Βραβείο Νέου Χορογράφου στην Άννη Χούρη

Η 21η Πλατφόρμα Χορογραφίας που διοργανώνουν οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του ΥΠΠΑΝ και το Θέατρο Ριάλτο με τη συνεργασία της Στέγης Χορού Λεμεσού, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου με την απονομή του Βραβείου Νέου Χορογράφου που απονεμήθηκε στην Άννη Χούρη.

Μιλώντας εκ μέρους των Διοργανωτών η Γεωργία Ντέτσερ, Γενική Διευθύντρια του Θεάτρου Ριάλτο, ευχαρίστησε όλους τους υπέροχους χορογράφους, χορευτές και όλους τους συντελεστές που συμμετείχαν. Ευχαρίστησε επίσης τους υπεύθυνους της διοργάνωσης, τους τεχνικούς και συνεργάτες για τα εξαιρετικά αποτελέσματα στην φετινή διοργάνωση, καθώς και τον Παύλο Κουντουριώτη, ο οποίος ανέλαβε τα τρία τελευταία χρόνια το ρόλο του Μέντορα για ενίσχυση των Νέων Δημιουργών.

Ευχαρίστησε τέλος, όλα τα τα Μέλη της Επιτροπής Επιλογής, τόσο για τη δύσκολη επιλογή από δεκάδες προτάσεις, όσο και για την επιλογή για το βραβείο Νέου χορογράφου. (Την Επιτροπή αποτελούσαν οι: Νάντια Στυλιανού, Γεωργία Ντέτσερ, Κατρίν Μοσχοβάκη, Έλενα Κοτασβίλι και Αλέξανδρος Μιχαήλ).

Σκεπτικό Επιτροπής

«Η Επιτροπή συγχαίρει όλες και όλους τους νέους χορογράφους που συμμετείχαν και αφού έλαβε υπόψη την πρωτοτυπία, την καλλιτεχνική αρτιότητα, την ευρηματικότητα το χιούμορ και το αισθητικό αποτέλεσμα, απονέμει το βραβείο Νέου Χορογράφου»: Στην Άννη Χούρη …. για το έργο Non Binary Project 0 1 0 0 1 1 1 0 0 1 0 0 0 0 1 0

Την απονομή του βραβείου, το οποίο συνοδεύεται από το ποσόν των 2,000 Ευρώ έκανε η εκπρόσωπος των Πολιτιστικών Υπηρεσιών Κατρίν Μοσχοβάκη υπεύθυνη για τα θέματα χορού.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:©ΠΑΥΛΟΣ ΒΡΥΩΝΙΔΗΣ
  • ΠΑΡΑΘΥΡΟ

    Το «Παράθυρο» είναι το πολιτιστικό ένθετο της εφημερίδας Πολίτης [Κύπρος] και του διαδικτυακού πόρταλ www.politis.com.cy. Ειδήσεις, συνεντεύξεις, συναντήσεις, ρεπορτάζ, ήχοι, εικόνες – κινούμενες και στατικές, κριτικές προσεγγίσεις, λοξές ματιές. Βλέπουμε το δέντρο, δεν χάνουμε το δάσος

You May Also Like

Στο δικαστήριο στέλνει το Σατιρικό ο Δήμος Αγλαντζιάς – τι λέει ο δήμαρχος

Δικαστική κλήση για να παραστούν στο δικαστήριο στις 20 Ιουλίου παρέλαβαν οι άνθρωποι του ...

Κινδυνεύει με κλείσιμο το Μουσείο Παραμυθιού

Το ενδεχόμενο να κλείσει οριστικά τις πόρτες του ανακοίνωσε σήμερα για το Μουσείο Παραμυθιού ...

Εν ψυχρώ δολοφονία της φωτογράφου Anja Niedringhaus στο Αφγανιστάν

H διεθνώς καταξιωμένη Γερμανίδα φωτογράφος Anja Niedringhaus δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στο Αφγανιστάν, όπου βρισκόταν ...

Οι Γάλλοι δανείζουν την “Ταπισερί της Μπαγιέ” στη Βρετανία

Ο Εμανουέλ Μακρόν και η Τερέζα Μέι θα ανακοινώσουν αύριο Πέμπτη, στη διάρκεια μιας ...

Αυλαία με «Αλήθεια» για το Φεστιβάλ Βενετίας 2019

Σήμερα Τετάρτη 28 Αυγούστου σηκώνει αυλαία η 76η διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, ...

Ένα πρότζεκτ για την Βασίλισσα Βερεγγάρια

Στο The Berengaria Project η ομάδα της ΦΧΨ Heritage Design εστιάζει στην επιδραστικότητα της ...

X