10ο Φεστιβάλ Νέας Μουσικής

Το 10ο Φεστιβάλ Νέας Μουσικής μετράει αντίστροφα και ανοίγει τις πόρτες του από τις 8 έως τις 13 Νοεμβρίου στη μεσαιωνική αίθουσα Καστελιώτισσα στη Λευκωσία. Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του ΥΠΠΑΝ, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων, σας προσκαλούν σε μία βδομάδα αφιερωμένη στη σύγχρονη λόγια μουσική.

Το σήμα της έναρξης θα δοθεί την Δευτέρα 8 Νοεμβρίου με το Chronos Contemporary Music Ensemble. Ανάμεσα στα έργα του διεθνούς σύγχρονου ρεπερτορίου, η συναυλία περιλαμβάνει συνθέσεις των Ν. Βήχα, Ε. Καραγιώργη, Γ. Παπαγεωργίου και Ά. Σκορδή. Το ενόργανο σύνολο αποτελείται από τους Sorin Alexandru Horlea (βιολί), Μιράντα Παπανεοκλέους (βιολοντσέλο), Νίκο Ιωάννου (κοντραμπάσο), Virginie Bove (φλάουτο), Γιώργο Γεωργίου (κλαρινέτο), Δροσοσταλίδα Μωραΐτη (πιάνο) και Μάριο Νικολάου (κρουστά).

 

Chronos Contemporary Music Ensemble
Chronos Contemporary Music Ensemble

 

Την Τρίτη 9 Νοεμβρίου το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει τα «Μουσικά Τοπία για Φωνή», μία συναυλία για υψίφωνο, βιολί, κλαρινέτο και ηλεκτρονικά. Η Κρίστια Μιχαήλ (υψίφωνος), ο Αλέξης Θεοφυλάκτου (βιολί) και ο Παναγιώτης Σιώρας (κλαρινέτο) θα ερμηνεύσουν μεταξύ άλλων έργα των Μ. Ανδρονίκου, Α. Σκορδή, Α. Μουστούκη, Γ. Σταύρου και Τ. Στυλιανού.

 

«Μουσικά Τοπία για Φωνή»

 

Τη σκυτάλη θα παραλάβει το κουαρτέτο σαξοφώνων Ensemble du Βout du Monde την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου. Το Ensemble du Bout du Monde (EBM) είναι μια βραβευμένη μουσική κολεκτίβα που αποτελείται από τέσσερις κλασικά εκπαιδευμένους σαξοφωνιστές από το Ισραήλ, την Ιταλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, που ζουν στο Βέλγιο, τη Γαλλία και την Ελβετία. Ως ένα σύγχρονο σύνολο, αναζητούν συνεχώς να τοποθετήσουν την τέχνη σε απροσδόκητες και πραγματικά μοναδικές καταστάσεις.

 

Ensemble du Βout du Monde
Ensemble du Βout du Monde

 

Την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου, το Φεστιβάλ θα φιλοξενήσει το 9-μελές Αυστριακό μουσικό σύνολο Black Page Orchestra. Ιδρυμένο το 2014 στη Βιέννη, το Black Page Orchestra είναι ένα σύνολο επικεντρωμένο στη ριζοσπαστική και αντισυμβατική μουσική της σημερινής εποχής. Το όνομα του συνόλου προέρχεται από τη σύνθεση του Frank Zappa, “The Black Page”, ένα κομμάτι το οποίο εξαιτίας της υψηλής πυκνότητας των μουσικών νοτών και γεγονότων που περιλαμβάνει, η παρτιτούρα του μοιάζει σχεδόν με μαύρο χαρτί. Εκτός από αυτή τη σαφή αισθητική προσέγγιση, το σύνολο εστιάζει σε συνθέσεις που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά, βίντεο και διαφορετικές τεχνολογίες σε καλλιτεχνικό πλαίσιο, καθώς και έργα με παραστατικό χαρακτήρα.

 

Black Page Orchestra
Black Page Orchestra

 

Το φεστιβάλ ολοκληρώνεται το Σάββατο 13 Νοεμβρίου με το ρεσιτάλ πιάνου του Χρίστου Φούντου στο οποίο θα παρουσιάσει έργα των Μ. Ανδρονίκου, Ε. Καραγιώργη, Γ. Παπαγεωργίου, Σ. Σάββα, Γ. Σταύρου και Τ. Στυλιανού.

 

Χρίστος Φούντος
Χρίστος Φούντος

 

10ο Φεστιβάλ Νέας Μουσικής

8 έως 13 Νοεμβρίου 2021

Μεσαιωνική Αίθουσα Καστελιώτισσα

Ώρα έναρξης: 20:30

Είσοδος Ελεύθερη

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις συναυλίες του φεστιβάλ έπειτα από διαδικτυακή ή τηλεφωνική κράτηση.

Κρατήσεις Θέσεων: Τηλεφωνικές Κρατήσεις: +357 99404723 / Διαδικτυακή Φόρμα Εγγραφής: https://forms.gle/ZierNfdmh55t9VJN8 / Μέσω αποστολής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: m.karakatsanis@cymic.org.cy

Διοργάνωση: Πολιτιστικές Υπηρεσίες ΥΠΠΑΝ, Οργανισμός Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Πολιτιστικών Σχέσεων

Φεστιβάλ Νέας Μουσικής:

• Facebook: https://www.facebook.com/CyprusNewMusicFestival
• Instagram: https://www.instagram.com/cyprus_newmusicfestival/
• YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC4-5nTeWhDpGKxC0MrNSKfA

 

 

* Σύμφωνα με το διάταγμα του Υπουργείου Υγείας, η είσοδος στις συναυλίες επιτρέπεται στα πρόσωπα που προσκομίζουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού πλήρους εμβολιασμού για την ασθένεια του COVID-19, είτε πιστοποιητικό ανάρρωσης από την ασθένεια του COVID-19 τους τελευταίους έξι μήνες, ή πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος εξέτασης PCR με ισχύ 72 ωρών, καθώς και πρόσωπα ηλικίας κάτω των 12 ετών, πρόσωπα ηλικίας 12 έως 15 ετών τα οποία προσκομίζουν αρνητική εργαστηριακή εξέταση ή εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Πρόσκληση υποβολής συμμετοχής για το 8ο Cyprus Jazz & World Music Showcase

Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και το Θέατρο Ριάλτο ...

«Αιδοίων μονόλογοι» μέσα από οκτώ τέχνες

Οκτώ γυναίκες καλλιτέχνες αποδίδουν έναν από τους οκτώ μονόλογους του βραβευμένου θεατρικού έργου της ...

«Ελένη Vol. V» στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

Ο ηθοποιός Μάριος Ιωάννου ερμηνεύει το έργο Ελένη Vol. V., που ανεβαίνει στο πλαίσιο ...

200 Κιθάρες με τον Σταμάτη Κραουνάκη

Η Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου παρουσιάζει τη μεγαλύτερη κιθαριστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Κύπρο: ...

Cyprus Rocks Festival 2019

Οι φαν της κλασικής ροκ θα εκτιμήσουν πολύ τη φετινή διοργάνωση του Cyprus Rocks ...

Από Τσαϊκόφσκι μέχρι τζαζ – Στα «παρασκήνια» της Φιλαρμονικής Λεμεσού

Γράφει ο Παύλος Νεοφύτου Από χαρούμενη μουσική του Τσαϊκόφσκι πλημμυρίζει το δρομάκι πίσω από ...

X