Ξεκίνησε το Nicosia Pop Up Festival

Το Nicosia Pop Up Festival επιστρέφει και πάλι στη Λευκωσία, στην ανανεωμένη Λεωφόρο Μακαρίου, αλλά και στην παλιά πόλη, στοχεύοντας στην ανάδειξη και την προώθηση δημιουργικών και καινοτόμων ιδεών σε διάφορους τομείς, σε συνθήκες πραγματικής αγοράς!

Ο Δήμος Λευκωσίας και το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας, Συνεργασία: Ίδρυμα Πιερίδη [NiMAC] παρουσιάζουν το Nicosia Pop Up Festival 2021 στο City Plaza στην Λεωφόρο Μακαρίου [10-31 Δεκεμβρίου 2021], και στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ [27 Νοεμβρίου-30 Δεκεμβρίου]. Ως γνωστόν, ο Δήμος της πρωτεύουσας προχώρησε στην ανάπλαση της Λεωφόρου Μακαρίου ΙΙΙ, στο πλαίσιο της δημιουργίας μιας πιο βιώσιμης, έξυπνης και ανθρώπινης πόλης.

Σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το Pop Up Festival καθιερώθηκε ως το κατ’ εξοχήν γεγονός που στηρίζει και προωθεί την καινοτομία και την δημιουργικότητα στο επιχειρείν, φιλοξενεί περισσότερους από 150 δημιουργούς, και μάλιστα έχει διακριθεί ως βέλτιστη Ευρωπαϊκή πρακτική ενίσχυσης δημιουργικών επιχειρήσεων. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι το Φεστιβάλ αποτελεί βήμα για τους ανθρώπους που δημιουργούν. Είναι η γιορτή της νεανικής επιχειρηματικότητας, των καινοτόμων ιδεών και της προσιτής τέχνης. Διότι, ακριβώς, οι νέοι δημιουργοί για μας δεν είναι αόρατοι.  Είναι οι άνθρωποι που πρέπει να βγουν μπροστά, να αποκτήσουν φωνή και να λάμψουν μέσα από τις μοναδικές τους δημιουργίες».

 

Κύριος στόχος του φετινού φεστιβάλ, το οποίο έχει διακριθεί ως μια βέλτιστη ευρωπαϊκή πρακτική προβολής και ενίσχυσης των δημιουργικών επιχειρήσεων, ήταν και παραμένει η στήριξη της τοπικής κοινωνίας. Επιπρόσθετα, το φεστιβάλ θα συγκεντρώσει στην πρωτεύουσα ό,τι πιο καινοτόμο, εφευρετικό́ και δημιουργικό́ στον τομέα της νεανικής επιχειρηματικότητας, της ψυχαγωγίας, του πολιτισμού́ και της εκπαίδευσης.

Μέσα από́ τη διοργάνωση του φεστιβάλ, επιδιώκεται η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας είτε μέσω της εμπορικής δραστηριότητας, είτε μέσω της καινοτομίας, αλλά́ και η ανάδειξη νέων ταλέντων. Στις προηγούμενες διοργανώσεις του φεστιβάλ, η προσέλευση κοινού́, αλλά́ και οι πωλήσεις νεοφυών επιχειρήσεων κατέδειξαν την επιτυχία του εγχειρήματος.

Τη φετινή διοργάνωση στηρίζουν οι Τράπεζα Κύπρου, CYTA και TRUST Insurance, με χορηγό την ΕΤΑΠ Λευκωσίας, και χορηγούς επικοινωνίας την τηλεόραση του Alpha και το Deejay Radio.

Στους χώρους διεξαγωγής του φεστιβάλ θα τηρούνται όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας με βάση τα πρωτόκολλα και τα διατάγματα που έχουν ανακοινωθεί.

Συγκεκριμένα η είσοδος τόσο στο Εμπορικό Κέντρο City Plaza όσο και στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ θα είναι ελεγχόμενη – η προσκόμιση safe pass είναι απαραίτητη.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους από την ηλικία των 6 ετών και άνω.

Επιπλέον για την είσοδο στους χώρους απαιτείται:

(α) για πρόσωπα ηλικίας 6 έως 11 ετών η επίδειξη είτε αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης ή εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 7 ημερών, είτε πιστοποιητικού ανάρρωσης από την ασθένεια του COVID-19 με ισχύ έξι μηνών από την ημερομηνία δειγματοληψίας της αρχικής τους θετικής διάγνωσης,

(β) για πρόσωπα ηλικίας 12 έως 17 ετών η επίδειξη είτε αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης ή εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών, είτε πιστοποιητικού ολοκληρωμένου εμβολιαστικού σχήματος για την ασθένεια του COVID-19, είτε πιστοποιητικού ανάρρωσης από την ασθένεια του COVID-19, με ισχύ έξι μηνών από την ημερομηνία δειγματοληψίας της αρχικής τους θετικής διάγνωσης,

(γ) για πρόσωπα ηλικίας 18 ετών και άνω η επίδειξη είτε πιστοποιητικού ολοκληρωμένου εμβολιαστικού σχήματος για την ασθένεια του COVID-19, είτε πιστοποιητικού ανάρρωσης από την ασθένεια του COVID-19, με ισχύ έξι μηνών από την ημερομηνία δειγματοληψίας της αρχικής τους θετικής διάγνωσης, είτε αρνητικής εργαστηριακής εξέτασης με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 72 ωρών, είτε αρνητικής εξέτασης ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ασθένεια του COVID-19 με τη δειγματοληψία να έχει πραγματοποιηθεί εντός 48 ωρών.

(δ) Η προσέλευση στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ είναι στο 50% πληρότητας του χώρου, με την προσκόμιση Safe Pass (όπως πιο πάνω)

 

 

Διάρκεια Φεστιβάλ: 

City Plaza, Λεωφόρος Μακαρίου, Λευκωσία, 10 – 31 Δεκεμβρίου 2021

Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ, Οδός Τεμπών, 1016 Λευκωσία, 27 Νοεμβρίου – 30 Δεκεμβρίου 2021

Μέρες και ώρες λειτουργίας των εμπορικών χώρων στο City Plaza: 

Τρίτη με Παρασκευή́: 11:00–13:30 και 15:00–20:30
Σάββατο και Κυριακή́: 11:00–20:30
Δευτέρα: Κλειστά́

Πληροφορίες:

Iστοσελίδα:.www.nimac.org.cy/pop-up/, www.nicosia.org.cy

Facebook: @nicosiapopup2021 / @NiMACnicosia

Instagram: @nima_cy

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Μουσικές Κυριακές στο Windcraft Music Centre

Μετά την επιτυχημένη πρώτη συναυλία της Κυριακής 16 Δεκεμβρίου, το WINDCRAFT MUSIC CENTRE συνεχίζει ...

Η «Προδοσία» του Πίντερ από τη νεοσύστατη ομάδα 5C

Την γνωστή «Προδοσία» του Χάρολντ Πίντερ επέλεξε η νεοσύστατη θεατρική ομάδα  5C ως το ...

Ρεσιτάλ για πιάνο με τη Laura Mikkola

Με την ευκαιρία της Φινλανδικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ίδρυμα Τεχνών ...

ΜΑΝΤΑΤΑ από το Χρονικό του Λεόντιου Μαχαιρά

Το κέντρο παραστατικών τεχνών ΜΙΤΟΣ, με τη νέα θεατρική του παραγωγή ΜΑΝΤΑΤΑ σε σκηνοθεσία ...

«Μνήμης Ταλάντωση» – Θεατρικό Δρώμενο

Ένα θεατρικό δρώμενο για φιλανθρωπικό σκοπό, εμπνευσμένο από την ποιητική συλλογή «Ταγκό 29» του ...

«Διαφορετικότητα»: τέχνη σε προσιτές τιμές

Με κοινό χαρακτηριστικό τη διαφορετικότητά τους, οι ζωγράφοι νέας γενιάς της διαδικτυακής γκαλερί www.artonline.com.cy ...

X