5ο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ «Eς γην εναλίαν Κύπρον»

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο υποστηρίζει το 5ο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ «Eς γην εναλίαν Κύπρον», που πραγματοποιείται από τις 3 ως τις 6 Νοεμβρίου 2021, σε Λευκωσία, Λεμύθου και Γαλάτα, με τη συμμετοχή 30 ποιητών και πεζογράφων, θεατρικού σκηνοθέτη και ηθοποιών από 11 χώρες.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Λογοτεχνικό – Μη κερδοσκοπικό Οργανισμό «Ιδεόγραμμα» και υποστηρίζεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού, το Υφυπουργείο Τουρισμού, τις Πρεσβείες, Ελλάδος, Σουηδίας, Ιρλανδίας και Ισπανίας, το Ινστιτούτο Θερβάντες, το Swedish Arts Council, τη Prohelvetia arts council, τη Φαρμακοβιομηχανία Μedochemie, τη FML Fleet Management Ltd, το Εmirates Airlines-Festival of Literature, και από το ΡΙΚ ως χορηγό επικοινωνίας. Επίσης, στο φεστιβάλ συνεργάζονται το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, το Πολιτιστικό Κέντρο Παράκεντρο και το Ινστιτούτο Γκαίτε στην Κύπρο.

Κατά την έναρξη του Φεστιβάλ (03.11.21) θα λάβει χώρα η εκδήλωση «Λογοτεχνικό Συναπάντημα» στη Μεσαιωνική Αίθουσα Καστελλιώτισσα.

Τη δεύτερη ημέρα (04.11.21) ακολουθεί η δράση «Λογοτεχνικοί Περίπατοι» με παρουσιάσεις βιβλίων και συγγραφέων στο χωριό Λεμύθου ενώ το βράδυ θα ακολουθήσει εκδήλωση / αφιέρωμα στον παγκόσμια γνωστό Γερμανό συγγραφέα Bernhard Schlink. Στην εκδήλωση θα μιλήσει η βραβευμένη Ελληνίδα συγγραφέας, πεζογράφος και σκηνοθέτης θεάτρου Έλενα Πέγκα. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί επίσης από θεατρικό αναλόγιο σκηνοθετημένο από τον Ανδρέα Αραούζο και επίσης θα προβληθούν δύο 5λεπτες συνεντεύξεις του Bernhard Schlink στα αγγλικά.

Την τρίτη ημέρα, (005.11.21) διοργανώνεται ξενάγηση των συγγραφέων στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου, ενώ το απόγευμα θα ακολουθήσει αφιέρωμα στον γνωστό Ιρλανδό ποιητή Michael Longley.

Την τελευταία ημέρα του φεστιβάλ (06.11.21) λαμβάνει χώρα η δράση «Περπατώντας την πολυπολιτισμική, εντός των τειχών, Λευκωσία», καθώς και η δράση «Λογοτεχνικοί Ορίζοντες».

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις ώρες εκδηλώσεων του φεστιβάλ: https://www.facebook.com/events/671999273303995/

Πληροφορίες σχετικά με την παρουσία στους χώρους των εκδηλώσεων του φεστιβάλ: https://www.facebook.com/LiteraryFestivalCyprus

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«Λαθραίος» Έλληνας στη σκηνή του Ριάλτο

Οι περιπέτειες του Έλληνα μετανάστη Ανδρέα Κορδοπάτη μεταφέρονται στη σκηνή του Ριάλτο και υπενθυμίζουν, ...

Στιγμές της παλιάς Λευκωσίας στο φακό του Στέφανου Κουρατζή

«Ενταύθα» είναι ο τίτλος της έκθεσης φωτογραφίας που παρουσιάζει ο Στέφανος Κουρατζής στο Βιβλιοπωλείον ...

Πέθανε ο συγγραφέας Πάνος Ιωαννίδης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυπριακού Κέντρου Συγγραφέων ΠΕΝ ανακοίνωσε τον θάνατο του Επίτιμου Προέδρου ...

170 τετραγωνικά (Moonwalk) στη Νέα Σκηνή ΘΟΚ

Τα 170 τετραγωνικά (Moonwalk) επιστρέφουν στη Νέα Σκηνή του ΘΟΚ για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. ...

«Η τελευταία νύφη» από τον Αστέρη Γκέκα

Ένα προσωπικό ανθολόγιο 69 ποιητριών της Κύπρου, οι στίχοι των οποίων ενέπνευσαν τον Αστέρη ...

«Μνήμης Ταλάντωση» – Θεατρικό Δρώμενο

Ένα θεατρικό δρώμενο για φιλανθρωπικό σκοπό, εμπνευσμένο από την ποιητική συλλογή «Ταγκό 29» του ...

X