Alexis Sunder

Ποιος είσαι;

Είμαι ο Alexis Sunder, τραγουδοποιός και μουσικός από την Κύπρο. Γεννήθηκα στο Ηνωμένο Βασίλειο, μεγάλωσα στην Λευκωσία και πέρασα την περασμένη δεκαετία κάτω από τους βροχερούς ουρανούς της Βόρειας Αγγλίας, του Παρισιού και των Βρυξελλών. Αυτές τις μέρες με βρίσκεις στην Κύπρο, όπου συμμετέχω σε διάφορες μουσικές δραστηριότητες σε συνεργασία με ταλαντούχους μουσικούς και καλλιτέχνες του νησιού.

Για τους πλείστους είμαι ένας μουσάτος μακρυμάλλης, για τους φίλους μια ανήσυχη ψυχή μονίμως σε overthinking mode.

Τι κάνεις;

Γράφω τραγούδια, προσφέροντας έτσι ένα κομμάτι του εαυτού μου στο σύμπαν με την ελπίδα πως αυτό θα αγγίξει κάποιον – οποιοδήποτε – μετατρέποντας τη σύνδεση σε κοινό βίωμα και επικοινωνία. Γράφω επειδή έχω ιστορίες να διηγηθώ, συναισθήματα να αναγνωρίσω, ένα κόσμο ολόκληρο να αντιληφθώ και συνανθρώπους με τους οποίους θέλω να συνδεθώ. Τραγουδώ, επίσης, διότι είναι ο πιο αυθόρμητος τρόπος διασκέδασης για μένα.

Το τελευταίο εξάμηνο ήταν αρκετά παραγωγικό. Τον Ιανουάριο κυκλοφορεί ο συλλογικός δίσκος του ‘Eurotoire’, ενός Ευρωπαϊκού προγράμματος που συμμετείχα, που υπό τη διεύθυνση των Δίσκων Λουβάνα, έφερε κοντά 15 ανερχόμενους τραγουδοποιούς, μουσικούς και παραγωγούς απ’ όλη την Ευρώπη για την συγγραφή 15 τραγουδιών. Τον περασμένο μήνα συμμετείχα στο δεύτερο Fengaros Reacts, ενώ ετοιμάζω τώρα το πρώτο μου προσωπικό δίσκο μικρού μήκους (EP) που θα κυκλοφορήσει το 2022 – με το πρώτο κομμάτι να κυκλοφορεί στις αρχές του Ιανουαρίου. Παράλληλα απολαμβάνω μουσικές νύχτες με την μπάντα μου σε διάφορες μουσικές σκηνές.

Τι θέλεις;

Θα ήθελα να συνεχίσω την εξερεύνηση της μουσικής συγγραφής και ερμηνείας ως μέσο σύνδεσης των ενσυνείδητων εντυπώσεων μου με τις υποσυνείδητες ανησυχίες μου, με στόχο τη δημιουργία ουσιώδους επικοινωνίας με το κοινό. Εξάλλου, τα τραγούδια μου είναι θέμα επικοινωνίας, αλληλοκατανόησης, εκτόνωσης και διασκέδασης. Θα ήθελα να συνδράμω με τον τρόπο μου στη μουσική, κοινωνική και πολιτιστική συζήτηση αυτού του τόπου και να βρω όσες πιο πολλές ευκαιρίες μπορώ για να επικοινωνήσω με το ακροατήριο και να μοιραστούμε μαζί μουσικές εμπειρίες.

Facebook: @alexisunder.music

Instagram: alexis_sunder

Φωτογραφία: © Silvio Rusmigo 

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Κωνσταντίνος Συρίμης

Ποιος είσαι; Είμαι ο Κωνσταντίνος Συρίμης, animator και ψηφιακός καλλιτέχνης το επάγγελμα, αλλά και ...

Alex and the dukes

Ποιοι είστε; Είμαστε οι Alex and the Dukes. Η Alex August είναι η φωνή ...

Κατερίνα Σταύρου

Η Κατερίνα Σταύρου ρουφά το παρόν και ψάχνει την ευτυχία Πού είσαι; Είμαι απορροφημένη ...

Ελεάνα Χαραλάμπους

Ποιά είσαι; Ονομάζομαι Ελεάνα Χαραλάμπους και είμαι επαγγελματίας χορεύτρια σύγχρονου χορού. Είμαι 23 χρονών ...

Μικαέλλα Κάσινου

Επιμέλεια: Θεοδώρα Χρυσοστόμου Πού είσαι; Μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας, μεταξύ θεάτρου και σχεδιασμού, μεταξύ ...

Αντρέας Κωνσταντίνου

Ο Αντρέας Κωνσταντίνου γράφει με το φως, την πένα και το πινέλο Τι βλέπεις; ...

X