Η φωτογραφική πλευρά του Julian Lennon

Η ενασχόληση του Julian Lennon με τη φωτογραφία δεν είναι άγνωστη. Τα τελευταία χρόνια, κάνοντας μια παράκαμψη στις μουσικές του ασχολίες, έχει παρουσιάσει έργα του σε αρκετές εκθέσεις.

Τώρα, κάποιες υψηλής ποιότητας εκτυπώσεις διατίθενται στο φημισμένο κατάστημα επίπλων Restoration Hardware μέσω μιας συμφωνίας με τις εκδόσεις τέχνης Public General της πρώην ηθοποιού Portia de Rossi.

«Τα ενδιαφέροντά μου ως καλλιτέχνης δεν περιορίζονταν στον ήχο αλλά πάντα εμπεριείχαν και την οπτική πλευρά» λέει ο πρωτότοκος γιός του John Lennon. «Από τότε που κατάφερα να ανεξαρτητοποιήθηκα ως  καλλιτέχνης πριν από 20 χρόνια, και κάνοντας απλώς δικά μου πράγματα, μπόρεσα να διευρύνω και τις δημιουργικές μου ιδέες». Οι φωτογραφίες της συλλογής R.H. είναι κυρίως τοπία και ταξιδιωτικά στιγμιότυπα στιγμές, ό,τι ο Julian βρίσκει εντυπωσιακό στα ταξίδια του και το απαθανατίζει, συνήθως με τη Leica του. Μπορεί να είναι τα σύννεφα πάνω από την Κένυα ή μια πινακίδα στην Αβάνα.

H Portia de Rossi ανακάλυψε τη δουλειά του Lennon μέσω ενός συμβούλου τέχνης και εντυπωσιάστηκε από την ιδιαίτερη ματιά του. Ήξερε αμέσως ότι ήθελε να συνεργαστεί μαζί του. «Όταν βλέπω ένα έργο» λέει «κοιτάζω τη σύνθεση και την εκτέλεση. Στις φωτογραφίες του Julian είδα τον πιο τέλειο συνδυασμό και των δύο, σαν να έχει συλλάβει και αποτυπώσει μια στιγμή με έναν αυθόρμητο τρόπο».

Η de Rossi άνοιξε την General Public πριν από πέντε χρόνια, αφού αποφάσισε να αφήσει πίσω της την καριέρα της στην υποκριτική. Η εταιρία εστιάζει σε υψηλής ποιότητας αναπαραγωγές, κυρίως έργων ζωγραφικής, που πωλούνται μέσω της ιστοσελίδας της. Η τρισδιάστατη εκτύπωση καθιστά δυνατές εξαιρετικά αξιόπιστες υφές, επισημαίνει, και επιτρέπει σε περισσότερους ανθρώπους να αποκτήσουν τέχνη. Όλα τα έργα που διατίθενται στην General Public επιλέγονται προσωπικά από την ίδια.

Οι φωτογραφίες του Lennon θα εκτίθενται προς πώληση σε επιλεγμένα καταστήματα Restoration Hardware, αλλά μπορούν να παραγγελθούν και μέσω διαδικτύου. Τα έργα έχουν μεγάλες διαστάσεις και οι κανονικές τιμές κυμαίνονται από περίπου 2.700 έως 6.200 δολάρια ενώ τα μέλη της H.R. έχουν σημαντικές εκπτώσεις σε αυτές τις τιμές.

Όσον αφορά την άλλη μεγάλη αγάπη του Julian, τη μουσική, ο ίδιος δηλώνει ότι θα κυκλοφορήσει νέο άλμπουμ τη χρονιά που έρχεται.

Φωτογραφία: Julian Lennon, Casa Blanca, (2018)  / © Julian Lennon

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ GREECE

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Pop Star: Μια εγκατάσταση με πολύχρωμες επιφάνειες που συνδυάζονται σε ένα γιγαντιαίο εικοσάεδρο

Η εγκατάσταση “Pop Star” από το αρχιτεκτονικό γραφείο One Take Architects, βρίσκεται σε έναν ...

«Ποιος θυμάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;»

Το Βιβλιοτρόπιο, ολοκληρώνοντας τον κύκλο εκδηλώσεων «Συνέργειες» στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις ...

Βρετανία: 6 στα 10 μουσεία της χώρας κινδυνεύουν με χρεοκοπία

Έξι στα δέκα βρετανικά μουσεία φοβούνται ότι δεν θα επιβιώσουν μετά την πανδημία του ...

Είναι αλήθεια πως θα με περιμένεις πάντα; – Ασώματες Δυνάμεις και Fusionia Quartet

Είναι αλήθεια πως θα με περιμένεις πάντα; Η νέα δουλειά από τις Ασώματες Δυνάμεις ...

Παρανομεί το δημόσιο για τον εμπλουτισμό κτηρίων με έργα τέχνης

Μόλις δώδεκα έργα τέχνης βρίσκονται καταχωρισμένα στο Μητρώο Έργων Τέχνης που διατηρεί το Υπουργείο ...

«Περπάτα ανάλαφρα τη γη»

Μια ρήση των Αβορίγινων, «περπάτα ανάλαφρα τη γη», χρησιμοποιείται ως τίτλος μιας εικαστικής έκθεσης ...

X