The Covid Art Museum

Τρεις φίλοι, o José Guerrero η Emma Calvo και η Irene Llorca, οι οποίοι εργάζονται στο δημιουργικό τμήμα διαφημιστικών εταιρειών στη Βαρκελώνη, είχαν μία διαφορετική ιδέα για να αποτυπώσουν καλλιτεχνικά την εποχή μας. σε ένα ψηφιακό περιβάλλον.

Η ιδέα του Μουσείου Τέχνης Covid γεννήθηκε τις πρώτες μέρες της καραντίνας στην Ισπανία. Οι τρεις τους, πρόσεξαν ότι πολλοί φίλοι τους χρησιμοποίησαν την τέχνη ως απόδραση κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού. Γρήγορα αντιλήφθηκαν ότι δεν λειτουργούσαν μόνο οι φίλοι τους με αυτόν τον τρόπο. Το διάστημα της καραντίνας η παραγωγή έργων Τέχνης ήταν τεράστια.

 

Foreal

Mai Dire Mai

Freyja Sewell

 

Κάπου εκεί, λοιπόν, αναρωτήθηκαν τι πρόκειται να συμβεί σε όλα εκείνα τα έργα τέχνης που οι άνθρωποι δημιουργούν στα σπίτια τους. Και τότε προέκυψε η ιδέα: Ένα μουσείο, απαραίτητα ψηφιακό, που θα συγκέντρωνε όλη αυτή την τέχνη. Στις 19 Μαρτίου 2020 έκαναν την πρώτη δημοσίευση και συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να δημοσιεύουν καθημερινά έργα.

 

Alexandra Turban

Irina Werning

Marzio Toniolo

 

Το εικονικό Μουσείο Τέχνης Covid, το οποίο έχει τη δική του ιστοσελίδα αλλά φιλοξενείται και στο Instagram, συλλέγει έργα που δημιουργούνται έχοντας ως έμπνευση την κρίση του Covid-19. Εικονογραφήσεις, φωτογραφίες, ζωγραφική, σχέδια, κινούμενα σχέδια, βίντεο κ.λπ., επιλέγονται από την ομάδα και αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα στην Ιστορία.

 

Camil Seisanu

Cho Gi-Seok

Soleteite

 

Όπως λένε και οι ίδιοι οι δημιουργοί του, οι οποίοι δεν νοιάζονται μόνο για τη χρονολογική καταγραφή αλλά και για την οικονομική στήριξη των καλλιτεχνών: «Είναι πολύ ενδιαφέρον να έχουμε αυτό το μουσείο για να γνωρίζουμε πώς εκφράστηκαν οι άνθρωποι, πώς το έζησαν όλο αυτό και πώς ένιωσαν. Θέλουμε να λειτουργεί ως αρχείο. Από την άλλη, όλα δείχνουν ότι μετά από αυτή την υγειονομική κρίση θα συμβεί μια άλλη οικονομική. Είναι σημαντικό λοιπόν, οι επαγγελματίες στον τομέα της τέχνης και της δημιουργικότητας να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον και να δίνουμε ορατότητα στον εαυτό μας».

 

Misha Japanwala

tvboy

SpellBrite

 

Για να εμφανιστούν στο μουσείο, οι καλλιτέχνες, μπορούν να στείλουν τα έργα τους στην ιστοσελίδα του μουσείου, στη φόρμα submit αλλά και στο Instagram, κάνοντας tag στην ανάρτησή τους το @covidartmuseum ή χρησιμοποιώντας το hashtag #covidartmuseum. Από όλα τα έργα που παραλαμβάνονται ή ανακαλύπτονται, γίνεται επιλογή ανάμεσα σε αυτά που αντικατοπτρίζουν καλύτερα την τρέχουσα στιγμή. Δείτε κάποια από τα πραγματικά ευφάνταστα έργα και αναρωτηθείτε… μήπως ήρθε η στιγμή να αφήσετε κι εσείς το δικό σας καλλιτεχνικό αποτύπωμα στο Covid Art Museum;

The Covid Art Museum

@covidartmuseum

POPAGANDA / Αντιγόνη Πάντα Χαρβά

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«Η γοητεία του οικείου» σε έκθεση με έργα του Βίκτωρα Ιωαννίδη

Έκθεση αφιερωμένη στον πρωτοπόρο Κύπριο ζωγράφο Βίκτωρα Ιωαννίδη ανοίγει για το κοινό, από τις ...

Πρώτη ατομική Έκθεση του Κώστα Βαρώτσου στην Κύπρο

H Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει ατομική έκθεση του διεθνούς φήμης γλύπτη Κώστα Βαρώτσου.  ...

Ξενάγηση στις «Καινοτόμες Λύσεις Ροής» της Κυριακής Κώστα

Στο πλαίσιο της έκθεσης της Κυριακής Κώστα με τίτλο «»Καινοτόμες λύσεις ροής» που εγκαινιάστηκε ...

Μέχρι 16 Ιουνίου η διεκδίκηση από δικαιούχους των έργων τέχνης που παραδόθηκαν από τ/κ κοινότητα

Συστάθηκε, σε συνέχεια της Απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου με ημερ. 5.2.20, «Ειδική Επιτροπή για ...

Η Γκάνα στην 58η Μπιενάλε Βενετίας

Η Μπιενάλε Τέχνης της Βενετίας, το πιο διάσημο διεθνές γεγονός τέχνης στον κόσμο, έχει ...

The Island Club: έκθεση και προβολές στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ

Το The Island Club, σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Λεμεσού, παρουσιάζει ένα ...

X