εκστρατεία με σύνθημα «United ...

Αποκαθίσταται το γλυπτό «Ψήφισμα»

Για την αποκατάσταση του έργου του με τίτλο «Ψήφισμα» εργάζεται αυτό το διάστημα ο ...

X