Ξανά μαζί στα Εργαστήρια της Τετάρτης – Ανοιχτό κάλεσμα για προτάσεις

Το Τμήμα Θεατρικής Ανάπτυξης ΘΟΚ είναι στη διαδικασία κατάρτισης προγράμματος για την επανέναρξη των Εργαστηρίων της Τετάρτης κατά το διάστημα Φεβρουαρίου – Μαΐου 2022.

Λόγω του μεγάλου διαστήματος που έχει παρέλθει από τον τελευταίο προγραμματισμό, γίνονται δεκτές εκ νέου προτάσεις.

Οι προτάσεις πρέπει να αφορούν:

Τρίωρα αυτοτελή βιωματικά εργαστήρια θεάτρου τα οποία να απευθύνονται σε ειδικές ομάδες ενδιαφέροντος (π.χ. νηπιαγωγούς, λογιστές, εκπαιδευτικούς, ηθοποιούς, επαγγελματίες από το χώρο του πολιτισμού κ.λπ.), αλλά και στο ευρύ κοινό, με συγκεκριμένη θεματική.

Ενθαρρύνουμε την υλοποίηση πρωτότυπων προτάσεων που συνδυάζουν τη θεατρική τέχνη με την ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων και την απόκτηση πρακτικών γνώσεων για κάθε ομάδα ενδιαφέροντος.

Εισηγήσεις γίνονται δεκτές τόσο από επαγγελματίες που επιθυμούν να διδάξουν εργαστήρια συγκεκριμένης θεματολογίας, όσο και από ενδιαφερόμενους που θέλουν να προτείνουν ιδέες για εργαστήρια που πιστεύουν πως θα είναι χρήσιμες και ενδιαφέρουσες.

Το πρόγραμμα των εργαστηρίων θα καταρτιστεί με βάση τις προτάσεις από τη Λειτουργό Θεατρικής Ανάπτυξης Μαρίνα Μαλένη, επιμελήτρια της δράσης, και θα υποβληθεί στο Δ.Σ. του ΘΟΚ για έγκριση.

Τα Εργαστήρια της Τετάρτης

Ο ΘΟΚ, με εισήγηση της επιμελήτριας, δημιούργησε το 2013 το Θεατρικό Καταφύγιο, ένα χώρο που θα αφουγκραζόταν τις ανάγκες και θα προσέφερε δημιουργικό «καταφύγιο» σε όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους σε σχέση με το θέατρο. Φιλοξενεί δράσεις με συμβολικές χρεώσεις, για να είναι προσιτές στο κοινό, με στόχο, αφενός, να ενδυναμώσουν και να συσφίξουν τη σχέση του κοινού με το θέατρο και, αφετέρου, να δώσουν την ευκαιρία αξιοποίησης της γνώσης και της εμπειρίας ανθρώπων που ασχολούνται επαγγελματικά με το θέατρο, προς όφελος του ευρύτερου κοινού.

Τα Εργαστήρια της Τετάρτης είναι τρίωρα καλλιτεχνικά εργαστήρια που πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη, από Οκτώβριο έως και Μάιο, από επαγγελματίες του πολιτισμού και του θεάτρου. Καταπιάνονται με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων για τον καθένα, ενώ με την ολοκλήρωση κάθε εργαστηρίου δίνεται δίπλωμα συμμετοχής σε όσες/-ους τα παρακολούθησαν.

Οι προτάσεις μπορούν να αποστέλλονται στο mmaleni@thoc.org.cy μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου 2021 και να περιλαμβάνουν απαραίτητα τα ακόλουθα στοιχεία:

1. Τίτλος εργαστηρίου ή πρότασης/έργου

2. Ομάδα στόχος – Σε ποιους απευθύνεται το εργαστήριo (ειδική ομάδα ενδιαφέροντος, ελάχιστος / μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων).

3. Προτεινόμενος αριθμός συμμετεχόντων για τα εργαστήρια: συνήθως για 15 – 25 άτομα, αλλά να δηλωθεί ο αριθμός με τον οποίο μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα το συγκεκριμένο βιωματικό εργαστήριο.

4. Σύντομη περιγραφή 50 λέξεων, καθώς και οπτικό υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προβολή του/της εργαστηρίου/δράσης, εάν επιλεγεί (σε Δελτίο Τύπου, μέσα κοινωνικής δικτύωσης κ.λπ.).

5. Αναλυτική περιγραφή και περισσότερα στοιχεία για το περιεχόμενο του εργαστηρίου

6. Πρακτικές ανάγκες, υλικά και εξοπλισμός για τα εργαστήρια (π.χ. προβολέας [projector], ήχος, καρέκλες, μαξιλάρια, συγκεκριμένες οδηγίες προς τους συμμετέχοντες κ.λπ.).

7. Βιογραφικό συντονιστή/εισηγητή/συντελεστών και στοιχεία επικοινωνίας και ιστοσελίδα, εάν υπάρχει.

8. Σύντομη περιγραφή σε μία πρόταση, που να περιλαμβάνει την ιδιότητα και τον τίτλο του εισηγητή (π.χ. «Ο/Η ΧΧΧΧ ΧΧΧΧ είναι εκπαιδευτικός με ειδικότητα στο θεατρικό παιχνίδι και έχει πείρα στην XX τεχνική»).

Όλα τα εργαστήρια πραγματοποιούνται στο Θεατρικό Καταφύγιο, στον υπόγειο χώρο του Κτιρίου ΘΟΚ.

Η αμοιβή για το κάθε εργαστήριo είναι €100, περιλαμβανομένων όλων των εξόδων.

Πληροφορίες: 22864320-1

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Επιστρέφει στην Επίδαυρο ο Θ.Ο.Κ

Τρία χρόνια μετά την απουσία του, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου επιστρέφει στην Επίδαυρο με ...

Πρεμιέρα στις 8 Ιουλίου για τον «Ιππόλυτο»

Την αφίσα της καλοκαιρινής του παραγωγής με το έργο «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη έδωσε στη ...

Δον Κιχώτης από τα Μπολσόι στο K Cineplex

Το γνωστό έργο του Θερβάντες «Δον Κιχώτης» ανεβαίνει σε μια νέα παραγωγή από το ...

«Η Πείνα» το νέο έργο της ΕΘΑΛ

Το θεατρικό έργο «Η Πείνα», για το οποίο ο Κύπριος θεατρικός συγγραφέας Χαράλαμπος Γιάννου ...

Θεατρικός μονόλογος για τον ανώνυμο απάτριδα

Έναν ποιητικό μονόλογο ο οποίος φέρει τη λογοτεχνική υπογραφή του Λίνου Ιωαννίδη και τη ...

Ανακοινωση ΘΟΚ σχετικά με σεξουαλική παρενόχληση

Με αφορμή φήμες ή και δημοσιεύματα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είτε ...

X