Μαρία Μασώνου

Ποια είσαι;

Είμαι η Μαρία Μασώνου και είμαι 24 ετών από τη Λευκωσία. Είμαι ηθοποιός και χορεύτρια και μόλις τελείωσα τις σπουδές μου από το Fourth Monkey Actor Training Company στο Λονδίνο.

Τι κάνεις;

Αυτή την περίοδο δουλεύω στην νέα παραγωγή της Fresh Target Theatre Ensemble “Red Sky Morning”. Είναι η πρώτη μου επαγγελματική εμφάνιση στη σκηνή της Κύπρου και αυτό με χαροποιεί πολύ.

Γενικότερα, ασχολούμαι με την εξερεύνηση κίνησης και τον αυτοσχεδιασμό και πώς αυτό μπορεί να συνεισφέρει και να εξυπηρετήσει τη δουλειά μου στο θέατρο. Επίσης ασχολούμαι με το τραγούδι και τη μουσική.

Τι θέλεις;

Πρώτα από όλα θέλω μέσω της δουλειάς μου να μεταφέρω ιστορίες που θεωρώ ότι πρέπει να ακουστούν. Αυτή είναι και η μαγεία αλλά και η δύναμη του θεάτρου. Θέλω να δώσω φωνή και βάθος σε χαρακτήρες που έχουν κάτι να πουν.

Έπειτα, θα ήθελα να συνδυάσω υποκριτική με τις χορευτικές μου ικανότητες έτσι ώστε να μπορώ να προσφέρω ένα όσο το δυνατό ευρύτερο πλαίσιο ερμηνείας αλλά και για να συμβάλω στη δημιουργία εικαστικών παραστάσεων. Γενικά προσπαθώ πάντα να μαθαίνω, να εξελίσσομαι και να χρησιμοποιώ όλες μου τις γνώσεις με σκοπό να εξυπηρετώ τις ανάγκες κάθε ιστορίας, κάθε χαρακτήρα και κάθε είδους παράστασης.

Τέλος, θέλω και ανυπομονώ να συνεργαστώ με άλλους καλλιτέχνες που μοιράζονται το ίδιο πάθος και ανάγκη για δημιουργία. Έχω επιστρέψει στην Κύπρο με πολλή όρεξη και ελπίδα, ξέροντας πως ο καλλιτεχνικός χώρος αναπτύσσεται σε πολύ όμορφους ρυθμούς και θέλοντας να συμβάλω κι εγώ σε αυτή την ανάπτυξη.

 

Instagram: Maria Masonou

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Βασιλεία Μέλιου

Ποια είσαι; Είμαι η Vassilia ή αλλιώς Βασιλεία Μέλιου, μουσικός, τραγουδοποιός και καλλιτέχνης. Ζω ...

Βασίλης Συρίμης

12.6.2010 Τι κάνεις; Κάνω κυρίως αυτό που μου αρέσει… ανακαλύπτω και ανακαλύπτομαι, δημιουργώ, σχεδιάζω, ...

Arshak Sarkissian

Ο Arshak Sarkissian δίνει ζωή στους ήρωες των έργων του Τι κάνεις; Είμαι καλλιτέχνης. ...

Μικαέλλα Κάσινου

Επιμέλεια: Θεοδώρα Χρυσοστόμου Πού είσαι; Μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας, μεταξύ θεάτρου και σχεδιασμού, μεταξύ ...

Δήμητρα Νικοδήμου

Η Δήμητρα Νικοδήμου κάνει την καθημερινότητά της έργο τέχνης Τι κάνεις; Κάνω μάλλον τη ...

Ρεβέκκα Στυλιανού

Η Ρεβέκκα Στυλιανού φτιάχνει ταινίες με την τεχνική του “stop motion animation” Τι κάνεις; ...

X