Αιτήσεις από καλλιτέχνες για εξάμηνη υποτροφία δέχεται το Κέντρο Αριστείας CYENS

Το Κέντρο Αριστείας CYENS καλεί καλλιτέχνες που εργάζονται στο μεταίχμιο  μεταξύ επιστημών τεχνολογίας και τεχνών να υποβάλουν αίτηση για μια 6μηνη υποτροφία (fellowship) που θα αφορά μια από τις 21 προκλήσεις που έχουν καθοριστεί  από 12 Περιφερειακά Κέντρα STARTS (Science, technology and arts)  και τα τοπικά τους δίκτυα εμπειρογνωμόνων, επιχειρηματιών και τοπικών ηγετών.

Ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας αναφέρει ότι «το Repairing the Present γεννήθηκε από την πεποίθηση ότι οι λύσεις στα κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος μας πρέπει να προέρχονται από την κατανόηση των τοπικών και περιφερειακών ιδιαιτεροτήτων προτού μεταφραστούν σε παγκόσμιο επίπεδο».

Με βάση αυτό το σκεπτικό καλούνται καλλιτέχνες «να σκεφτούν παγκόσμια και να δράσουν τοπικά για να επιδιορθώσουν το παρόν και να χτίσουν το μέλλον που χρειάζεται ο κόσμος μας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «τo σύνολο των υποτροφιών (fellowships) ενθαρρύνουν τους καλλιτέχνες να ασκήσουν κριτική στο παρόν, να αμφισβητήσουν τις υπάρχουσες πρακτικές σε διαφορετικούς κλάδους, να εξερευνήσουν πέρα ​​από τους τρέχοντες περιορισμούς, να ξανασκεφτούν το βιώσιμο μέλλον, να μάθουν από το ερευνητικό πεδίο και να συνεργαστούν στενά με ειδικούς για να φέρουν στο τραπέζι καλλιτεχνικές λύσεις σε ζητήματα που μας αφορούν όλους».

Κάθε υποτροφία (fellowship) έχει προϋπολογισμό 40.000 ευρώ.

Οι καλλιτέχνες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για έως και 3 διαφορετικές προκλήσεις.

Επίσης, «οι καλλιτέχνες που υποβάλλουν αίτηση για περισσότερες από μία προκλήσεις θα είναι τελικά επιλέξιμοι για μόνο μια από αυτές».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προκλήσεις και το ανοιχτό κάλεσμα, ακολουθήστε τον σύνδεσμο https://www.starts.eu/starts-regional-centres-repairing-the-present/.

Σημειώνεται ότι «η πρωτοβουλία S+T+ARTS είναι ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αποσκοπεί στην εισαγωγή καλλιτεχνικών προοπτικών στη διαδικασία καινοτομίας για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων της σημερινής κοινωνίας».

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Η ιταλική αστυνομία εντόπισε κλεμμένους «Γκογκέν» και «Μπονάρ»

Δύο πίνακες αξίας εκατομμυρίων ευρώ, το έργο «Φρούτο στο τραπέζι ή μικρός σκύλος» του ...

Ένα γλυπτό για τη Ρήγαινα στο Λατσί

Μια δημιουργία της βραβευμένης γλύπτριας και ζωγράφου Γιώτας Ιωαννίδου κοσμεί από χτες το λιμανάκι ...

Στα χέρια της Αστυνομίας οι ληστές του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας

Στην εξιχνίαση της υπόθεσης κλοπής αντικειμένων από το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, τον περασμένο ...

Η «Μικρά Αγγλία» στους κινηματογράφους από 6 Δεκεμβρίου

Παράλληλα με την πανελλήνια πρεμιέρα της προβάλλεται και στην Κύπρο η νέα ταινία του ...

28ο Παγκύπριο φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου – Αποτελέσματα

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του 28ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που διοργάνωσε ο Θεατρικός Οργανισμός ...

Παραίτηση Ξαρχάκου από το Εθνικό Θέατρο Ελλάδας | Δεν θέλει Λαζόπουλο και Φιλιππίδη

«Δεν είναι δυνατόν να θέλουμε την ανανέωση του Εθνικού και να στηρίζουμε τον εκπαιδευτικό ...

X