«Κύκλος Ζωής» – Ρέα Μπέιλυ

Η γνωστή ζωγράφος Ρέα Μπέιλυ έχει εκδώσει ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο τέχνης που καλύπτει την περίοδο 1964 – 2020. Ο τίτλος του είναι «Κύκλος Ζωής» και περιέχει σκέψεις και έργα της σε χρονολογική σειρα.

«Στον αγώνα εναρμόνισης των αντιθέσεων, συναντάται η τρίτη ιδιότητα, συμβαίνει η δημιουργία. Στην αναζήτηση της ουσίας πέρα από τα φαινόμενα, ο μικρόκοσμος συναντά τον μακρόκοσμο. Στην αναζήτηση της ουσίας πέρα από τη μορφή συμβαίνει η μετουσίωση.» – ΡΕΑ ΜΠΕΙΛΥ Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε στα βιβλιοπωλεία: Λευκωσία: Σολώνειο Κέντρο Βιβλίου, Moufflon, Βιβλιοπωλεία Πάργα  / Λάρνακα: Academic, Βιβλιοπωλεία Πάργα / Λεμεσός: Kyriakou Bookshops / Πάφος: Βιβλιοπωλεία Πάργα.

 

 

Η Ρέα Μπέιλυ γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1946, σπούδασε Καλές Τέχνες στην Αγγλία κι έχει στο ενεργητικό της πάνω από σαράντα ατομικές εκθέσεις διεθνώς, συμμετοχή σε διάφορα διεθνή συνέδρια και φεστιβάλ τέχνης κι έχει πάρει αρκετά διεθνή βραβεία. Από το 2008 έχει δώσει 5 ζωγραφικά κονσέρτα (δικός της ορισμός). Κατά τον Glyn Hughes «αυθεντική» και τον Κλείτο Ιωαννίδη «έρχεται να μας υπομνήσει ότι υπάρχουν κι άλλες διαστάσεις».

Πληροφορίες για τους πίνακες: 1. «Όνειρο», 1979, λάδι σε καμβά, 75×60 εκ. / 2. «Κύκλος Ζωής», 1981 – 1982, λάδι σε καμβά, Ø 120.5 εκ. / 3. «Αγωνιώδης Άνοιξη», 2008, ακρυλικό σε καμβά, 9x (200×150 εκ.) 4. «Φτερωτός Ήλιος», 2011, ακρυλικό σε καμβά, Ø 58 εκ. 5. «Χορός των φτερών», 2011, απλικέ, Ø 94 εκ.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

«Η εγκατάλειψη και η φθορά του κυπριακού τοπίου»

Οι Εκδόσεις Εν Τύποις σας προσκαλούν την Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου στις 7.00 μ.μ. στην ...

Εξήντα χιλιάδες μέλισσες «φιλοτέχνησαν» μια προτομή της βασίλισσας Νεφερτίτης

Η συνεργασία μεταξύ καλλιτεχνών είναι κάτι συνηθισμένο αλλά η συνεργασία ενός εικαστικού με 60.000 ...

Ο Οίκος Ψαθάρης δέχεται έργα καλλιτεχνών προς δημοπρασία

O Οίκος Δημοπρασιών Ψαθάρης Λτδ πληροφορεί το κοινό ότι δέχεται έργα Κυπρίων, Ελλαδιτών και Ξένων ...

«Πρωτοβουλία Βενετίας»: Άμεση απομάκρυνση Προδρόμου

Ανοικτή επιστολή προς Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Λευκωσία, 14 Μαρτίου 2022. Θέμα: Άμεση απομάκρυνση ...

Πλούσια Τέχνη σε Δύσκολους Καιρούς

Η isnotgallery παρουσιάζει για 14η συνεχόμενη χρονιά τον θεσμό Πλούσια Τέχνη σε Δύσκολους Καιρούς. ...

Οι 5 ακριβότεροι πίνακες όλων των εποχών

Η τέχνη είναι ακριβή. Και τα τελευταία δέκα και κάτι χρόνια έχει γίνει ακόμη ...

X