Ομαδική έκθεση “Paper” στην isnotgallery

H isnotgallery παρουσιάζει την ομαδική έκθεση “Paper”.

Συμμετέχουν: Μαρίνα Γεραλή, Άντρος Ευσταθίου, Γιάννης Κοφτερός, Μαρία Κοφτερού, Χαριτίνη Κυριάκου, Άγγελος Μακρίδης, Ανθή Πάφιου, Αρσάκ Σαρκισσιάν, Στέφανο Μπονάτσι, Τατιάνα Φεραχιάν, Σιμώνη Φιλίππου.

Επιμέλεια: Άντρος Ευσταθίου, Μαρία Κοφτερού.

Εγκαίνια: Τετάρτη 17 Νοεμβρίου, 19:00.

Is Not Gallery: Οδυσσέως 11, 1017, Παλιά Λευκωσία.

Διάρκεια έκθεσης: 17 Νοεμβρίου – 04 Δεκεμβρίου

Ώρες και μέρες λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή, 10:00 – 13:00 & 15:00 – 18:00 / Σάββατο 11:00 – 14:00 / Κυριακή και Δευτέρα κλειστά

Πληροφορίες: 99 569498 / www.isnotgallery.com

 

Άντρος Ευσταθίου
Άγγελος Μακρίδης
Ανθή Πάφιου
Αρσάκ Σαρκισσιάν
Χαριτίνη Κυριάκου
Τατιάνα Φεραχιάν
Το υλικό το οποίο βγαίνει σε λεπτά φύλλα, φτιάχνεται από πολτό φυτών και άλλων ινωδών ουσιών και χρησιμοποιείται για ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών όπως το γράψιμο, το σχέδιο, το τύπωμα, το τύλιγμα των φαρμάκων, είναι στενά συνυφασμένο με την διάδοση της γνώσης και την καλλιτεχνική δημιουργία. Τα μυστικά κατασκευής του ξέφυγαν από τα όρια της Κίνας και ταξίδεψαν στους Δρόμους του Μεταξιού μαζί με άλλες ιδέες και τεκμήρια πολιτιστικής ανταλλαγής για να γίνει η κυρίαρχη τεχνολογία επικοινωνίας και καταγραφής των παρατηρήσεων του ανθρώπου. Συχνά λευκό σε χρώμα, εξακολουθεί να αποτελεί την επιφάνεια πάνω στην οποία άνθρωποι ανά τον κόσμο δίνουν υπόσταση στις σκέψεις τους προσπαθώντας να ερμηνεύσουν τον χαοτικό κόσμο που τους περιβάλει.
Στα πλαίσια της καλλιτεχνικής δημιουργίας η χρήση του χαρτιού συνδέεται με την αίσθηση του υλικού που συντροφεύει τον δημιουργό, θεατή ή αναγνώστη. Σε σχέση με την χρήση της οθόνης το χαρτί έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα επίπεδα του άγχους και ότι οι αναγνώστες συγκεντρώνονται καλύτερα πάνω από ένα βιβλίο παρά μπροστά από ένα υπολογιστή. Με την κυριαρχία της οθόνης στην σημερινή ψηφιακή εποχή, το χαρτί αποκτά καινούργια σημασία.
Η πρόσφατη αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για έργα πάνω σε χαρτί και η νοσταλγία για το βιβλίο υφίστανται λόγω των αρετών του χαρτιού σε σχέση με την οθόνη αλλά και λόγω της συμβολικής διάστασης του σαν πολιτιστικό προϊόν. Αυτή η έκθεση αποτελεί μια εποπτεία του χαρτιού ως μια από τις βασικές ύλες για την δημιουργική έκφραση μέσα από διαφορετικές εικαστικές προσεγγίσεις. Από την πρακτική του σχεδίου ως ένα τρόπο του καλλιτέχνη να θέσει ερωτήματα ταυτότητας, μνήμης και χώρου, την τέχνη του βιβλίου ως την εξερεύνηση των επικοινωνιακών προεκτάσεων του μέσου και την γλυπτική με χαρτί ως πειραματισμό με την φόρμα και τις συμβάσεις που συνδέονται με το υλικό, στην φωτογραφία και την χαρακτική ως μέθοδοι αποτυπώσεων του φευγαλέου κόσμου.
  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Τον Οκτώβριο η τελετή απονομής των Βραβείων Θεάτρου ΘΟΚ

Για τον μήνα Οκτώβριο προγραμματίστηκε η τελετή απονομής των Βραβείων Θεάτρου ΘΟΚ για το ...

6ο Ετήσιο Φεστιβάλ για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόσφυγα

Για 6η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται φέτος το Ετήσιο Φεστιβάλ για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόσφυγα ...

Παγκόσμια πρεμιέρα του “The Stray Story: A Dogumentary” της Χριστίνας Γεωργίου

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την ολοκλήρωση του ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους “The Stray Story: A ...

Φεστιβάλ FANEROMENI19 : «Ο Λόγος της Τζαζ»

Μια διαφορετική τζαζ βραδιά, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, όσοι την Πέμπτη, 5 ...

Φεστιβάλ Αξιοθέας: “Last words on Greece” – Η ποίηση του Μπάιρον

ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΛΟΓΙΑ 1821-2021, 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. ∆ευτέρα 4 Οκτωβρίου, 20:30, Αρχοντικό ...

Σέργης Χατζηαδάμος: Metamorphosis

Στη βάση του εντυπωσιακού αρχείου των γυάλινων αρνητικών πλακών που παρήγαγε ο φωτογράφος Σπύρος ...

X