Φανερωμένης 70: Delivering Views #28

Φέτος τα Χριστούγεννα, η Φανερωμένης 70 «κλείνει» τη χρονιά με ένα από τα πιο ιδιαίτερα προγράμματα της, που θα σας κάνει να δείτε την Κύπρο μέσα από μια διαφορετική ματιά. Το συνεχές κοινωνιολογικό/πολιτιστικό μας πρόγραμμα «Delivering Views – Delivering Texts» συνεχίζεται με την έκδοση του τεύχους νο. #28, με τίτλο:

Delivering Views #28

«Aes Cyprium; Κάποτε, σήμερα, αύριο και πάντα» του Δ.Κ. Κωνσταντινίδη

Η Κύπρος είναι σπίτι για μερικά από τα πλουσιότερα αποθέματα μεταλλεύματος χαλκού στον κόσμο. Τουλάχιστον από τη δεύτερη χιλιετία π.Χ., αυτά τα μεταλλεύματα χρησιμοποιούνται συστηματικά. Η παραγωγή και το εμπόριο χαλκού, καθώς και ο πλούτος που παρήγαγε, ήταν από καιρό η ραχοκοκαλιά της οικονομίας του νησιού, όπως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τα ορυχεία χαλκού του Τροόδους άνοιξαν ξανά τον 20ο αιώνα μ.Χ., μετά από χίλια χρόνια παύσης. Είναι όμως ο χαλκός απλά μία χρονική σήμανση στην ιστορία του νησιού ή είναι ένα πολύ πιο σημαντικό στοιχείο που εδραιώνει την ταυτότητα της Κύπρου; Ελάτε στην παρουσίαση του βιβλίου μας και μάθετε πώς ο κυπριακός χαλκός έχει αλλάξει και μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας και πώς κατάφερε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ιστορική, κοινωνιολογική, περιβαλλοντική και πολιτιστική ατζέντα του κόσμου.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας που έχουν εκδοθεί από την κυβέρνηση, στις (29.12.21 / 5 – 8 μ.μ.), στο Πολιτιστικό μας Κέντρο, Φανερωμένης 70.

 

 

«Delivering Views – Delivering Texts»

Το συνεχές πρόγραμμα «Delivering Views – Delivering Texts» του Πολιτιστικού Κέντρου Φανερωμένης 70 βασίζεται σε ανταλλαγές εικόνων και κειμένων με επίκεντρο τη Λευκωσία και την Κύπρο. Τα τελευταία χρόνια, συλλέγουμε φωτογραφίες και κείμενα που μας στέλνουν τουρίστες που επισκέφθηκαν την Κύπρο, τα οποία μας βοηθούν να επιτύχουμε μια νέα προσέγγιση και ερμηνεία της χώρας, μέσα από τη ματιά του άλλου. Το αρχειακό υλικό που συντάσσεται παραδίδεται περιοδικά σε συντάκτες, διανοούμενους ή καλλιτέχνες, ώστε να σχολιάζουν κατ’ επιλογή οτιδήποτε τους συγκινεί. Φιλοδοξία μας είναι να διεγείρουμε τις αισθήσεις, τα συναισθήματα και τις σκέψεις μέσω της ανταλλαγής εικόνων και ιδεών, ώστε να ξεκινήσουμε μια νέα συζήτηση για πράγματα που –στην πορεία μας– χάνουμε.

Ελάτε να κάνουμε μαζί μια βόλτα στο νησί μέσα από τις εικόνες και τα κείμενα των περιπλανώμενων μας!

Σας περιμένουμε στη Φανερωμένης 70!

www.phaneromenis70center.org

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

6ο Διεθνές Φεστιβάλ Σαρδάμ: η λογοτεχνία αλλιώς

Το Φεστιβάλ Σαρδάμ επιστρέφει για έκτη χρονιά από τις 11 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου 2018 ...

Γιορτάζοντας τον Μπετόβεν: Κουαρτέτο Εγχόρδων Kuss

Για πολλούς ανθρώπους, ο Λούντβιχ βαν Μπετόβεν είναι ενδεχομένως η σπουδαιότερη μουσική ιδιοφυΐα που ...

“Cyprus Avenue”

Η Fresh Target Theatre Ensemble και το Sputnik in orbit παρουσιάζουν σε παγκύπρια και ...

Φεστιβάλ με κυπριακές ταινίες κάτω απ’ τα άστρα

Κάτω από τα αστέρια, όπως είναι και ο τίτλος της φετινής διοργάνωσης, θα μπορέσουμε ...

«Το γάλα της ειρήνης» στο σινεμά PANTHEON

Η ταινία του Τζιεμάλ Γιλτιρίμ, μια ιστορία μιας γνήσιας φιλίας, προβάλλεται στο σινεμά PANTHEON ...

Έκπτωση στα βιβλία ποίησης για τη Μέρα Ποίησης

Βιβλία σχετικά με την ποίηση με έκπτωση 50% θα διαθέτει το βιβλιοπωλείο Μoufflon στη ...

X