για το χρόνο που έχει απομείνει / Giacomo Santiago Rogado

Ατομική έκθεση στην eins gallery

Τολμηρή, φωτεινή και σφύζουσα από ζωή. Η πρώτη ατομική έκθεση του Giacomo Santiago Rogado στην Κύπρο, και στη γκαλερί eins, επιχειρεί να αλλάξει την συνείδησή μας και να παρουσιάσει μια αίσθηση ισορροπίας και ενότητας που  αποτελείται από τρεις καμβάδες μεγάλης κλίμακας.

Ο Rogado δημιουργεί έναν χώρο εντός του χώρου. Ο σχηματισμός φαντάζει σαν ένα μοναδικό σύμπαν, ένα διαχρονικό σημείο στο οποίο ο θεατής μπορεί να εισέλθει και να σταματήσει το χρόνο. Η έννοια της απελευθέρωσης από τη συνεχή ροή και τη καταμέτρηση του χρόνου γιγαντώνεται μέσα από την αναζήτηση ενός σημείου που ο χρόνος σταματάει. Οι αφηρημένες φόρμες, οι αντικρουόμενες επιφάνειες, ένας ταχύς και ταυτόχρονα επιβραδυντικός ρυθμός φέρουν μια αίσθηση αρμονίας, καθώς το υποσυνείδητο αναδύεται στην επιφάνεια, ακολουθεί το φως και μετά επιστρέφει στην παρούσα στιγμή. Είναι μια συναισθηματική πράξη τόσο για τον παρατηρητή όσο και για τον καλλιτέχνη. Η συνεχιζόμενη σειρά έργων Intuition (από το 2014) δίνει μια εικόνα του άπειρου. Τα έργα που εκτίθενται είναι νέα και ανήκουν σε αυτή τη σειρά. Με την τελευταία του εικαστική σύνθεση, ο Rogado μας ταξιδεύει σε ένα διαστρικό ταξίδι στο χρόνοκαι στο χώρο. Καθώς ταξιδεύουμε μέσα σε ψυχεδελικούς κόσμους και δονούμενες δομές, o Rogado όχι μόνο μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε ένα διάλειμμα, αλλά μας επιτρέπει να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να σχετιστούμε με ένα μεγαλύτερο σύνολο για μια στιγμή που θα μπορούσε να διαρκέσει για πάντα.

Κείμενο της Ολυμπίας Τζώρτζη

 

Giacomo Santiago Rogado, Intuition, 2021.

 

Βιογραφικό

Ο Giacomo Santiago Rogado (γεν. 1979) είναι Ελβετός εικαστικός που ζει και εργάζεται στο Βερολίνο, τη Λουκέρνη και τη Βασιλεία. Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε πολλές εκθέσεις στο Aargauer Kunsthaus Aarau, στο Kunsthaus Baselland, στο Kunstmuseum St. Gallen και στο Kunstmuseum Luzern. Το 2007 έλαβε το Swiss Federal Prize for Art και το 2009 το Manor Art Prize της Κεντρικής Ελβετίας. Το 2013 του απονεμήθηκε το βραβείο αναγνώρισης της πόλης της Λουκέρνης.

Εγκαίνια έκθεσης: 11 Δεκεμβρίου 2021 από τις 12:00 έως τις 20:00

Διάρκεια έκθεσης: 12 Δεκεμβρίου 2021 – 15 Ιανουαρίου 2022

Ώρες λειτουργίας από 12 Δεκεμβρίου και μετά: Τετάρτη έως Παρασκευή από τις 16:00 έως τις 20:00 & Σάββατα από τις 11:00 έως τις 14:00 ή με ραντεβού.

einsgallery.com

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Έκθεση του Ανδρέα Μακαρίου στην γκαλερί Αποκάλυψη

«Εικόνες στον καθρέφτη» είναι ο τίτλος της νέας εικαστικής δουλειάς του Ανδρέα Μακαρίου, η ...

Κλεμμένα σημειωματάρια του Charles Darwin αξίας εκατομμυρίων επιστρέφονται μυστηριωδώς στη βιβλιοθήκη του Κέιμπριτζ

Δύο χειρόγραφα του Άγγλου φυσιοδίφη Κάρολου Δαρβίνου που είχαν κλαπεί πριν από περισσότερες από ...

Ταυτόχρονα θα γίνει η επιστροφή των πινάκων ζωγραφικής και του υλικού ηχογραφήσεων Τ/κ

Η επιστροφή των 210 πινάκων ζωγραφικής Ελληνοκυπρίων καλλιτεχνών από την Αμμόχωστο και η παράδοση ...

«Βάρκα στον Γιαλό»

Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της ανιψιάς του μεγάλου συνθέτη, Μάρως Θεοδωράκη, και ...

100 χρόνια Bauhaus

Ένα αιώνα μετά τη γέννησή της , η επιρροή της μεγάλης Γερμανικής σχολής καλών ...

Takis: Αναδρομική έκθεση στην γκαλερί White Cube London

Η γκαλερί White Cube London παρουσιάζει την έκθεση “Takis”, με έργα όλης της πορείας ...

X