Moving Bodies Live Performances / Moving Images International Videodance Festival

Μια χορό-κινηματογραφική (κινηματογράφο-χορευτική) πανδαισία τριήμερης διάρκειας! 19, 20 και 21 Νοεμβρίου στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο.

Με ένα εισιτήριο χρηματικής αξίας – στα όρια του ”συμβολικού” – 12 €, αποκτάτε το δικαίωμα της συμμετοχής σε μια χορευτικό-κινηματογραφική ή κινηματογραφικο-χορευτική (εσείς αποφασίζετε πώς θέλετε να την έχετε καταχωρημένη στο νου σας) τριήμερη γιορτή, αποτελούμενη από:

Moving Bodies Live Performances: Παρασκευή 19/11 (έναρξη στις 20:30)
Moving Images International Videodance Festival: Σάββατο 20/11 και Κυριακή 21 /11 από τις 16:00 ως τις 21:00.

*Οι παραστάσεις της Παρασκευής 19/11, παρουσιάζονται στα πλαίσια του (καινοτόμου) προγράμματος D.A.I.R – Dance Artists in residency /Moving Bodies Live Performances

 

5’8” – Νικόλ Γιάννακα & Ιωάννα Σάββα
Roots – Αλίκη Ευγενίου & Κυριάκος Ιεροδιακόνου

 

Η συνολική διάρκεια της βραδιάς είναι κάτι λιγότερο από 90 λεπτά, οι δε καλλιτέχνες που παρουσιάζουν τις πρεμιέρες των νέων έργων τους είναι οι:

1. Νικόλ Γιάννακα & Ιωάννα Σάββα – τίτλος έργου: 5’8” (δυό υψηλότατες επί σκηνής χορευτικής παρουσίες μας μυούν με έξοχο όσο και εναλλακτικό τρόπο στα μυστικά της υψοφοβίας)

2. Αλίκη Ευγενίου & Κυριάκος Ιεροδιακόνου – τίτλος έργου: Roots (η συνύπαρξη επί σκηνής του συμπαγούς δυναμισμού και του διάχυτου ερωτισμού, σε μια μοναδική αναζήτηση των ριζών του πεπερασμένου τούτης της πεπερασμένης ζωής νοήματος)

3. Ανθή Κέττηρου – τίτλος έργου: She loves me … not (χορογραφώντας με όσο πιο παραστατικό τρόπο γίνεται τα όρια ανάμεσα στην ρέουσα πραγματικότητα και τη στατική αφήγησή της, στο μυστήριο του έρωτα και την σύμβασή του, σε όλα όσα συνιστούν την κατάφαση και την άρνηση συνάμα του βαθύτερου ερωτικού εαυτού)

4. Ravid Abarbanel και Tomer Giat (φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες από το Ισραήλ) – τίτλος έργου: Aliza (η ιχνηλάτηση των οριακών προκλήσεων που ορίζουν την σχέση ισορροπίας της καθορισμένης από τις καθημερινές ανάγκες συμβατικής σκέψης και της διαρκώς παραμονεύουσας βαθύτερης μνήμης, ζωντανά επί σκηνής, δοσμένη από ένα εξαιρετικό Ισραηλινό χορευτικό ντουέτο)

 

She loves me … not – Ανθή Κέττηρου

 

Σε ότι αφορά τις 54 επιλεγμένες – μέσα από πολλές εκατοντάδες από όλο τον κόσμο που διεκδίκησαν τη συμμετοχή τους στο τελικό φεστιβαλικό περιεχόμενο – ταινίες ή ντοκιμαντέρ σύγχρονου χορού (video dance), είναι τέτοιος (πολυεπίπεδος) και τόσος (πολύς) ο πλούτος τους, που το μόνο που έχει πραγματικά νόημα να γνωρίζετε δεν είναι τίποτε περισσότερο ή λιγότερο από το ‘‘πρέπει (όσοι κι όσες αγαπάτε αληθινά τη τέχνη του χορού ή του κινηματογράφου ή και τις δύο) να τις δείτε’’.

Ειδική μνεία: Η μοναδική ειδική μνεία που (δικαιωματικά) οφείλεται στην θαυμαστή ταινία – έκπληξη (επιλεγμένη στην Βerlinale 2021) που με την ευγενή συνεργασία του Goethe Institute θα προβληθεί στο πλαίσιο του Moving Images 2021 την Κυριακή 21/11 ώρα 19:00, δεν μπορεί να είναι άλλη από την επισήμανση πως οποιαδήποτε προκαταρκτική ειδική μνεία θα υπονόμευε την έκπληξη.

Χορηγός: Πολιτιστικές Υπηρεσίες ΥΠΠΑΝ – Πρόγραμμα Πολιτισμός , με την στήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ και του Iνστιτούτου Γκαίτε.

Εισιτήρια: tickethour.com.cy (1 εισιτήριο και για τις 3 ημέρες)

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Διεθνής Μέρα Μνημείων και Χώρων: Εκδηλώσεις του ICOMOS

Σειρά εκδηλώσεων, που περιλαμβάνουν έκθεση τέχνης, διαλέξεις, ντοκιμαντέρ, συναυλία και ημερίδα, διοργανώνει το κυπριακό τμήμα του ...

Ποίηση και Κρίση στο Δημοτικό Κέντρο Τεχνών

Ποιητικές αναγνώσεις θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε το πρωί του Σαββάτου, 9 Φεβρουαρίου, ...

«Μεταμόρφωση» από την Σ.Ο.Κ σε Λευκωσία και Πάφο

Ο καταξιωμένος μαέστρος Δημήτρης Μποτίνης επιστρέφει για να συναντηθεί επί σκηνής με τη Συμφωνική ...

Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου – «Μουσική Αναδρομή 2»

Παρόλο που αυτή τη στιγμή οι παρούσες συνθήκες δεν επιτρέπουν στη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου ...

«Αφηρημένη» στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Το χορογραφικό έργο παρουσιάζεται στη Λεβέντειο Πινακαθήκη στη Λευκωσία και αφορά σε ένα καλλιτεχνικό ...

Μουσείο «Θάλασσα»: «ΑΜΑΘΟΥΣ – ΠΑΛΙΑ ΛΕΜΕΣΟΣ» του Ανδρέα Εφεσόπουλου

Ο Δήμος Αγίας Νάπας παρουσιάζει στο Μουσείο «Θάλασσα» την έκθεση ζωγραφικής του καλλιτέχνη Ανδρέα ...

X