Ο ΘΟΚ στην Ελλάδα για δύο σημαντικά μνημόνια συνεργασίας

Με το Εθνικό Θέατρο και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Μνημόνια συνεργασίας με τους 2 μεγαλύτερους θεατρικούς φορείς της Αθήνας και του Πειραιά υπεγράφησαν την προηγούμενη εβδομάδα από την Πρόεδρο του ΔΣ του ΘΟΚ κα Αντιγόνη Παπαφιλίππου και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Σάββα Κυριακίδη, κατά τη διάρκεια υπηρεσιακού ταξιδιού στην Ελλάδα.

Τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, υπεγράφη, για πρώτη φορά, μνημόνιο συνεργασίας με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, που τα τελευταία χρόνια επανήρθε με πολύ δυναμική παρουσία στο πολιτιστικό τοπίο της Ελλάδας. Το μνημόνιο υπέγραψαν εκ μέρους του ΔΗ.ΘΕ.ΠΕΙ ο κ. Ιωσήφ Βουράκης, Πρόεδρος του ΔΣ του Ο.Π.Α.Ν. Πειραιά που έχει υπό την εποπτεία του το θέατρο, καθώς και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής κ. Λευτέρης Γιοβανίδης.

 

ΘΟΚ – ΔΗ.ΘΕ.ΠΕΙ: Αντιγόνη Παπαφιλίππου, Ιωσήφ Βουράκης / © Θωμάς Δασκαλάκης
ΘΟΚ – ΔΗ.ΘΕ.ΠΕΙ: Σάββας Κυριακίδης, Αντιγόνη Παπαφιλίππου, Ιωσήφ Βουράκης, Λευτέρης Γιοβανίδης / © Θωμάς Δασκαλάκης

 

Την Τρίτη 16 Νοεμβρίου, ανανεώθηκε το μνημόνιο συνεργασίας με το Εθνικό Θέατρο της Ελλάδας, με το οποίο ο ΘΟΚ συμπράττει δημιουργικά τα τελευταία χρόνια, με συμπαραγωγές, μετακλήσεις, φιλοξενίες και εκπαιδευτικά προγράμματα. Το μνημόνιο υπέγραψαν εκ μέρους του Εθνικού Θεάτρου ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Βασίλης Πουλαντζάς και η Καλλιτεχνική Διευθύντρια κα Έρι Κύργια, στην παρουσία του κ. Γιάννη Μόσχου που θα αναλάβει καθήκοντα Καλλιτεχνικού Διευθυντή μέσα στις επόμενες ημέρες.

 

ΘΟΚ – ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Βασίλης Πουλαντζάς, Αντιγόνη Παπαφιλίππου.
ΘΟΚ – ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Σάββας Κυριακίδης, Έρι Κύργια, Βασίλης Πουλαντζάς, Αντιγόνη Παπαφιλίππου, Γιάννης Μόσχος.

 

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος του ΘΟΚ, πρόκειται για δύο συμφωνίες που θα αποτελέσουν τη βάση για μια δημιουργική αλληλεπίδραση των Οργανισμών σε πολλαπλά επίπεδα, θεατρικής, επιμορφωτικής και πολιτιστικής δραστηριότητας, προς όφελος των θεάτρων, αλλά και των καλλιτεχνών και του κοινού της Κύπρου και της Ελλάδας. Τόσο η διεύρυνση των συνεργασιών με το Εθνικό Θέατρο όσο και η έναρξή τους με το ΔΗΘΕΠΕΙ θα ισχυροποιήσουν τους δεσμούς μεταξύ των Οργανισμών και, σε ό,τι αφορά τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου θα ανοίξουν ορίζοντες για ένα ελπιδοφόρο μέλλον, ανάλογο της 50χρονης ιστορίας του.

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Συναντήθηκαν τα μέλη της Επιτροπής για τον Πολιτισμό

Στο Αεροδρόμιο Λευκωσίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση όλων των μελών της Επιτροπής για τον Πολιτισμό, ...

H διάσημη «Τραβιάτα» του Βέρντι στο Θέατρο Ριάλτο

H φημισμένη όπερα προβάλλεται από την Βασιλική Όπερα στο Θέατρο Ριάλτο, την Κυριακή 22 ...

Ελεονώρα της Κύπρου | Θέατρο στο CVAR

Συνεχίζοντας τη συνεργασία της με το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας [CVAR του Ιδρύματος ...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΘΕΑΤΡΟΥ – 27 Μαρτίου 2021 | Δωρεάν παραστάσεις από τον ΘΟΚ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου, η οποία γιορτάζεται στις 27 Μαρτίου κάθε χρόνο, ...

Ρεσιτάλ με τον Elisha Abas στο The Shoe Factory

O Ισραηλινός πιανίστας Elisha Abas παίρνει τη σκυτάλη του φετινού 13ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής ...

Live η αποκατάσταση της «Νυχτερινής Περιπόλου» του Ρέμπραντ

Τις μεγαλύτερες εργασίες αποκατάστασης που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στο αριστουργηματικό έργο του Ρέμπραντ «Νυχτερινή ...

X