Η Jane Goodall και διάσημοι φωτογράφοι ενώνουν δυνάμεις για προστασία του περιβάλλοντος

Έως τις 31 Δεκεμβρίου, η δρ. Jane Goodall, η αναγνωρισμένη παγκοσμίως ως η κατ` εξοχήν ειδική για τους χιμπατζήδες και περίπου 100 διάσημοι φωτογράφοι διαθέτουν προς πώληση εκτυπώσεις φωτογραφιών τους για να συγκεντρωθούν χρήματα για την οικονομική ενίσχυση οργανισμών, που αφιερώνονται στην προστασία του περιβάλλοντος.

Την πρωτοβουλία έλαβε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Vital Impacts, του οποίου ηγούνται η βραβευμένη φωτορεπόρτερ του National Geographic, Ami Vitale και η Eileen Mignoni.

“Η δρ. Jane Goodall, η κατ` εξοχήν ειδικός του πλανήτη για τους χιμπατζήδες, προσέφερε υπογεγραμμένες εκτυπώσεις φωτογραφιών που βλέπουν για πρώτη φορά το φως, συμπεριλαμβανομένου και ενός πορτρέτου της, καθώς και δύο άλλες φωτογραφίες που δείχνουν την αξιοπρόσεκτη ζωή των χιμπατζήδων για την προστασία της ζωής των οποίων εργάζεται για πάνω από 60 χρόνια” είπε, μιλώντας στο PetaPixel, η Vitale.

 

Μάλιστα, η ίδια η Goodall έδωσε στη δημοσιότητα σύντομης διάρκειας βίντεο στο οποίο υπογραμμίζει το μήνυμα και τη σημασία αυτής της πώλησης.

“Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες προέρχονται από το National Geographic και από τις πιο αναγνωρισμένες αίθουσες τέχνης του κόσμου” εξήγησε η Vitale και σε αυτούς περιλαμβάνονται ονόματα όπως Paul Nicklen, Nick Brandt, Chris Burkard, Tim Flach, Xavi Bou και Reuben Wuϊ αλλά και η ίδια.

Το 60% των εσόδων από την πώληση θα διατεθεί για την ενίσχυση των Big Life Foundation, Seal Legacy, Project Ranger του Great Plains Conservation και Roots and Shoots (πρόγραμμα του Jane Goodall Institute). “Καθώς σκορπίζουν οι ηγέτες του κόσμου για να υλοποιήσουν τις αποφάσεις της COP26, αυτοί οι φωτογράφοι μας δείχνουν ακριβώς αυτό το οποίο διακυβεύεται.

Ποικίλες είναι οι φωτογραφίες των καλλιτεχνών σε αυτή την πρωτοβουλία αλλά αυτό το οποίο έχουν κοινό είναι μια στράτευση στο περιβάλλον” τονίζει η συνιδρύτρια του Vital Impacts, στον λογαριασμό στο Instagram του οποίου έχουμε τη δυνατότητα να δούμε πολλές από τις φωτογραφίες που διατίθενται προς πώληση για καλό σκοπό.

Σε συνέντευξη που είχε δώσει στο My Modern Met, η Ami Vitale είχε τονίσει: “Πιστεύω ότι πρώτα πρέπει να ερωτευτούμε τον κόσμο γύρω μας. Η αγάπη μάς δίνει το κουράγιο να κάνουμε τη διαφορά. Αλλά έχω επίγνωση ότι δεν έχει μόνον να κάνει με το να αγαπάμε αυτό τον πλανήτη. Για την ακρίβεια, αυτό δεν πρόκειται να μας σώσει. Αυτό που πρόκειται να μας σώσει είναι το να πιστέψουμε στο θαύμα αυτού του κόσμου”.

(ΚΥΠΕ-ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΤΒ/ΓΒΑ)

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Επιτάσσουν οικόπεδα ως αρχαία μνημεία, αφήνοντας εκτεθειμένους τους ιδιοκτήτες

Μισό δισεκατομμύριο ευρώ χρωστά το κράτος σε ιδιώτες των οποίων την ιδιοκτησία επίταξε ως ...

77ο Φεστιβάλ Βενετίας: Έναρξη απόψε με περιοριστικά μέτρα

Γράφει ο Νίνο Φένεκ Μικελλίδης Με ένα περιορισμένο σε αριθμό πρόγραμμα, με 18 συνολικά ...

Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και Ίδρυμα Λεβέντη, σώζουν πλούτο 100 χειρογράφων

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας με την εμβληματική Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας (Biblioteca Alexandrina), από κοινού με ...

Η Αναστασία Δούκα νικήτρια του βραβείου ΔΕΣΤΕ

H Αναστασία Δούκα είναι η νικήτρια του φετινού Βραβείου ΔΕΣΤΕ, το οποίο απονεμήθηκε κατά ...

Στας Παράσκος, ο αναρχιστής – διανοούμενος

Παθιασμένος με την τέχνη μέχρι τέλους, ο μεγάλος δάσκαλος Στας Παράσκος έφυγε από τη ...

O Γιάν Φαμπρ καλλιτεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Φεστιβάλ

Ο διεθνούς φήμης Βέλγος καλλιτέχνης Γιαν Φαμπρ αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ελληνικού Φεστιβάλ ...

X