Μελίνα Κουτσόφτα

Ποια είσαι;

Είμαι η Μελίνα, είμαι 23 ετών και είμαι ηθοποιός και δημιουργός/καλλιτέχνις θεάτρου. Αποφοίτησα από τη Δραματική Σχολή Fourth Monkey Actor Training Company στο Λονδίνο μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου στο Θέατρο και την Περφόρμανς, στο GSA/Πανεπιστήμιο του Surrey.

Τι κάνεις;

Βρίσκομαι προσωρινά στην Κύπρο, και ασχολούμαι με τον αυτοσχεδιασμό διά μέσου διαφόρων ειδών χορού/κίνησης, αισθήσεων, εικόνων και μουσικής. Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η κίνηση ως τρόπος επικοινωνίας και εργαλείο ιστοριών στο θέατρο.

Η επόμενη συνεργασία μου θα είναι σε μια παράσταση με το όνομα “Home” που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο, ως μέρος του φεστιβάλ “Vault” τον Μάρτιο του 2022. Τo “Home” είναι ένα κομμάτι εικαστικού θεάτρου, το οποίο εξερευνά την έννοια του ‘σπιτιού’ στο πλαίσιο περιβαλλοντικών κρίσεων. Είναι δημιουργημένο από την Azza-har Theatre -μια νεοσύστατη ομάδα από νέους καλλιτέχνες από την Κύπρο, την Αγγλία και την Ισπανία. (Επανα)χρησιμοποιώντας πεταμένα υλικά που βρήκαμε στο δρόμο, διηγούμαστε την ιστορία μιας αστροναύτη, η οποία συλλέγει σκουπίδια που επιπλέουν στο διάστημα ενώ στην πορεία αποκαλύπτει ξεχασμένες αναμνήσεις.

Τι θέλεις;

Θέλω να συμμετέχω εκεί όπου υπάρχει η θέληση, ο αυθορμητισμός και το παιχνίδι, και η ειλικρίνεια. Θέλω να μπορώ να γνωρίζω και να αποδέχομαι την αλήθεια. Μόνο έτσι μπορώ να συνεχίσω να έχω ελπίδα για πραγματική, ατομική και συλλογική εξέλιξη.

 

Azza-har Theatre: “Home” / Φωτογραφία: Max Curits

Instagram: Melina Koutsofta

  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Peter Στεφάνου

Επιμέλεια: Θεοδώρα Χρυσοστόμου/Φωτογραφία : Ελένη Παπαδοπούλου Πού είσαι; Ζω στην Πάφο, γεννήθηκα και μεγάλωσα ...

Παντελής Διαμαντίδης

9.5.2010 Τι μουσική δημιουργείς; Μου είναι αρκετά δύσκολο να χαρακτηρίσω το προϊόν αναζήτησης για ...

Αντρέας Τραχωνίτης

7.11.2010 Ο Αντρέας Τραχωνίτης ηχογραφεί ήχους από βιολιά, κιθάρες, φωνές, κουτάλια, κατσαρόλες Τι κάνεις; ...

Sound of Thieves

Οι Sound of Thieves διασκευάζουν, γράφουν δική τους μουσική και λουπάρουν Ποιοι είστε και ...

Ανδρέας Σιαμαρής

Ποιος είσαι; Ονομάζομαι Ανδρέας Σιαμαρής, είμαι ηθοποιός και είμαι 27 χρονών. Έχω πάθος με ...

Στέλιος Χλιαράς

15.5.2011   Τι κάνεις; Προσπαθώ να είμαι καλά σε ένα κόσμο που τον ρυθμίζουν ...

X